Cultuurcentrum Brugge
Sebastian Steveniers

About Elly

tg STAN
di 25 apr 23 20:00 - 22:00
di 25 apr '23
20:00 - 22:00
  • di 25 apr '23
    20:00 - 22:00
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Na de voorstelling A Separation duikt tg STAN opnieuw in het oeuvre van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi. Ditmaal met About Elly, volgens cinefielen zijn beste film.

Het verhaal speelt zich af aan de Kaspische Zee, waar een groep vrienden een weekend doorbrengt. Elly, de kleuterjuf van het kind van Sepideh, is mee als gast. Ahmad, pas gescheiden, is net terug uit Duitsland. Sepideh probeert hen te koppelen. Als Elly plotseling verdwijnt, slaat de stemming om en worden we getuige van een uitputtende zoektocht in een kluwen van leugens en halve waarheden. Dan daagt Elly’s verloofde op …

> gratis inleiding om 19.15 uur in de foyer


Met elf toneelspelers, waarin verschillende generaties en afkomsten vertegenwoordigd zijn – Iraaks, Iraans, Nederlands, Belgisch, Afghaans - creëert tg STAN een voorstelling over twijfel, vriendschap, eer en verraad.
Zij vertegenwoordigen een groep mensen die worstelen met hun moraal.
Het onbekommerde maakt plaats voor drama. Het feest slaat om in een dreigende afgrond van leugen, angst en wantrouwen. De solidariteit brokkelt af en ieders individuele belangen treden op de voorgrond. Durft een individu verraad te plegen tegenover een ander als zij zo de groep in bescherming kan nemen?
Welke waarheid is waar en voor wie? En is de waarheid wel zo relevant?
Of kan een leugen redding brengen?

Credits

Concept: Jolente De Keersmaeker en Scarlet Tummers
Van en met: Haider Al Timimi, Kes Bakker, Robby Cleiren, Jolente De Keersmaeker, Lukas De Wolf, Anna Franziska Jäger, Manizja Kouhestani, Armin Mola, Mokhallad Rasem, Scarlet Tummers en Stijn Van Opstal
Coproductie: Toneelhuis, de Roovers en Theater Antigone