Cultuurcentrum Brugge
Kathleen Michiels

Vuur/toren

hetpaleis & Laika / Michai Geyzen
zo 26 mrt 23 15:00 - 16:00
zo 26 mrt '23
15:00 - 16:00
  • zo 26 mrt '23
    15:00 - 16:00
    Daverlo - Dries 2
    Afgelopen
Een tragikomische voorstelling over de nood aan warmte en samenzijn.

Drie vuurtorenwachters houden een licht brandend in een toren.
Aan de rand van de woeste oceaan, in weer en wind, werken ze met gevaar voor eigen leven. Alleen maar om anderen veilig thuis te brengen. Maar wat als het licht sputtert en dooft? Wie loodst hen naar een veilige haven als de wereld hen vergeten is? Hoe lang hou je het vuur in je hart brandend als iedereen je heeft verlaten?

Vuur/toren gaat over de laatste vuurtorenwachters ter wereld.
Ze verliezen alle houvast als ze in de armen lopen van de zee, de enige die hen altijd bleef koesteren. Na Über-Ich en De Passant maakt Michai Geyzen opnieuw een meeslepende en tragikomische voorstelling voor het hele gezin.


Dit keer laat hij zich inspireren door het fascinerende, vaak geromantiseerde beroep van de vuurtorenwachter: moedige mannen - of vrouwen – die bereid zijn extreme eenzaamheid en zware stormen te verduren. Rare snuiters, gestrand tussen wal en schip, overgeleverd aan de natuurelementen en aan elkaar.
Het zijn mensen die zorgen voor anderen. Van ‘s morgens tot ‘s avonds. Dag in, dag uit. Hun hele leven lang. Ze zorgen omdat het hun lot is of een gave of gewoon uit naastenliefde. Ze hopen dat iemand ooit voor hen zal zorgen.

Credits

Regie: Michai Geyzen
Spel: Ephraïm Cielen, Boris Van Severen en Robbert Vervloet
Dans: Yoh Morishita
Muziek: Ephraïm Cielen
Choreografie: Young-Won Song
Scenografie: Peter De Bie
Dramaturgie: Mieke Versyp
Kostuums: Vick Verachtert
Licht: Thomas Stevens