Cultuurcentrum Brugge
JSM

Rodrigo Leão

Cinema Project
di 14 mrt 23 20:00 - 21:30
di 14 mrt '23
20:00 - 21:30
  • di 14 mrt '23
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Rodrigo Leão sleept ons deze avond mee in zijn filmisch universum.
Hij selecteert nauwgezet de gepaste zangstemmen en muziekgenres om zijn kosmos vol emotie en poëzie te scheppen. Zijn albums ontvouwen zich zoals kleurrijke straten in Lissabon, waar je langzaam met ingehouden adem mag verdwalen. Het ene moment dartel je over de straatstenen op een wals of een tango, het andere rust je op een bankje vol neoklassieke schoonheid.

Rodrigo Leão betrad eerder ons podium als lid van het legendarische Madredeus en aan de zijde van Scott Matthew. Vanavond brengt hij zijn solowerk begeleid van een stevige band en livevisuals.


Rodrigo Leão was een van de muzikanten en componisten achter het buitengewoon succesvolle Portugese ensemble Madredeus. Hij maakte bijna 10 jaar deel uit van deze groep. Daarna verliet hij de band om zich te concentreren op zijn eigen solocarrière. Rodrigo kan terugblikken op tal van mooie en verrassende samenwerkingen. Ook op zijn nieuwste album a estranha belezada da vida zingen enkele verrassende artiesten mee.

Credits

Met: Rodrigo Leão (synthesizer, piano en koorzang), Ângela Silva (stem, synthesizer en metallofoon), Viviena Tupikova (stem, viool en piano), João Eleutério (gitaar, bass, synthesizer, percussie, Indian harmonium en koorzang) en Gonçalo Santos (livevisuals)