Cultuurcentrum Brugge
Tina Herbots

Meskerem Mees + Porcelain id

Caesar Tour
vr 17 feb 23 20:00 - 21:45
vr 17 feb '23
20:00 - 21:45
  • vr 17 feb '23
    20:00 - 21:45
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen
Een stemgeluid zo helder als bronwater, een gulle dosis puurheid toe afgewerkt met een portie eigenzinnigheid

Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een gulle dosis puurheid toe, werk af met een portie eigenzinnigheid, en je hebt Meskerem Mees. Enkel met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van Frederik Daelemans, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy.

Haar verhalen blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast. Met haar eerste single Joe won Meskerem Mees twee jaar geleden meteen de harten in België en met haar debuutplaat Julius verovert ze, net als de Romeinse naamgenoot, stilaan Europa.


De fragiele nummers van Meskerem Mees bonken als ruwe vingers op de snaren van onze emoties. Ze dook de voorbije jaren diep in haar melancholisch bewustzijn en kwam terug met Julius, een album vol pure songs.
De plaat ontvouwt zich als een reusachtige oerkracht voortgebracht door enkel cello, gitaar en een fluwelen stem. Zoveel eenvoud, zoveel schoonheid, dat zorgt ervoor dat ondertussen heel Europa dit fenomeen waarnam.

Meskerem won prestigieuze prijzen als de Montreux Jazz talent Award en de MME award, waarmee ze Adèle, Damien Rice en Stromae opvolgt. Nu mag ze onze schouwburg betoveren.


SUPPORT: PORCELAIN ID

Porcelain id is de Rwandese Hubert Tuyishime (23) (they/them). Als laureaat van Sound Track 2021-2022 gelden ze als één van onze muzikale beloftes, door de jury geroemd om hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance. Bewegend tussen poëtische en idiosyncratische vocals, met invloeden uit klassieke pop en lo-fi leggen hun nummers rauwe zenuwen bloot: kwetsbaar, oprecht en authentiek. Op 10 juni verscheen Porcelain id’s eerste officiële release op Unday Records, de dubbel-singel ‘Muschel/Vlaanderen’. ‘Vlaanderen’ onthult de groeipijnen in de relatie tussen ouders en een queer kind, tussen een samenleving en haar daklozen, tussen mensen aan weerszijden van de marge.


"Zeer ontwikkeld geluid voor iemand zo jong als mezelf. Waarmee ik eigenlijk wil zeggen dat ik het zelf niet zou kunnen."- Meskerem Mees