Cultuurcentrum Brugge
Tina Herbots

Meskerem Mees

Caesar Tour
vr 17 feb 23 20:00 - 21:30
vr 17 feb '23
20:00 - 21:30
  • vr 17 feb '23
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
Een stemgeluid zo helder als bronwater, een gulle dosis puurheid toe afgewerkt met een portie eigenzinnigheid

Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een gulle dosis puurheid toe, werk af met een portie eigenzinnigheid, en je hebt Meskerem Mees. Enkel met behulp van haar intrigerende stem, haar akoestische gitaar en de cello van Frederik Daelemans, tovert ze haar gelaagde en zorgvuldig opgebouwde songs om tot zoete earcandy.

Haar verhalen blijven hangen en de refreinen zetten zich als weerhaken in je vast. Met haar eerste single Joe won Meskerem Mees twee jaar geleden meteen de harten in België en met haar debuutplaat Julius verovert ze, net als de Romeinse naamgenoot, stilaan Europa.


De fragiele nummers van Meskerem Mees bonken als ruwe vingers op de snaren van onze emoties. Ze dook de voorbije jaren diep in haar melancholisch bewustzijn en kwam terug met Julius, een album vol pure songs.
De plaat ontvouwt zich als een reusachtige oerkracht voortgebracht door enkel cello, gitaar en een fluwelen stem. Zoveel eenvoud, zoveel schoonheid, dat zorgt ervoor dat ondertussen heel Europa dit fenomeen waarnam.

Meskerem won prestigieuze prijzen als de Montreux Jazz talent Award en de MME award, waarmee ze Adèle, Damien Rice en Stromae opvolgt. Nu mag ze onze schouwburg betoveren.