Cultuurcentrum Brugge
Kurt Van der Elst

De onzichtbare man

Theater Artemis
vr 30 dec 22 17:00 - 18:05
vr 30 dec '22
17:00 - 18:05
  • vr 30 dec '22
    17:00 - 18:05
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
Verstoppertje spelen op filosofisch niveau

Twee artiesten, een theatertechnicus en een muzikant wachten op het begin van hun voorstelling. Alles is er, maar waar blijft het publiek?

Al snel blijkt dat er meer dingen onzeker zijn. Want, wie speelt er op die piano? Van wie is dat koffiebekertje dat door de lucht zweeft?
En welk spook gaat daar met het verlengsnoer vandoor? Zijn ze er zelf eigenlijk wel? En kan je dat echt zien, of moet je dat maar geloven?

De onzichtbare man is een hilarische en absurde familievoorstelling met het heerlijke kinderspelletje ‘doen alsof je er niet bent’ als inspiratiebron. Je vergaapt je aan de perfecte mix tussen spel, decor en technisch vernuft.


Jetse Batelaan regisseerde in 2014 ‘De man die alles weet’. Een kleutervoorstelling waarin René van ‘t Hof ouders én hun piepjonge kroost liet bulderen van het lachen. ‘Geniaal’, oordeelde NRC Handelsblad. Voor ‘De onzichtbare man’ bundelen zij én muzikant Keimpe de Jong opnieuw hun krachten. Een voorstelling voor vierplussers met een onnavolgbare logica en humor die elke kijker op het puntje van zijn stoel zal zetten.

De voorstelling werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs en Gouden Krekel en stond in de selectie van Het Theaterfestival.

ACHTERGRONDINFORMATIE
Jetse Batelaan is regisseur en artistiek leider van Theater Artemis. Zijn werk is radicaal en grensverleggend. In binnen- en buitenland ontving hij meerdere prijzen voor zijn werk. Zo won hij in 2019 de Zilveren Leeuw voor Theater op de Biënnale in Venetië.

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.

QUOTES
‘Een hilarisch vervolg op hun vorige, bekroonde kleutervoorstelling De man die alles weet’ (de Volkskrant****)
‘Batelaan heeft zichzelf overtroffen. De filosofische grens tussen zichtbaarheid en onzichtbaarheid raakt prachtig aan de emotionele grens tussen lachen en huilen.’ (Theaterkrant*****)
‘Een gewaagde kindervoorstelling met een filosofisch randje, opgevrolijkt met uitgekiende visuele vondsten.’ (Brabants Dagblad)

Credits

Regie: Jetse Batelaan
Spel: René Groothof, Marijn Brussaard en Nimuë Walraven
Muziek: Keimpe de Jong
Decorontwerp: Theun Mosk
Assistent decorontwerp: Eva Koopmans
Lichtontwerp: Bart van den Heuvel
Kostuums: Liesbet Swings