Cultuurcentrum Brugge
Diego Franssens

TROMP / Hopfrog Fanfare

KadanZ
wo 28 dec 22 17:00 - 18:00
wo 28 dec '22
17:00 - 18:00
  • wo 28 dec '22
    17:00 - 18:00
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Negen musici van Hopfrog Fanfare bevolken een droomwereld met bizarre spelregels. Wat je ziet en hoort, houdt ergens het midden tussen een sportwedstrijd, een concert en een ritueel. De muzikanten zoeken speels contact met elkaar en met het publiek maar elke poging tot samenspel lijkt te mislukken. Als alle hoop is vervlogen en ze op het punt staan het op te geven, ontstaat er een uitweg uit onverwachte hoek.

Verwacht een compositie van gekke bekken en gillend gekreun, opzwepende ritmes met bamboestokken en serveerschalen en feestelijke klanken tussen kerst en nieuw. Kortom, een swingend concert voor jong en oud!


KadanZ, is de nieuwe en woordeloze muziekvoorstelling van Hopfrog Fanfare. Regisseur Randi De Vlieghe onderzoekt de bewegingstaal van de Hopfrog-muzikanten - ook zonder hun instrumenten - en creëert op die manier een bijzondere synergie tussen livemuziek en een open, theatrale verbeelding.

De voorganger van deze voorstelling, ‘Koper & Vel’ – in samenwerking met het gerenommeerde Zonzo Compagnie won in 2019 de YAM Award in de categorie ‘Best Large Ensemble’ en kon rekenen op een lovende pers en enthousiaste publieksreacties. Ook ons Krikrak-publiek genoot met volle teugen van deze voorstelling.

Over het gezelschap: Een percussionist, een gitarist en zeven blazers - samen negen muzikale klasbakken en karakterkoppen - rekken het concept ‘fanfare’ op in allerlei richtingen. Zij klinken als het leven zelf: nu eens grotesk en absurd dan weer verstild en eenvoudig. Maar altijd écht: met adem, zweet en ritmes die doen bewegen.

‘Wij zijn zot
zot van koper
stukskes blinkend metaal
slepen wij naar ons nest
als eksters en kraaien
daar werken wij in het geheim
aan een ongehoord geluid.’

Credits

Hopfrog Fanfare: Bert Bernaerts (composities en trompet), Koen Bollen (composities en sopraansax), Tijl Piryns (composities en percussie), Tim Coenen (percussie en gitaar), Peppi Pepermans (altsaxofoon), Glen De Jonghe (sousafoon), Loes Minnebo (trombone), Mario Conjaerts (trompet) en Roos Janssens (baritonsax)
Regie en bewegingscoaching: Randi De Vlieghe
Kostuums: Theater FroeFroe
Decor, licht en geluid: Pat Caers