Cultuurcentrum Brugge
Illias Teirlinck

Brent Beukelaer + Stoomboot

do 1 dec 22 20:00 - 22:15
do 1 dec '22
20:00 - 22:15
  • do 1 dec '22
    20:00 - 22:15
    Pauze 20:30
    Daverlo - Dries 2
    Afgelopen
Wanneer de nacht oneindig lijkt en de kou je naar binnen jaagt, verwarmen wij jullie met gloeiende Nederlandstalige liedjes.

Wanneer de nacht oneindig lijkt en de kou je naar binnen jaagt, verwarmen wij je met gloeiende Nederlandstalige liedjes. Als we daar de kop vol muziekjes van Brent Beukelaer bovenop plaatsen, proef en ruik je een alternatief muzikaal universum: dat van De Verwelkoning van de nacht. Volg hem naar zijn kleurrijke indiewereld vol poëzie.

Ook Stoomboot meert aan bij Daverlo. Hoewel het Sint-speelgoed ondertussen bij bol.com zal liggen heeft hij nog een groots pakket vol pareltjes in zijn ruim.
Met zijn gitaar en warme raspende stem vertelt Niels Boutsen bloedmooie verhalen die door zijn hoofd varen.
In 2016 werd Brent Beukelaer, ook frontman van The Radar Station, de Belgische winnaar van de prestigieuze Nekkawedstrijd. In het volgende jaar speelde hij onder andere op Dranouter, in Het Depot en de AB Club. In 2021 bracht Brent zijn debuutalbum uit. Hij was er onder andere al mee te gast bij de 2 meter sessies van Jan Douwe Kroeske. Wie deze wereld even helemaal beu is, is meer dan welkom in die van Brent Beukelaer.

Niels ‘Stoomboot’ Boutsen dwaalt al elf jaar door het Nederlandstalige muzieklandschap. Met een akoestische, uitgeklede best-of plaat onder de arm trekt hij in het najaar van 2022 door Vlaanderen. Na vier platen, een MIA-nominatie, samenwerkingen met Kommil Foo en Raymond Van Het Groenewoud, uitstapjes naar de wondere wereld van de jazz, podcasts en het franse chanson, keert Stoomboot terug naar de essentie: een stem, een gitaar en een hoop verhalen. Live is hij ongemeen goed, fascinerend eenvoudig én grappig onderkoeld, of is het omgekeerd?