Cultuurcentrum Brugge

De Kleine Revolutie

Roel Van Bambost & Band
wo 30 nov 22 15:00 en 15:00
wo 30 nov '22
15:00 en 15:00
 • wo 30 nov '22
  15:00 - 17:00
  Pauze 15:45
  Daverlo - Dries 2
  Afgelopen
 • wo 30 nov '22
  15:00 - 17:00
  Pauze 15:45
  Nostalgiareeks
  Afgelopen

Ooit één van de boegbeelden van de bloeiende kleinkunstgeneratie van de late jaren 60, aan de zijde van zijn partner Miek. Later de minzame recensent die zijn volk leerde filmkijken in het VRT-programma Première. Roel Van Bambost, éminence grise inmiddels maar nog steeds pittig ambitieus om met vele luisterliedjes en zijn gitaar op stap te gaan.

Met een knipoog naar De Grote Revolutie, zowat de bekendste song van het duo Miek & Roel, grasduint Roel in de onverwoestbare eigen titels en Nederlandstalige bewerkingen van bekende sixties-hits van o.a. Bob Dylan, James Taylor en Warren Zevon.
Eind 1965 behaalden Miek & Roel de derde plaats in de BRT-wedstrijd ‘Ontdek de Ster’ met – kan het anders? – ‘Blowin’ in the Wind’ van Bob Dylan. De toon was gezet. In 1967 brachten zij hun eerste LP uit ‘Je kan nooit weten’, waarop zij begeleid werden door Roland van Campenhout. Later volgden nog vier albums. Met de LP ‘Miek & Roel’ haalden ze goud. Nog later volgden de CD’s “Cafard” en “De Titanic achterna”. In maart 2017 deden de geëngageerde zangers Miek & Roel hun laatste optreden samen, na een carrière van meer dan 50 jaar. Roel had toen al, samen met Levien en Mathieu Engels, een hommage gebracht aan Dimitri van Toren en een jaar later toerde hij met de Vintage Club, in trio met Erik van Nijghen en Hans de Booij. 

Het nieuwe programma De Kleine Revolutie bevat naast enkele onverwoestbare titels van Miek & Roel (‘Jan met de pet’, ‘Het verdronken land van Saeftinghe’), vooral Nederlandstalige bewerkingen van songs van o.a. Bob Dylan, Richard Thompson, James Taylor, Townes van Zandt, Warren Zevon e.a. Kortom, het allerbeste uit de sweet sixties en seventies folk, of zelfs iets later.

Credits

De Kleine Revolutie: Roel Van Bambost (zang en gitaar), Stef Wouters (gitaar), Gijs Hollebosch (dobro en mandoline) en Alex Rambaut (accordeon)