Cultuurcentrum Brugge
Stanislav Dobak

A Very Eye

Tumbleweed / Angela Rabaglio & Micaël Florentz
za 15 okt 22 20:00 - 21:10
za 15 okt '22
20:00 - 21:10
  • za 15 okt '22
    20:00 - 21:10
    MaZ - Magdalenastraat 27
    Afgelopen

Geïnspireerd door de diversiteit aan collectieve gedragingen die we in overvloed aantreffen in de natuur, nodigt A Very Eye ons uit om van perspectief te veranderen, om de tussenruimtes tussen onze lichamen te verhelderen en om de wederzijdse afhankelijkheden tussen territoria te verkennen.

Meegesleept door een gemeenschappelijke adem die onuitputtelijk lijkt, volgen vijf dansers elkaar. Ze klampen zich aan elkaar vast, verbonden door hun blik en hun ritme. Daaruit verschijnt het meervoudige gelaat van het collectief, als een imprint in een constante flux van beelden.

Onafscheidelijk van zijn medemensen en van de actieve omgeving waarin hij zich beweegt, is het individu meervoudig en altijd in een proces van wording. Hij is evenzeer zelf een ruimte in beweging als de afstand van deze ruimte tot de andere. Hij is een relatie.

> gratis inleiding door Ella Hintjens van De Zendelingen om 19.15 uur
> lees hier de programmatekst
Geniet vijf keer van dans voor vijftig euro met de Danspas⁵. Ga naar dansinbrugge.be

Credits

Concept en choreografie: Angela Rabaglio en Micaël Florentz
Creatie en uitvoering: Mona Felah, Charlie Prince, Sergi Parés, Jeanne Colin, Angela Rabaglio en Micaël Florentz
Lichtontwerp: Arnaud Gerniers
Geluidsontwerp: Anne Lepère
Outside eye: Melissa Rondeau, Esse Vanderbruggen, Christine Daigle
Kostuum advies: Mélanie Duchanoy
Onderzoek: Olivier Hespel (dramaturgie), TingAn Ying (dans)
Distributie en communicatie: Quentin Legrand - Rue Branly
Productie: Tumbleweed
Coproductie: Charleroi Danse - Centre chorégraphique de Wallonie-Bruxelles, Les Brigittines - Playhouse for Movement, Cultuurcentrum Brugge (BE), CCN2 - Centre chorégraphique national de Grenoble, CCNT - Centre chorégraphique national de Tours, POLE-SUD - Centre de Développement Chorégraphique National Strasbourg (FR) Residentie partners: Dansateliers Rotterdam (NL), Grand Studio, Summerstudios | P.A.R.T.S., Garage29, Kanal workroom, de Warande (BE), Tanzhaus Zürich, L’Abri Genève (CH), Choreographisches Centrum Heidelberg (DE), Le Gymnase - Centre de Développement Chorégraphique National Roubaix (FR), TROIS C-L (LU), Materiais Diversos, Estúdios Victor Córdon (PT), Onassis Stegi (GR)
Met de steun van: Fédération Wallonie-Bruxelles, Wallonie-Bruxelles International, Dansateliers Rotterdam, Grand Studio en Réseau Grand Luxe