Cultuurcentrum Brugge

Strings in the House

Ataneres, ¡Modular¡ & Frederik Martens
zo 2 okt 22 20:00 - 21:15
zo 2 okt '22
20:00 - 21:15
  • zo 2 okt '22
    20:00 - 21:15
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Strijkorkest en housemuziek, een combinatie die op het eerste gehoor van twee verschillende planeten lijkt te komen. Ataneres ziet evenwel licht in de kosmos en is gefascineerd door de mogelijke raakvlakken.

Klassieke strijkinstrumenten gaan in dialoog met analoge synthesizers en verleggen daarmee de virtuele grenzen tussen de klassieke en de digitale wereld. Laurent Garnier ontmoet Arvo Pärt, Nils Frahm reikt de hand aan Philip Glass. Minimalistische hoogvliegers, parels uit de filmmuziek en covers houden het geheel
voor een breed publiek toegankelijk.


Ataneres Ensemble is een jong, professioneel strijkorkest met roots in Leuven. Naast het gevestigde strijkersrepertoire richt het ensemble zich op originele combinaties over verschillende muziek- en kunstgenres heen. Ataneres staat onder de artistieke leiding van violist Wim Spaepen. Het ensemble kreeg de Fuga Trofee voor zijn uitvoeringen en opnames van Belgische hedendaagse muziek.

Met Strings in the House vinden de drie vrienden Frederik Martens, Jimmy Quintens en Wim Spaepen elkaar terug in een alternatieve queeste naar schoonheid. De virtuele grens tussen de klassieke wereld en die van extravagante feesten wordt totaal genegeerd. Dit programma is niet voor conformisten.
Wel voor nieuwsgierigen.