Cultuurcentrum Brugge

Place Magic

za 28 mei 22 - zo 29 mei 22
za 28 mei '22
-
zo 29 mei '22
 • za 28 mei '22
  14:00 - 17:00
  Magic Mirrors - Kruisvest
  gratis
 • zo 29 mei '22
  14:00 - 17:00
  Magic Mirrors - Kruisvest
  gratis

Tijdens het laatste weekend van Airbag geniet je op het voorplein van de spiegeltent Magic Mirrors de hele middag van accordeon en muziektheater in de open lucht: een alles mag / niets moet - middag voor het hele gezin.

NOUVELLE HARMONIE BRUXELLOISE D'ACCORDEONS
zaterdag & zondag

Deze bruisende accordeoninvasie zet de knoppen en toetsen stevig onder stoom om iedereen aan het dansen te zetten. Maar kijken en luisteren mag ook natuurlijk. Want met een typisch repertoire voor een traditionele accordeonband van tangos, walsen of bourrées, maar ook klassiekers uit de rock, punk en ska blijven heupen en kuiten nooit onberoerd.

ALTIJD ONDERWEG - CANTI VAGANTI
zaterdag om 15u00

Een Italiaanse minstreel komt aan op het dorpsplein. Hij geeft een kort, dynamisch optreden en bedenkt dan dat hij genoeg heeft van het dwalende leven als artiest. Hij wil normaal zijn. Zijn innerlijke stem herinnert hem aan al het moois wat hij tot nu heeft meegemaakt en helpt hem inzien waar zijn echte passie ligt.

Altijd onderweg is een muzikale reis door Italië, van zuid naar noord, en verder de wereld in, vol humor, vertellingen en prachtige Italiaanse liedjes. Canti Vaganti weet harten van alle kleuren en maten te beroeren met twee accordeons, fluit, gitaar, hemelse stemmen en open blikken.


CONCERT IN BOSBES MAJEUR - CANTI VAGANTI
zondag om 16u00

Concert in bosbes majeur is een performance waarin live muziek de hoofdrol speelt. Behalve op hun instrumenten (twee accordeons, dwarsfluit, gitaar, tamboerijn) spelen de muzikanten op ludieke wijze met allerlei soorten fruit en creëren ze een aangename, ongewone sfeer.

Voor Concert in bosbes majeur put het duo uit zijn gebruikelijke repertoire, dat loopt van tarantella tot flamenco, van klezmer tot eigen liedjes.

De muziek impregneert het fruit.

Proef de kleuren.

Je bent wat je eet.

Smakelijk leven.


BAG ACCORDEONKWINTET XL
zondag

Vijf accordeonisten groeiden de voorbije 15 jaar uit tot BAG: het Bredens Accordeon Gezelschap. Het kwintet vormt het meest actieve onderdeel, telt momenteel 7 accordeonisten en noemt zich BAG Accordeon Kwintet XL. Vijfstemmig blijft het concept maar voor de gelegenheid in extra feestelijke outfit, met naast accordeonklassiekers ook Eurosong- of pophits.