Cultuurcentrum Brugge
Santiago Ropero

Mec Yek + La Fanfarria del Capitan

+ afterparty met Kumbia Beats
za 28 mei 22 20:00 - 23:00
za 28 mei '22
20:00 - 23:00
  • za 28 mei '22
    20:00 - 23:00
    Magic Mirrors - Kruisvest
Wapperende pret hoog in het vaandel en levenslust bovenaan de mast

MEC YEK

De zwoele gipsyband Mec Yek brengt je in zuiderse sferen. Hun nieuwste album Super Diver City steekt vol verrassingen en eigengereide arrangementen van traditionele Roma-liederen en zelfs een Amy Winehouse-cover in het Romanes.

De groep serveert verder stevige porties swingende nostalgie uit Slowakije tot meer grootstedelijke en hedendaagse dub, ska, latin en soul. En helemaal tegen alle verwachtingen in: Mec Yek is een Romagroep zonder viool.

LA FANFARRIA DEL CAPITAN

De muzikale piraten van La Fanfarria del Capitan, bekend van de soundtrack van La casa de papel, vertrokken vanuit hun Argentijnse havens met een flink geschut aan Latijns-Amerikaanse ritmes. Onderweg kaapte ze ook heel wat andere stijlen op aan Russische, Chinese en Europese kusten. De ‘fanfarria’ heeft wapperende pret hoog in het vaandel en levenslust bovenaan de mast.

AFTERPARTY MET KUMBIA BEATS

Het excentrieke Kumbia Beats is een project van dj, producer en muzikant Marco Bustamante, die de spiegeltent op zijn kop zet met een eclectische mix van cumbia, drum & bass, funk, Afro-Latin disco en Boliviaanse folk.

19u00 deuren

20u00-21u30 Mec Yek

22u00-23u30 La Fanfarria del Capitan

23u30-01u30 Kumbia Beats

Credits

Mec Yek: Katia en Milka Pohlodkova (zang), Piet Maris (accordeon en zang), Théophane Raballand (drum en percussie), Mathieu Verkaeren (contrabas) en Mattias Laga (sopraansax en klarinet)