Cultuurcentrum Brugge

Place Airbag

Solia - Second Souffle - Mamaliga - DYAD
zo 15 mei 22 14:00 - 18:00
zo 15 mei '22
14:00 - 18:00
  • zo 15 mei '22
    14:00 - 18:00
    Burg (onder de bomen)
    gratis
Een gewaagde combinatie van Vlaamse kermis en Waalse guinguette.

Op zondagmiddag richten we het pleintje onder de bomen op de Burg in als een gezellige Place Airbag: een gewaagde combinatie van Vlaamse kermis en Waalse guinguette.

Dyad - 14u00

Didier Laloy wordt beschouwd als één van de meest fascinerende hogepriester van het diatonisch accordeon. Adrien Tyberghein speelde met gerenommeerde artiesten uit de klassieke, jazz- en hedendaagse muziek. Door de grenzen tussen traditionele en klassieke muziek, rock en elektronische muziek op te heffen, creëren ze samen een stilistisch rijk van originele nummers, waanzinnige ritmes en opzwepende melodieën.

Solia - 15u00

Raquel Gigot en Marielle Vancamp brengen een hommage aan de traditionele muziek uit Wallonië, een regio die bekend staat om haar landschappen, gastronomie en architectuur, maar nog veel te weinig om haar muziek. Wallonië kent een rijk muzikaal erfgoed. Dat inspireert Raquel en Marielle om vergeten melodieën in een nieuw perspectief te zetten. Ontdek de aroma’s van het zuiden van ons land in de muziek van Solia.Second Souffle - 16u00

Alain van Muysewinkel en Béatrice Adam jagen het stof uit hun chromatische accordeons in een intieme instrumentale dialoog tussen mannelijke en vrouwelijke tokkelvaardigheid. Ze balanceren tussen world, jazz, klassiek en improvisatie, maar evenzeer tussen virtuositeit en intuïtie. Ze lijken een eigen tedere bubbel te betreden, waarin de liefde voor elkaar en hun instrumenten zich verenigen in een intense harmonie.Mamaliga - 17u00

Een sprankelend kwintet van gekke meiden die helemaal doordrongen zijn van de Roma-microbe. Zij componeren, arrangeren en herinterpreteren bekende en minder bekende Roma-melodieën tot een vulkanisch en explosief pakket dansbare liederen. In een energiek muzikaal bad met smaken uit het Oosten en kruidige toetsen uit het Zuiden, zetten ze je in beweging op het pulserende en dwingende ritme van het accordeon.


> i.s.m. Asspropro en Federation Bruxelles-Wallonie

Credits

Solia: Raquel Gigot (accordeon) en Marielle Vancamp (nyckelharpa)
Second Souffle: Alain Van Muysewinkel en Béatrice Adam (accordeon)
Mamaliga: Lise Oustric (zang), Aurélie Charneux (klarinet en basklarinet), Silvia Guerra (chromatische accordeon), Dorothée Pietquin (bas en gitaar) en Clem Thomas (drum en Darbuka)
DYAD: Didier Laloy (accordeon) en Adrien Tyberghein (contrabas)