Cultuurcentrum Brugge

IKRAAAN & David Numwami @ “Are We Urban?” by Culture Crossing

ma 28 mrt 22 19:00 - 22:15
ma 28 mrt '22
19:00 - 22:15
  • ma 28 mrt '22
    19:00 - 22:15
    Pauze 20:15
    Theaterzaal Biekorf - Sint-Jakobsstraat 8
    Afgelopen

‘Culture Crossing’ is een bruisend project dat verschillende organisaties met elkaar verbindt. Elke maand zet DO vzw samen met een cultuurhuis een event op poten waarmee ze een jonger en diverser publiek willen bereiken.

 

In maart slaan Cultuurcentrum Brugge en Do vzw de handen in elkaar met Black History Month. Tal van evenementen zullen de veerkracht van zwarte gemeenschappen in het verleden, het heden en de toekomst vieren.

 

‘ARE WE URBAN’ OP 28 MAART

 

Op maandag 28 maart vindt in Theaterzaal Biekorf ‘Are We Urban’ plaats. Vier sprekers zullen zich buigen over specifieke terminologie die wordt gebruikt om muziekgenres en muzikanten van niet-witte origine te benoemen. Is het begrip ‘wereldmuziek’ nog van deze wereld? En waar denk je aan bij ‘urban’ of ‘tropical’?

Samen met moderator Eric Cyuzuzo buigen Youniss Ahamad en IKRAAAN zich over de specifieke terminologie die gebruikt wordt om muziekgenres en muzikanten van niet-witte origine te benoemen.

Zo worden zwarte artiesten regelmatig onder de noemer urban of hip-hop geplaatst, ook als hun muziek daar helemaal niet onder thuis te brengen is.

 

Na het panelgesprek betreden IKRAAAN en David Numwami het podium. Niemand doet wat IKRAAAN doet. Met het hart op de tong maakt ze bewogen songs over de obstakels en de vele putten die ze tot nu toe op haar levensweg tegenkwam.

 

David Numwami is een muzikale duizendpoot, een buitengewone artiest die je in geen enkel vakje kunt stoppen. Zijn debuut ‘Numwami World’ onthult een heerlijke portie feelgoodsongs met digitale beats, akoestische gitaar en wondere stem.

 

‘Are We Urban’ wordt een avond vol boeiende gesprekken, gevolgd door ontroerende en goudeerlijke songs.