Cultuurcentrum Brugge

Virtueel Theater - Pothamus & Atomic Vulture

Soundstorm / N9 Eeklo / Techniek Cultuurcentrum
vr 11 mrt 22 20:00 en 20:00
vr 11 mrt '22
20:00 en 20:00
  • vr 11 mrt '22
    20:00 - 22:30
    Afgelopen
  • vr 11 mrt '22
    20:00 - 22:30
    Afgelopen

We verplaatsen het gratis gamefestival Playtime 20.22 naar het weekend van vrijdag 16 t.e.m. zondag 18 september 2022. Op vrijdag 11 maart organiseren we, in samenwerking met muziekclub N9 (Eeklo), wel een experimenteel voorproefje met een virtueel concert van Pothamus en de Brugse band Atomic Vulture. Je beleeft het experiment in de gloednieuwe virtuele Stadsschouwburg. 

POTHAMUS + ATOMIC VULTURE (Sludge and post-rock)

Pothamus mixt sludge, tribal en post-rock tot een onweerstaanbaar meeslepende trip. Immer op zoek naar betekenis, boetseert dit Mechelse trio de wereld met repetitieve riffs, zwevende drones, trance opwekkende percussie en schurende baslijnen. De uitmuntende debuutplaat ‘Raya’ (2020) opende – ondanks corona – enkele deuren voor de band. Drie nummers schopten het tot in De Zwaarste Lijst van StuBru. Pothamus mocht openen voor Amenra en speelde in januari nog een uitgelezen set op ESNS. Verwacht je alvast aan een energieke transcendente live ervaring: “Tune low, turn up, drift off”.

De driekoppige instrumentale stoner en space rock band Atomic Vulture opent de avond. Met een stevige portie groove, ambient en bijtijds een injectie psych en doom, creëren ze een spannend etherisch rockgeluid. De band liet het laatste decennium 3 EP’s en 2 albums op de wereld los. Hun laatste worp 'Moving Trough Silence' (2021) bracht hen tot op het podium van Alcatraz Festival en Desertfest.

Zak je liever af naar muziekclub N9 in Eeklo? Surf dan snel naar hierIn-game concert als experiment 

Omdat dit virtueel concert kadert in onze gamewerking, valt er heel wat meer te beleven en te ontdekken. Dit virtueel concert is een experiment waarbij jouw feedback belangrijk is. Zo kunnen we het platform optimaliseren om die verder in te zetten voor virtuele concertbelevingen en tentoonstellingen. Geef ons je feedback door via cultuurcentrum@brugge.be

We toveren de majestueuze foyer van de Stadsschouwburg voor dit concert om tot een plek waar je niet alleen drie loslopende orks kan proberen te verslaan maar waarin je ook je medeconcertgangers een goede tik kan geven. Wie rustig de foyer wil verkennen, verwijzen we graag door naar www.ccbrugge.be/360

Praktisch: hoe virtueel deelnemen? 

1. Download en installeer de Soundstorm-App via www.soundstorm.online
Klik op één van de knoppen bovenaan de pagina en download de app voor Windows of MacOSX

2. Start de app
Start de app en klik de server ‘soundstorm online’ aan. Log in als ‘guest user’. 
Hou Ctrl + Enter ingedrukt om full screen te genieten.

3. Maak een avatar aan en druk op 'select character' wanneer je klaar bent.4. Je wordt doorgestuurd naar de verschillende events. Druk op ‘join event’ (Stadsschouwburg Brugge) om het feestje te starten. 

PROGRAMMA

20u00 deuren

20u30 Atomic Vulture

21u15 Pothamus