Cultuurcentrum Brugge
Kris Dewitte

Altijd onderweg

Kris Dewitte
ma 21 mrt 22 - vr 24 jun 22
ma 21 mrt '22
-
vr 24 jun '22
  • ma 21 mrt '22
    -
    vr 24 jun '22
    Exporuimte Biekorf - Sint-Jakobsstraat 8
    gratis

Het project ‘Altijd onderweg’ van fotograaf Kris Dewitte wordt voor het eerst getoond met huiskunstenaar Sam Louwyck als curator.

Hij toont zwart-witfoto’s die getalenteerde mensen uit de theater-, performance- of filmwereld portretteren, ergens op een plek op onze planeet.

Onderweg en op zoek. Kris presenteert in Exporuimte Biekorf acht portretten uit een reeks foto’s van bekende artiesten maar even goed ook te ontdekken talent met een interessante levensroute.

Waar in het verleden het werk van Kris vooral gekenmerkt werd door het ontbreken van tijds- en plaatsbepaling, lijkt het hier, in een nog steeds abstracte vorm, de plek waar de foto is genomen een rol in te nemen.

 Het ‘cinemagevoel’ is iets dat telkens terugkomt, waar het imaginaire het subtiel overneemt van de realiteit. De foto’s vertellen veelal een uniek verhaal over de geportretteerden.

> Gratis toegang van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur

Kris Dewitte realiseerde een aantal fotoboeken.

‘JONG’ die in de Brakke Grond Amsterdam werd tentoongesteld en daarna nog op 14 andere plekken in Vlaanderen, Brussel en Nederland.

‘CARPOSERS’ door Roularta Books uitgegeven voor de tentoonstelling in het Suntory Museum in Japan.

‘OPEN ASIA’ in samenwerking met WÜRTH, MOOOV filmfestival en Turnhout, culturele hoofdstad van Vlaanderen.

‘LEAF.’ met een reeks portretten van acteurs van Afrikaanse origine.

‘LUX’ voor een overzichtstentoonstelling van z’n werk in het kunstencentrum Caermersklooster in Gent.

 

In 2019 exposeerde Kris op ‘Lust auf Mehr’, een groepsexpo met o.a. David Lynch en Julian Schnabel met als thema ‘Is fotografie realiteit?’.

 

Verder werkte Kris samen met dEUS en Hooverphonic en maakte hij het campagnebeeld voor de film ‘Girl’ en voor de film “Le tout nouveau testament” van Jaco Van Dormael.

 

Kris fotografeerde huiskunstenaar Sam Louwyck op meerdere filmsets waaronder die van ‘Lost Persons Area’, ‘Monk’ en ‘Cargo’.