Cultuurcentrum Brugge
Matthias Desmet

SANT2022

zo 11 sep 22 - zo 23 okt 22
zo 11 sep '22
-
zo 23 okt '22
  • zo 11 sep '22
    -
    zo 23 okt '22
    Hallen Belfort - Markt 7
    Afgelopen

Tentoonstelling met de geselecteerden van de tweejaarlijkse wedstrijd voor Brugse kunstenaars rond het werk van centrale kunstenaar Jacqueline Vanlandschoot (°1949)

 

Het uitgangspunt voor de tweejaarlijkse wedstrijd voor actuele beeldende kunst is het in de kijker zetten van Brugs kunstenaarstalent.

We werken terug samen met een centrale gast. Voor deze editie zal Jacqueline Vanlandschoot een overzicht van haar oeuvre presenteren waaraan ze sinds de jaren zeventig werkt. Jacqueline toont haar ‘metamorfozen van het vierkant’ in een aantal modules die centraal opgesteld staan in de historische ruimte van de Hendrik Pickeryzaal van het Belfort.

Daarrond worden de werken getoond van een twintigtal geselecteerde Brugse kunstenaars van de wedstrijd SANT2022.

Een professionele jury onder de leiding van de centrale kunstenaar en de winnaar van de vorige editie, Alice Vanderschoot, koos uit de talrijke inzendingen een reeks werken voor de tentoonstelling. De jury duidde ook een laureaat en een winnaar van de aanmoedigingsprijs aan.

 

Laureaat van SANT2022 (2.500 euro) is Diego Latruwe.

De winnaar van de aanmoedigingsprijs (1.000 euro) is Judith Desmyttere

Tot 11 oktober kon er gestemd worden voor een Prijs van het Publiek (ter waarde van € 1.000). Deze werd op 12 oktober uitgereikt aan Philippe Somers.

 

> Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur
> Bezoekers van de tentoonstelling kunnen t.e.m. 12 oktober stemmen op de Prijs van het Publiek.

> Op zondag 9 en zondag 16 oktober 2022 is er een workshop voor families in SANT2022. Reserveer hier
> Doorlopend kunnen kinderen zelf op zoek naar 'het vierkant in beweging'. Meer info

Met werk van:
Théo Collie, Karine De Ketelaere, Els De Roo, Tuur Demaegdt, Femke den Hollander & Thomas Barbier, Judith Desmyttere, Guido Dobbelaere, Yves Gabriëls, Diego Latruwe, Els Lesage, Hennie Mahieu, Thibo Moreels, Seth Muylle, Valérie Naessens, Katrien Orlans, Ibe Ryde, Johan Six, Philippe Somers, Sophie Van den Berghe, Flo Vandenbussche, Bart Vinckier en Roselynd Werniers