Cultuurcentrum Brugge

David Vandyck - Tour 'Licht Aan De Overkant’

zo 29 jan 23 15:00 - 16:30
zo 29 jan '23
15:00 - 16:30
  • zo 29 jan '23
    15:00 - 16:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Dit is een voorstelling in zaalhuur, georganiseerd door Christine Neyens.

David Vandyck kondigt een nieuwe tour aan naar aanleiding van zijn nieuwe album ‘Licht Aan De Overkant’.  Het is zijn eerste nieuwe muzikale wapenfeit sinds 2018 toen zijn vorige studioalbum uitkwam. Voor ‘Licht Aan De Overkant’ deed hij opnieuw beroep op niemand minder dan de Nederlandse producer Gordon Groothedde die o.a. bekend staat van zijn werk met Krezip, Maan en Bløf. ‘Licht Aan De Overkant’ verschijnt op vrijdag 6 mei via Warner Music Benelux. 

Voor dit album werkte David samen met de allergrootste namen uit de rock- en popscene uit België én Nederland. De lijst is dan ook indrukwekkend: zo schreven Sam Bettens, Milo Meskens, Jasper Steverlinck, Jacqueline Govaert (Krezip), JP Hoekstra (Krezip), Nick & Simon, Will Tura, Gordon Groothedde, Nina Sampermans (songwriter van o.m. Hooverphonic), Loek van der Grinten (songwriter van o.m. Maan), Benjamin Traudes (TRAUDES) en meer mee.

David: “Toen ik bij Gordon nóg maar eens met een artiest of singer-songwriter in de studio zat, had ik soms moeite om het zelf te geloven. Het is haast letterlijk adembenemend, maar ook hartverwarmend dat mijn laatste plaat uit 2018 heel wat artiesten heeft overtuigd om met mij samen te werken. Alles alleen maar uit liefde voor de muziek en de métier van songwriting. Van hokjesdenken geen sprake, zalig…”

OVER DAVID VANDYCK:

 In 2018 bracht David Vandyck zijn gelijknamige studioalbum uit bij Warner Music Benelux, in samenwerking met producer Gordon Groothedde (bekend van o.a. Krezip, Nick & Simon, Maan, Miss Montreal) en het Nederlandse Metropole Orkest. Met succes, want alle singles kregen dagrotatie bij Radio 2 en ‘Ik Leef Voor Jou’ werd genomineerd voor ‘Radio 2 Zomerhit’.


Net voor de pandemie trad David op met Nick & Simon in het Kursaal van Oostende, opende hij voor Dana Winner in de Antwerpse Lotto Arena en won hij‘Beste Zanger’ tijdens het Gala van De Loftrompetten met ‘Ik Leef Voor Jou’.

'Ik Weet Nu Beter' kreeg in 2021 dagrotatie bij Radio 2 (BE) en werd opgenomen bij NPO Radio 5 in Nederland. En sinds afgelopen week staat de teller op ruim 500.000 streams op Spotify. Ook zijn meest recente single ‘Zee Van Vuur’ scoorde zowel bij Radio 2 (BE) als bij NPO Radio 5 opnieuw dagrotatie.