Cultuurcentrum Brugge

In de schaduw van Toon Hermans

Studio Dongo / Herman Van Hove & Lissa Meyvis
zo 13 feb 22 15:00 - 17:25
zo 13 feb '22
15:00 - 17:25
  • zo 13 feb '22
    15:00 - 17:25
    Pauze 16:00
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Veel meer dan een komiek, was Toon Hermans een levensfilosoof, een milde observator, en ook een taalvirtuoos en tedere poëet

Paaszaterdag 2000. Die dag neemt de cabaretwereld en iedereen die ook maar wat humor in zijn vezels heeft, afscheid van een van de grootste talenten die ons taalgebied ooit voortbracht: Toon Hermans. Veel meer dan een komiek, was hij een levensfilosoof, een milde observator, en ook een taalvirtuoos en tedere poëet.

Herman Van Hove bundelde zijn herinneringen in een hartverwarmende voorstelling vol anekdotes en liedjes, die ons terugvoeren naar de warmte en vreugde die Toon Hermans aan zijn publiek schonk, maar waarin hij ons ook een inkijk gunt in de vreugde en droefenis in het leven van de bejubelde artiest.

Lissa Meyvis, een engelachtige verschijning met een stem zo fijn en breekbaar als kristal, blaast de liedjes van Hermans nieuw, fris leven in. Een reflectie van de onschuld en de vrolijkheid die de meester zelf zo hoog in het vaandel voerde. Maar ook van de liefde en de ontroering die hem dreven.

> Gratis Nostalgiabal achteraf in de foyer

Credits

Verteller: Herman Van Hove

Zang: Lissa Meyvis

Orkest: Pol Vanfleteren en vier muzikanten