Cultuurcentrum Brugge
Guy Kokken

Misdaad en Straf

LAZARUS
di 31 mei 22 20:00 - 21:30
di 31 mei '22
20:00 - 21:30
  • di 31 mei '22
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

MISDAAD EN STRAF
Al 150 jaar razend actueel

Ten prooi gevallen aan koorts, honger, geldgebrek en een algemeen gevoel van malaise slaat de ex-student Rodion Raskolnikov de oude woekeraarster Aljona Ivanovna het hoofd in, met een bijl. 

Raskolnikov rooft wat juwelen en begraaft ze ergens op een binnenplaats. En dan die bijl …? De aanslag getuigt niet van een deskundige voorbereiding. Maar toch blijken de bewijzen tegen hem ook niet bijster doorslaggevend. Er is alleen het heel sterke vermoeden van één rechercheur.

Op de vlucht voor de wet en zijn geweten, dwaalt Raskolnikov door de steegjes van Sint-Petersburg en tuimelt hij van de ene bizarre ontmoeting in de andere.
Het regent, maar het is heet. Hij is wakker, maar hij beleeft alles als in een droom. Hij leeft, maar het voelt alsof hij dood is. Komt de redding weer maar eens van een vrouw?

Gefundenes Fressen voor de Lazarussen: een misdaadverhaal als een koortsdroom, met een hart dat bonkt van verontwaardiging en een held die regelrecht zijn eigen ondergang tegemoet loopt.

Credits

Tekst: naar Fjodor Dostojevski

Spel: Koen De Graeve, Pieter Genard, Patricia Kargbo, Günther Lesage, Femke Stallaert, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande en Ariane van Vliet
Kostuum: Karen De Wolf
Lichtontwerp: Stef Stessel

Productie: ARSENAAL/LAZARUS

Coproductie: Perpodium

Met steun van: de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid