Cultuurcentrum Brugge
Halie

Witch Hunt

Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni
do 12 mei 22 20:00 - 22:00
do 12 mei '22
20:00 - 22:00
  • do 12 mei '22
    20:00 - 22:00
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Een interdisciplinair werk van acteurs en dansers over heksen van toen en van nu

De jonge archeologe Esther (Sarah Janneh) keert terug naar haar afgelegen geboortedorp in de polder. Veel lijkt daar nog niet veel veranderd: de ruggen van de mannen in het dorpscafé zwijgen nog altijd en de pubers vervelen zich er wezenloos. Aan de randen van het dorp komt Esther in aanraking met de duistere geschiedenis van een heksenjacht. Heden en verleden beginnen door elkaar te lopen als dat donkere verleden tot leven komt.

In een grote, muzikale en beeldende voorstelling onderzoekt de talentvolle regisseur Eline Arbo (winnaar regieprijs 2020 en een van de vaste makers van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni) de invloed van het patriarchaat in heden en verleden en hoe vrouwen van alle tijden zich tegen die invloed teweer proberen te stellen. Door heden en verleden tegelijk op het toneel te zetten, toont de voorstelling hoeveel er in 500 jaar is veranderd, en hoeveel ook niet. 

Geïnspireerd door de verhalen over heksenvervolgingen in Europa en door hoe massahysterie vroeger en nu, tot stand komt schrijft Hannah van Wieringen een nieuwe toneeltekst over een groep vrouwen die probeert te ontsnappen aan de druk van hun gesloten gemeenschap - met gruwelijke consequenties. Samen met het NITE-ensemble van acteurs en dansers maakt Eline Arbo een interdisciplinair werk over heksen van toen en van nu.


 

 

 

Credits

Regie en bewerking: Eline Arbo

Tekst: Hannah van Wieringen

Choreografie: Camilo Chapela

Compositie: Thijs van Vuure

Decorontwerp: Juul Dekker

Kostuumontwerp: Rebekka Wörmann

Lichtontwerp: Varja Klosse
Dramaturgie: Thomas Lamers
Regieassistentie: Ludy Golstein

Met: Sarah Janneh, Joost Bolt, Bram van der Heijden, Angela Herenda, Rosa van Leeuwen, Bien de Moor, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Rosie Reith en Jesula Toussaint Visser
Muziek: Nina de Jong en Rosa Ronsdorf