Cultuurcentrum Brugge
Max Meyer

The Calicos + Tiny Legs Tim

NIEUWE DATUM
vr 23 sep 22 20:00 - 23:00
vr 23 sep '22
20:00 - 23:00
  • vr 23 sep '22
    20:00 - 23:00
    Pauze 21:00
    Daverlo - Dries 2

Check in bij Americana Airlines, voor een vlucht over meanderende bluesstromen en rijke countrylandschappen

Tiny Legs Tim De Graeve omringde zich in 2020 met topmuzikanten, om samen als volleerde ambachtslui een nieuwe plaat te smeden.
Het resultaat Call Us When Its Over is één brok vakmanschap.
Een heerlijke bluesstroom die meandert langs de oevers van rock-’n-roll en country.

De bandleden van The Calicos brengen sinds hun overwinning op Humo’s Rock Rally in 2018 heerlijke alternatieve country van eigen bodem. Naarmate de singles toenamen, stegen ook de verwachtingen. Na deze lange, boeiende vlucht zetten ze in mei hun debuutplaat The Soft Landing neer. Check in bij Americana Airlines en ervaar wat The Calicos live teweegbrengt.

> Ontdek hier de volledige muziekprogrammatie van Daverlo.

Na drie maanden van totale isolatie, zonder jamsessies of optredens in Missy Sippy Blues & Roots Club in Gent of eender welke plaats, besloten Tiny Legs Tim en enkele vrienden een weekend te boeken in de The Yellow Tape Recording Studio. Het doel: vastleggen van de emotionele ontlading en de energie van die eerste keer opnieuw samen spelen.  Een eenvoudige live-opstelling, een 60's Faylon mengtafel en een oude 24-track tapemachine werden gebruikt om deze uitbarsting van muzikale vreugde op te nemen.

The Calicos overtuigden met songs die stevig in de traditie van Wilco, Ryan Adams, The War On Drugs of Jonathan Wilson zijn geworteld, pedalsteel incluis. Waarna de band werd bijgezet in de galerij der groten, naast andere illustere winnaars als Evil Superstars, Whispering Sons of Goose

19u30 deuren

20u00 The Calicos

21u00 pauze

21u30 Tiny Legs Tim

Credits

Tiny Legs Tim: Tim De Graeve (gitaar en zang), Toon Vlerick (gitaar), Mattias Geernaert (bas) en Bernd Coene (drum)
The Calicos: Quinten Vermaelen (gitaar en zang), Aäron Koch (gitaar en pedalsteel), Sander Smeets (gitaar en toetsen), Maximilian Dobbertin (toetsen), Guido Op de Beeck (bas) en Olivier Penu (drum)