Cultuurcentrum Brugge

De nieuwe man

de KOE
do 24 mrt 22 20:00 - 21:30
do 24 mrt '22
20:00 - 21:30
  • do 24 mrt '22
    20:00 - 21:30
    Daverlo - Dries 2
    Afgelopen

De spelers van de KOE onderzoeken het geheugen van hun gezelschap

Als The Godfather of The Dark Knight een vervolg krijgen, waarom dan ook geen sequel op het theaterstuk De man die zijn haar kort liet knippen, besliste het collectief de KOE.

In de originele voorstelling, geïnspireerd door het boek van Johan Daisne, zitten een man en een vrouw in een restaurant. Hij een schrijver, zij een actrice. Ooit waren ze verliefd. Het is 2004: Harvey Weinstein is nog een succesvolle producent, hoesten in de openbare ruimte is nog schijnbaar onschuldig.

Bijna twee decennia later komen ze elkaar weer tegen, in een wereld waarin niets nog onaantastbaar is. Wat hebben ze elkaar te vertellen, of te verzwijgen?

Niet alleen de personages gaan de confrontatie aan met hun heden en verleden, de spelers van de KOE onderzoeken het geheugen van hun gezelschap, gaan in gesprek over hun vroeger en hun eigen repertoire.

Oude zekerheden wankelen op broze fundamenten. Gaan ze zelf ook aan het wankelen? Willen ze hun herinneringen koesteren, of genadeloos herzien?

Wie de originele voorstelling niet zag, moet zich geen zorgen maken. De man die zijn haar kort liet knippen II is een fonkelnieuwe voorstelling die geen voorkennis vereist, wél ouderwetse goesting.

Credits

Tekst, regie en spel: Natali Broods, Peter Van den Eede en Willem de Wolf