Cultuurcentrum Brugge
Ben van Duin

Een Meeuw

Toneelgroep Maastricht
di 22 mrt 22 20:00 - 22:00
di 22 mrt '22
20:00 - 22:00
  • di 22 mrt '22
    20:00 - 22:00
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Weinig verhaal, en heel veel liefde

Na Noem het maar liefde en Peachez werken Ilja Leonard Pfeijffer en Michel Sluysmans ditmaal samen aan een moderne interpretatie van een van de bekendste toneelklassiekers.


Een Meeuw
speelt zich af in een theaterfamilie. Moeder Arkadina staat als actrice aan de top van haar roem, maar voelt de hete adem van de jongere generatie. Ze heeft een relatie met schrijver Trigorin, wiens talent kleiner is dan zijn bekendheid doet vermoeden. Arkadina’s zoon Kostja droomt van een carrière als toneelschrijver, zijn vriendinnetje Nina wil actrice worden. Alle personages hopen op een mooier leven.


Pfeijffer en Sluysmans zien Een Meeuw vooral als een ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten, de immer doortikkende tijd en vooral: heel veel liefdesverdriet. Maar evengoed als een tragikomisch gevecht met de zinloosheid van het bestaan. Een feest van mislukkingen, bevolkt door personages die spijt hebben van het verleden, dromen van de toekomst, maar vergeten te leven in het nu. Smachtende zielen die het geluk net niet binnen handbereik hebben. Het kan niet anders dan dat het publiek zich hierin zal herkennen.

Credits

Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer naar Anton Tsjechov
Spel: Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Emma Buysse, Tim Helderman
Regie: Michel Sluysmans

Decorontwerp: Michiel Voet

Lichtontwerp: Bart van den Heuvel

Kostuumontwerp: Sabine Snijders

Dramaturgie: Paul Slangen