Cultuurcentrum Brugge
Bjorn Floréal

Nachtdieren

Eigen Kweek
di 1 mrt 22 20:00 - 21:30
di 1 mrt '22
20:00 - 21:30
  • di 1 mrt '22
    20:00 - 21:30
    Daverlo - Dries 2
    Afgelopen

Verschaalde dorstlijders laven zich aan de neongloed van schijnbaar uitheemse uitstalramen

De nacht valt over de stad. De maan verschuilt zich achter een dreigende wolk. De wind jaagt vage slierten mist uit het zeegat en een verdwaald blikje ratelt zich een grillig spoor over de kasseien. Dit is het rijk van de nachtdieren, verschaalde dorstlijders die zich laven aan de neongloed van schijnbaar uitheemse uitstalramen.

Zij zien het leven in een ander licht en vinden elkaar in de veelkleurig verpakte verleidingen van de nachtwinkel, de microkosmos waar dromen en nachtmerries werkelijkheid worden. Tot een krantenjongen de ochtendnevel trotseert en de ontnuchterende realiteit van gisteren in een brievenbus laat sluipen.Deze eerste avondvullende productie van een nieuw collectief komt tot stand dankzij Eigen Kweek, een initiatief dat jonge Vlaamse makers wil ondersteunen bij het begin van hun artistiek traject.

Dertien West-Vlaamse cultuurcentra schaarden zich achter dit initiatief en selecteerden uit een reeks projecten met West-Vlaamse banden de productie Nachtdieren als eerste ‘proefstuk’. En jong talent mag je in dit geval wel letterlijk nemen. De carrière van deze vier enthousiaste dames blijkt nog zo pril, dat hun collectief voorlopig nog naamloos is.

Credits

Van en met: Gina Beuk, Iris Donders, Patricia Kargbo en Lucie Plasschaert