Cultuurcentrum Brugge
Nick Hannes

Medea

Theater Malpertuis
di 8 feb 22 20:00 - 21:30
di 8 feb '22
20:00 - 21:30
  • di 8 feb '22
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Het patriarchale juk wordt voelbaar

Een voorstelling zonder tekst geïnspireerd op Heiner Müllers ‘Landschap met Argonauten’.

 

In ‘Landschap met Argonauten’ focust de Duitse theatermaker Heiner Müller (1929-1995) op wat er na de gruwelijkheden van de Medeageschiedenis gebeurt, postfactum dus. Zijn ‘Landschap’ ligt bezaaid met mensen die gehavend zijn, hun raison d’être verloren lijken te hebben. Wachtend op iets, wat een doorbraak zou kunnen betekenen in deze impasse.

 

Regisseur Piet Arfeuille wil beeld en beweging laten spreken. Daarbij zijn de feitelijkheden van de Medeageschiedenis ondergeschikt aan de emotionele energieën van lijden en trauma. Zijn inspiratiebron is eerder de Mattheüspassie van Bach dan de klassieke verhaalstructuur van bronschrijver Euripides. Strijd zonder taal, verdriet zonder snikken. Hoe schilder je dat met beeld en beweging?

 

Samen met negen performers en bewegingskunstenaar Fabián Santarciel de la Quintana maakt Arfeuille zijn ‘Landschap met Argonauten’, een woestijn van gehavende zielen, op zoek naar een uitkomst.

Credits

Bronnen: Heiner Müller

Regie: Piet Arfeuille

Beweging: Fabian Santarciel de la Quintana

Spel: Tania Van der Sanden, Tim Bogaerts, Lars Brinkman, Laurent Delom, Nick Deroo, Arne Luiting, Ebe Meynckens, Elie Tass en Geert Vaes

Decorontwerp: Berlinde De Bruyckere
Realisatie decor: Bob Van Tricht en Monir Achnak
Kostuums: Lieve Pynoo

Licht: Jan Maertens

Geluid: Jannes Dierynck