Cultuurcentrum Brugge
© Yuri van der Hoeven

Terminator Too

Vervloet & De Studio
vr 21 jan 22 20:00 - 21:00
vr 21 jan '22
20:00 - 21:00
  • vr 21 jan '22
    20:00 - 21:00
    MaZ - Magdalenastraat 27
    Afgelopen

In Terminator Too dompelen Robbert Vervloet en Ephraïm Cielen zich met volle overgave onder in de wereld van Hollywood-blockbusters. In een kelder, volgestouwd met kostuums, kartonnen figuren en knotsgekke attributen creëren ze hun eigen superheldendom. Tegelijk ontrafelen ze de stereotiepe mechanismen van het medium film.

Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, fragmenten uit populaire (actie)films, spectaculaire gevechtschoreografieën en een vers gecomponeerde soundtrack spelen ze de hoofdrol in hun eigen film. Ze amuseren zich te pletter in hun ultieme vlucht uit de realiteit. Maar gaandeweg groeit de spanning en onderhuids schuilt een grimmige ondertoon.


Terminator Too toont het perspectief van twee volwassen mannen die op haast maniakale wijze blijven vasthangen aan de helden van hun jeugd, maar niet steeds helemaal 'in touch with reality' zijn. 

Terminator Too is een ode aan de fantasie, een uitnodiging tot ongebreidelde creativiteit, vol humoristische referenties aan de hedendaagse beeldcultuur. Maar ondertussen vraag je je af: wie zijn die mannen in die kelder? En waarom sluiten ze zich af van de buitenwereld?

De charme van deze publiekslieveling is dat hij het spelplezier en de ongebreidelde creativiteit laat primeren, zodat de voorstelling voortdurend je eigen verbeelding triggert. (Gilles Michiels - De Standaard ****)

Credits

Van en met: Ephraïm Cielen en Robbert Vervloet

Dramaturgie: Ruth Mariën

Eindregie: Michai Geyzen

Choreografisch advies: Karolien Verlinden

Scenografie: Tom Jespers

Kostuums: Marie Dries

Muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken

Productieleiding: Eveline Verbist

Techniek: Thomas Stevens en Nele Verreyken

Productie: De Studio

Coproductie: tg Elektra, C-Mine en de Warande, i.s.m. Het nieuwstedelijk, Laika en hetpaleis