Cultuurcentrum Brugge
Karl Anton Koenigs

A Separation

tg STAN
di 21 dec 21 20:00 - 21:30
di 21 dec '21
20:00 - 21:30
  • di 21 dec '21
    20:00 - 21:30
    Daverlo - Dries 2
    Afgelopen

Een menselijk verhaal over schuld en onschuld, over fouten maken, over vergeven, over kind zijn, vrouw zijn, man zijn, oud en hulpeloos zijn

Een koppel bij de rechtbank. Zij wil weg, het land uit, om haar dochter een betere toekomst te bieden. Hij wil blijven om voor zijn zieke vader te zorgen. 
We volgen de scheidingsprocedure. Maar wat wil het kind eigenlijk?

tg STAN koos de gelijknamige Iraanse film van Asghar Farhadi als uitgangspunt. 
Vijf spelers proberen gestalte te geven aan alle personages uit de film. Stuk voor stuk antihelden, verwikkeld in een menselijk verhaal over schuld en onschuld, over fouten maken, over vergeven, over kind zijn, vrouw zijn, man zijn, oud en hulpeloos zijn. En dat alles binnen een systeem van onderdrukking en censuur.


A Separation - trailer from Tg STAN on Vimeo.

tg STAN zal de komende jaren investeren in het werk van een aantal jonge makers en spelers. Op die manier wil het gezelschap haar jarenlange ervaring als theatercollectief delen met en doorgeven aan een nieuwe generatie theatermakers. STAN biedt hen een artistiek klankbord: tijdens het maakproces is er een voortdurende dialoog met de drie kernleden van tg STAN.  Verder zorgt STAN ook voor de nodige financiële, administratieve, technische en productionele ondersteuning.

In het seizoen 2020-2021 nodigt STAN Scarlet Tummers uit om een eigen creatie te maken. Scarlet was eerder al betrokken bij De Kersentuin, een STAN-productie die in 2015 in première ging en nog steeds op het repertoire staat. Verder was Scarlet ook te gast in producties van o.a. De Warme Winkel, Wunderbaum, KVS, Simon De Vos en Fabrice Murgia en maakte ze tot 2017 deel uit van het gezelschap Le Mouton Noir. Ze gaf als gastdocent les aan KASK en P.A.R.T.S.

Credits

Tekst: naar Asghar Farhadi

Regie: Scarlet Tummers

Spel: Scarlet Tummers, Evgenia Brendes, Gustav Koenigs, Manizja Kouhestani en Mokhallad Rasem

Coproductie: d e t h e a t e r m a k e r