Cultuurcentrum Brugge
Diego Franssens

Oresteia

hetpaleis / Simon De Vos
wo 1 dec 21 20:00 - 21:30
wo 1 dec '21
20:00 - 21:30
  • wo 1 dec '21
    20:00 - 21:30
    Afgelopen

Een indrukwekkende cast acteurs in een brandend actuele voorstelling met de bevrijdende energie van een rockconcert

Er rust een gruwelijke vloek op de zestienjarige Orestes. Hij is het slachtoffer van een noodlot waaraan hij zelf niets kan veranderen. De schuld ligt bij zijn moeder Klytaimnestra. Met de hulp van haar minnaar Aigisthos doodde zij haar man en Orestes' vader, Agamemnon, omdat hij haar bedroog. Daarop ontvlucht Orestes het paleis.

Zijn enige doel is de moord op zijn vader wreken. Daardoor raakt hij verstrikt in een niet te stoppen cyclus van bloedige wraak en wederwraak. Hij pleegt een van de afgrijselijkste misdaden denkbaar: hij vermoordt zijn moeder. Kan geweld een einde stellen aan geweld?

Samen met twee muzikanten van Millionaire waagt regisseur Simon De Vos zich aan een muzikale bewerking van deze klassieker.

De Oresteia is een van de oudste theaterteksten uit de westerse geschiedenis. De Griekse dichter Aischylos schreef de Oresteia in een tijd waarin het oude Griekenland een grote verandering doormaakte en evolueerde naar een democratie.

Ook vandaag lijkt onze samenleving op een keerpunt te staan. De Oresteia roept relevante vragen op. Hoe krijg je de samenleving zover dat ze zich openstelt voor verandering? Welke rol is daarin weggelegd voor jongeren?

Credits

Regie en bewerking: Simon De Vos naar Aischylos

Spel: Lisah Adeaga, Nadia Amin, Evelien Bosmans, Sebastiaan de Bie, Koen De Graeve en Jonas Vermeulen

Muziek: Sjoerd Bruil en Tim Vanhamel

Dramaturgie: Koen Haagdorens en Amber Visser (stage)

Scenografie en lichtontwerp: Stef Stessel

Kostuums: Joëlle Meerbergen

Productie en technische realisatie: hetpaleis