Cultuurcentrum Brugge
pixbynot

Moonlight Benjamin + Jaouad

do 28 okt 21 20:00 - 23:00
do 28 okt '21
20:00 - 23:00
  • do 28 okt '21
    20:00 - 23:00
    Pauze 21:00
    MaZ - Magdalenastraat 27
    Afgelopen

Een spirituele rit door dorre blueslanden en ongekende voodoowerelden

Moonlight Benjamin vond via voodoo en muziek het pad naar de vrijheid. Net die twee combineert ze in haar unieke sound die tot het album Simido leidde. Moonlights overweldigende stem en de explosieve voodootrance razen als een wervelstorm over dorre blues- en jazzlanden.

Haar bijzondere naam kreeg ze mee van haar adoptievader, die haar 'het licht van de toekomst' noemde. Moonlight doorworstelde een keiharde jeugd, tot ze  voodoo en muziek ontdekte. Zorg dat je erbij bent als deze muzikale parel uit Haïti haar maanlicht over de MaZ laat schijnen en je een onvergetelijke ervaring bezorgt.

Daarna dompelt Jaouad ons in een heerlijk warm bad vol soul, pop, R&B en Gospel. Een muzikaal universum dat ontspruit uit de bron van spirituele beeldtaal en rijke muzikale woordenschat. Jaouads levenspad is bezaaid met vragen over identiteit en afkomst. In zijn debuutplaat MESSIAS leidt hij ons alvast naar enkele wondermooie antwoorden.

Nadat hij als jonge twintiger de Islam de rug toekeerde, bleef Jaouad op zoek. Verschillende antwoorden markeerden zijn levensweg, verschillende vragen bleven zijn pad kruisen. Dit innige samenspel van vragen en antwoorden doorheen Jaouads leven vormt de ruggengraat van het album. Met MESSIAS heeft Jaouad bijzondere aandacht voor zijn eeuwige fascinatie voor God, Jezus, de maagd Maria en bij uitbreiding de katholieke Kerk. De messiasfiguur, die ook in de Islam van betekenis is, en de eeuwenlange invloed van de Kerk op onze kunst- en cultuurbeleving zijn bepalend voor de rijke muzikale woordenschat en beeldtaal van MESSIAS.

> Gratis inleiding om 19.00 uur met Jaouad e.a. rond de impact van spiritualiteit en religie op de recente muziekgeschiedenis


19u00 Inleiding

20u00 Moonlight Benjamin

21u30 Jaouad