Cultuurcentrum Brugge

Gerardo Núñez Quintet

zo 3 okt 21 20:00 - 21:30
zo 3 okt '21
20:00 - 21:30
  • zo 3 okt '21
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Maak kennis met één van de beste flamencogitaristen van dit tijdperk

Maak kennis met één van de beste flamencogitaristen van dit tijdperk. Gerardo Núñez werd geboren in Jerez de la Frontera waar hij zijn opleiding genoot aan de Cátedra de Flamencología. Na zijn verhuis naar Madrid, werkte hij samen met verschillende dansgroepen, waaronder het dansgezelschap van Mario Maya. Daar ontmoette hij danseres Carmen Cortés, die uiteindelijk zijn vrouw zou worden.

Maar flamenco is niet zijn enige passie. In zijn jeugd luisterde hij ook naar Amerikaanse rock en jazz. Vanuit die interesse ontwikkelde hij een erg veelzijdig talent met veel zin voor experiment en een grote openheid naar andere stijlen.

Doorheen de jaren werkte Núñez samen met talloze artiesten zoals tenor Plácido Domingo, popidool Julio Iglesias, harpspeler Andreas Vollenweider en de rockband Mecano. Hij is ook een groot en veelgevraagd componist en producent. Zijn muziek is gevarieerd en klinkt bijzonder energiek.

www.la-barraca.be


Credits

Gerardo Nuñez Quintet: Gerardo Núñez (gitaar), Carmen Cortés (dans), Ángel Sánchez 'El Cepillo' (percussie), Pablo Martin (contrabas) en Antonio Carbonell (zang)