Cultuurcentrum Brugge
Chris Bulte

The Future is Ours

Anna Vercammen
zo 12 sep 21 17:00 - 18:30
zo 12 sep '21
17:00 - 18:30
  • zo 12 sep '21
    17:00 - 18:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Huiskunstenaar Anna Vercammen gaat aan de slag met creatieve geesten uit het vijfde en zesde secundair

The future is ours is een theaterstuk over ‘beginnen’. Acht jongeren (15-18 jaar) staan te popelen om hun vleugels uit te slaan. Hoe begin je daaraan? Ze kijken hoe anderen het voor hen deden: Adam en Eva, de Griekse goden, hun favoriete boek,…

Met de nodige humor en veel bravoure laten de jongeren hun stem horen. Ze durven zich in vraag te stellen, maar weten evengoed waarin er kracht schuilt.

 

“Een van de mooiste eigenschappen van de mens is dat we onszelf altijd opnieuw kunnen heruitvinden, altijd een nieuwe weg kunnen inslaan, altijd opnieuw kunnen beginnen.” – Anna Vercammen.

 

Bestaat er een mooiere manier om ons seizoen te beginnen?

Jullie zijn geboren
Daar ergens zijn jullie beginnen te bestaan
Jullie kwamen bijna allemaal te vroeg
Op enkelen na
Jullie vertelden me jullie geboorteverhalen
Bij velen viel er sneeuw
Wat een mooi toeval
‘Zolang er sneeuw ligt, is er hoop,’ zei een dichter ooit

Huiskunstenaar Anna Vercammen gaat voor The Future is Ours aan de slag met een groep jongeren uit het vijfde en zesde secundair. Vorig seizoen lieten we de creatieve geesten los en repeteerden we digitaal. In de zomer gieten we alles in een voorstelling.


> Reserveren is verplicht.

Volgend schooljaar maakt Anna Vercammen een nieuwe voorstelling.

Zit je dan in het vijfde of zesde middelbaar en heb je ook zin om zelf theater te maken, neem contact op met liesbet.cartreul@brugge.be en lore.missinne@brugge.be of klik hier voor meer informatie.

Credits

Regie: Anna Vercammen

Spel: Noor Abou Radi, Lise Vande Woestyne, Jef Perceval, Zoé Sablon, Leonie De Decker, Lieselot Dalle, Kaat Viane, Lota Decroos, Emma Saeys, Jaz Elle Rammant en Sofie De Brée