Cultuurcentrum Brugge
Stephan Vanfleteren

De Bourgondiërs

Bart Van Loo
vr 5 mei 23 - zo 7 mei 23
vr 5 mei '23
-
zo 7 mei '23
 • vr 5 mei '23
  20:00 - 21:30
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
  Afgelopen
 • za 6 mei '23
  20:00 - 21:30
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
  Afgelopen
 • zo 7 mei '23
  20:00 - 21:30
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
  Afgelopen

Een theatercollege om handen en vingers bij af te likken

Na de lyrische recensies, de succesvolle podcast en de meer dan 200.000 verkochte exemplaren van het boek, blijven De Bourgondiërs op hun middeleeuws elan doorgaan. Zowel de Duitse, Engelse als nu ook Franse rechten zijn verkocht. Het boek stond in 2019 op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs en maakte dat jaar tevens kans op de Bookspot Literatuurprijs.

In 2023 vertelt Bart Van Loo het oerverhaal van de Lage Landen voor de allerlaatste keer en bij voorkeur in steden waar de Bourgondiërs een vooraanstaande rol speelden. In dit plaatje pronkt Brugge op een prominente finaleplaats.

 


 

Om te beseffen waar we vandaan komen, moet je de middeleeuwen doorkruisen. Bart neemt de toehoorders op sleeptouw langs brandstapels en banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede. Deze historische rollercoaster eindigt bij het ontstaan van de Lage Landen. Denk aan veldslagen en duels à la Games of Thrones. Denk aan de prentenboeken van ’s Lands Glorie. Denk ook aan de geschiedenislessen van je favoriete leerkracht.
Humor en spanning. Anekdotiek en inzicht. Een theatercollege om handen en vingers bij af te likken. Met een Frans-Bourgondische bril op reist Van Loo door onze nationale geschiedenis. Gretiger dan ooit.

De Bourgondiërs is reclame voor alles wat met geschiedenis te maken heeft, zozeer druipt het vertelplezier van dit boek af.’ Het Nieuwsblad