Cultuurcentrum Brugge
Danny Willems

Ouder Kind

KVS / Raven Ruëll & Bruno Vanden Broecke
NIEUWE DATUM
wo 15 dec 21 19:00 en 21:00
wo 15 dec '21
19:00 en 21:00
 • wo 15 dec '21
  19:00 - 20:30
  Afgelopen
 • wo 15 dec '21
  21:00 - 22:30
  Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
  Afgelopen

Ouder Kind is genadeloos eerlijk theater, kwetsbaar en naakt

Niets in de handen, niets in de mouwen.
Geen decor, geen kostuums, geen gedoe.
Twee acteurs en enkel een pupiter.
Ze spelen zichzelf, maar ook weer niet.

 

Bruno Vanden Broecke komt op als de pater uit hun eerdere theaterhit Missie. Zelfde houding, zelfde tics. En plots stormt een briesende Raven Ruëll het podium op. Hij vindt het maar niks, dat acteursgedoe van zijn vriend. Het begin van een meedogenloze woordenwisseling. Geen spaander laten ze van elkaar heel.

 

Ouder Kind is de tiende voorstelling die de acteurs samen creëren. Een verhaal van twee vrienden die zo dicht op elkaars huid zitten dat plots de bom barst.

  

Ouder Kind schetst een gefictionaliseerd autobiografisch portret van Raven Ruëll en Bruno Vanden Broecke. Het gaat over vriendschap, over gefaalde projecten en over de eeuwige spanning tussen acteur en regisseur. Samen gaan ze op zoek naar de kwetsbaarheid van hun intense vriendschap. De twee acteurs spelen een alternatieve versie van zichzelf, waar fictie en non-fictie zich met elkaar vermengen.

 

Uit het juryrapport van het Theaterfestival Vlaanderen: ‘Ruëll is de dromerige radicaal, soms megalomaan, steeds balancerend tussen euforie en depressie. Kunst is voor hem een zaak van leven en dood, van onvoorwaardelijk engagement. Bruno is de beroepsspeler, speelt om het even wat. Hij moet in de eerste plaats zijn gezin onderhouden, er moet brood op de plank. En hij houdt van de spotlights, hengelt naar de gunsten van het publiek. Erger nog, althans volgens zijn boezemvriend: hij verkoopt zijn ziel aan de televisie. De regisseur versus de acteur, de idealist versus de pragmaticus. En toch kunnen ze niet zonder elkaar. Daar moeten vodden van komen. Het publiek is getuige van een catharsis’.

 

Ouder Kind is genadeloos eerlijk theater, kwetsbaar en naakt, over twee vrienden, over het koloniale heden en verleden, over engagement en vooral over het theater. Men doet er alsof, en net daarom is het echt … of net niet?

Credits

Tekst en spel: Raven Ruëll en Bruno Vanden Broecke

Muziek: Steven Lorie