Cultuurcentrum Brugge

Teresa Salgueiro

#Alegria
wo 23 feb 22 20:00 - 21:30
wo 23 feb '22
20:00 - 21:30
  • wo 23 feb '22
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Uitzonderlijke vocale wendbaarheid en verlangen naar puurheid

Sinds haar vertrek bij Madredeus ontwikkelde zangeres Teresa Salgueiro een veelzijdig repertoire, met respect voor haar Portugese roots, maar ook voor volksmuziek in de breedste zin van het woord. Voor deze tournee giet Teresa heel wat ouder werk in nieuwe arrangementen. Ook geeft ze een eigen interpretatie aan liederen die ze tijdens haar 32-jarige carrière plukte in verschillende landen en culturen.

Alegria verwijst bovendien naar een verzameling gedichten van José Saramago, Provavelmente Alegria, die Teresa op muziek zette voor zijn weduwe, de journaliste Pilar del Rio.

 

Sedert haar vertrek bij de grensverleggende Portugese supergroep Madredeus in 2007 ontwikkelde zangeres Teresa Salgueiro een zeer veelzijdig repertoire, met groot respect voor haar Portugese roots, maar ook voor volksmuziek in de meest brede zin van het woord. Voor deze tournee giet zij heel wat ouder werk in nieuwe arrangementen, maar geeft ze ook een eigen interpretatie aan liederen die zij tijdens haar 32 jaar carrière onderweg plukte in verschillende landen en culturen. Met deze nieuwe bewerkingen illustreert Teresa niet alleen haar uitzonderlijke vocale wendbaarheid, maar ook haar voortdurend verlangen naar puurheid en een volgehouden zoektocht naar de ultieme versie van haar songs. Alegria verwijst bovendien naar een verzameling gedichten van José Saramago ‘Provavelmente Alegria’, die Teresa op muziek zette voor zijn weduwe, de journaliste Pilar del Rio, met wie zij een innige vriendschap deelt.

Credits

Met: Teresa Salgueiro (zang), José Peixoto (gitaar), Fábio Palma (accordeon), Oscar Torres (contrabas) en Rui Lobato (drum, percussie en gitaar)