Cultuurcentrum Brugge
Johan Jacobs

Stef Kamil Carlens

One Man Band
zo 3 apr 22 20:00 - 21:30
zo 3 apr '22
20:00 - 21:30
  • zo 3 apr '22
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Stef Kamil strooit ingetogen songs over zijn publiek, terwijl hij zich bedient van tientallen instrumenten

De reïncarnatie van Stef Kamil Carlens. Het zou de titel kunnen zijn van een verbluffende documentaire. Hij ontpopte in de jaren 90 bij de rockgoden van dEUS, fladderde uit onder de vleugels van zijn eigen bands om vervolgens over tal van kunstdisciplines te zwermen. In 2017 keerde hij terug naar de popmuziek. Dat resulteerde ondertussen in twee ragfijne albums en een passage in het programma Liefde voor Muziek.

Tijdens zijn solo-optredens strooit Stef Kamil ingetogen songs over het publiek, terwijl hij zich bedient van tientallen instrumenten. Een choreografie voor het oor, een performance om nooit te vergeten.

  

Met zijn eerste soloplaat Stuck in the Status Quo maakte Stef Kamil Carlens in 2017 zijn succesvolle rentree in het popcircuit als soloartiest. Sindsdien gaat het bijzonder goed met de Antwerpse liedjeskunstenaar. In 2019 kwam de opvolger Making Sense of Infinity uit, die door pers en publiek positief onthaald werd.

In zijn soloshows omringt Stef Kamil zich met een keur aan opmerkelijke instrumenten. Aan zijn voeten een houten basharmonium en percussie van schelpen en belletjes, rechts van hem een torentje vintage synths, orgeltjes en drummachines en rondom rond een reeks bijzondere gitaren, waarop hij met regelmaat een bottleneck laat sliden.

Het geheel vormt een kleurrijke biotoop waarin de rijke verbeeldingswereld van de songs uit zijn impressionante repertoire kan gedijen. Hij doet muzikale sferen ontstaan die reiken van bluesy melancholie tot funky vrolijkheid.