Cultuurcentrum Brugge
Rob Walbers

Jef Neve

Mysterium
NIEUWE DATUM
wo 10 nov 21 20:00 - 21:30
wo 10 nov '21
20:00 - 21:30
  • wo 10 nov '21
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Ontdek het bevrijdend gevoel om ook eens iets niet te begrijpen

Dat zijn de momenten waar je als componist naar uitkijkt: na maanden zoeken in de krochten van je ziel, blazen de muzikanten de eerste levensadem in je partituur en komt de muziek tot leven. Het blijft tot dan een mysterie hoe die zal klinken. Tot dan ook geldt het bevrijdende plezier van kinderlijke naïviteit, het witte laken van de sereniteit, de totale afwezigheid van het exacte en de overgave aan het allesomvattende. Na een diepe buiging voor de schoonheid van het onbekende volgt het respect voor de ultieme schoonheid van de klank.

 

De compositie is tegelijk complex en verrassend eenvoudig. Piano en contrabas vormen de structuur. De band wekt de scores met veel zin voor meesterlijke ambacht en persoonlijke interpretatie tot leven. De massieve stoten van drie tenorsaxen, die zowel agressief als zalvend klinken, ongedwongen improviseren en obligaat klassiek de thema’s volgen. De trompet en de bastrombone zorgen voor de melodieuze diepgang.

 

Laat even de echte wereld los en ontdek het bevrijdend gevoel om ook eens iets niet te begrijpen. Dan ben je volledig klaar voor dit virtuoos Mysterium.


Credits

Met: Jef Neve (piano), Jasper Høiby (contrabas), Teus Nobel (trompet), Nicolas Kummert (tenorsax), Bruno Van der Haegen (tenorsax), Andy Dhondt (tenorsax) en Pieter Kindt (bastrombone)