Cultuurcentrum Brugge
Phile Deprez

plastiekBERTRAND

KOPERGIETERY, KGbe & beeldsmederij DE MAAN
GEANNULEERD
di 28 dec 21 17:00 - 18:00
di 28 dec '21
17:00 - 18:00
  • di 28 dec '21
    17:00 - 18:00
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Door de maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 moeten we de voorstelling helaas definitief afgelasten.

Bertrand is van plastic. Hij is droevig omdat de mensen de wereld langzaam om zeep helpen. Met hopen rommel en afgewezen voorwerpen gaat hij op zoek naar avontuur en schoonheid. Wat we eerst aan de kant schoven, mag weer meedoen. Wat niet meer mocht bestaan, krijgt opnieuw betekenis.

 

Zo krijgen de kapotte stofzuiger, een lelijke rok, een plastic zak en zelfs mama’s oude broodrooster een nieuw leven. plastiekBERTRAND is een grappige, visuele voorstelling voor nieuwsgierige kleuters en (groot)ouders die wel eens een absurde kerstvakantie willen.

plastiekBERTRAND coming soon... from Kopergietery on Vimeo.

 

Kostuumontwerpsters Leentje Kerremans en Valerie Le Roy delen een grote liefde voor de pracht en humor van alledaagse ‘stomme’ dingen. Samen met theatermakers Michiel Soete, Nona Demey Gallagher en muzikant Janko Beckers vissen ze in die zee van ogenschijnlijke prullen naar geheime vermommingen en dubbele levens.

"plastiekBERTRAND is niet alleen een schattig figuurtje gehuld in plastic ballen, maar ook het heerlijk absurde theaterdebuut van twee costumières" -
De Standaard

Over de makers:

Valerie Le Roy studeerde Theaterwetenschappen en Theaterkostuumontwerp. Ze werkt voor film & televisie (o.a. Bevergem, Cargo, Home, Ventoux) en theater (o.a. Theater Antigone, BRONKS, KOPERGIETERY). Recent werkte ze o.a. mee aan Loopstation (Ontroerend Goed),  Invisible (kabinet k), Craquelé (Studio Orka), België Ondertiteld (BRONKS) en de film Mijn vader is een saucisse (Anouk Fortunier).
Leentje Kerremans behaalde een master in Beeldende Kunsten aan het Sint-Lucas Gent. De opgedane artistieke ervaring en materialenkennis brengen haar al heel gauw richting kostuumontwerp, waarbij ze een wonderlijke vormentaal combineert met een flinke scheut surrealisme. Naast haar werk voor film en televisie werkt ze als freelance costumière voor theaterhuizen als Laika, KOPERGIETERY, FroeFroe, De Vieze Gasten, Antigone, Vooruit en hetpaleis. In 2016 werkte ze samen met Janko Beckers het muzikaal-beeldende project The Golden Tieger uit.

Michiel Soete studeerde als theatermaker af aan het RITCS en werkt de afgelopen jaren samen met o.a. Theater Antigone (Corta Rica), Laika (Aromagic, Piknik Horrifik), Kaaitheater (Capsaikin), Villanella (Mieren slapen nooit), Jozef Wouters en Nele Vereecken. Vorig seizoen creëerde hij mee Park Katrol (KOPERGIETERY).
Nona Demey Gallagher rondt dit jaar haar master Drama af aan het KASK/Conservatorium Gent. Ze speelde onder meer in Loopstation van Ontroerend Goed, IN KOOR! van Campo/Compagnie de KOE en in Dreaming Not Sleeping van De Studio. Ze is te zien in haar eigen voorstelling Through the Looking-Glass (and what we found there) met Mats Vandroogenbroeck en Timo Sterckx, winnaar van De Jong Theaterschrijfprijs #TAZ19. Nona creëerde ook E R O T I C A, een voorstelling waarin ze sensuele poëzie van vrouwelijke auteurs omzet in gebarentaal. 

Janko Beckers is als muzikant autodidact. Hij is multi-instrumentalist, maar speelt voornamelijk gitaar. Janko is verbonden aan diverse muziekbands zoals o.a. zijn eigen band Pigeohn, Manhog, Faces on TV, Mortier (eerder De Ministers van de Noordzee), A Little Bra Band, Krankland en Zee Skirts. Enkele jaren geleden maakte hij met Leentje Kerremans de muzikaal- beeldende voorstelling The Golden Tieger.

Credits

Concept en creatie: Leentje Kerremans en Valerie Le Roy

Spel: Nona Demey Gallagher en Michiel Soete

Coaching: Stef De Paepe en Johan De Smet

Kostuums: Leentje Kerremans, Valerie Le Roy en Elise Goedgezelschap

Muziek: Janko Beckers

Productieleiding: Polien Demeulemeester en Gielke Smet

Klank: Diederik De Cock

Licht: Jeroen Doise

Techniek: Dominique Defossez, Jonas De Wulf en Sebastien Van Huffel

Met de steun van: de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid

Een productie van: KOPERGIETERY, KGbe en beeldsmederij DE MAAN