Cultuurcentrum Brugge

KillJoy Quiz

NTGent & Arp / Luanda Casella
NIEUWE LOCATIE
di 9 nov 21 20:00 - 21:30
di 9 nov '21
20:00 - 21:30
  • di 9 nov '21
    20:00 - 21:30
    Afgelopen

Deze voorstelling werd verplaatst van Daverlo naar de Koninklijke Stadsschouwburg.

KillJoy Quiz heeft de vorm van een televisiequiz en legt via sluwe meerkeuzevragen enkele vooroordelen genadeloos bloot. Welke dominante discours houden we in stand? Hoe verleidt de taal ons denken? Door een spel zonder winnaar op te voeren, waarin leren hoe je in dialoog gaat het ultieme doel is, ontwricht het stuk het idee dat scoren het hoogste goed is.

 

De Braziliaanse schrijfster en performer Luanda Casella probeert de kunst van storytelling te redden van de mediatisering en verdoemenis. Door retorica met ironie te vermengen, legt haar werk constructies in de taal bloot. Ze onderzoekt onbetrouwbare, alledaagse vertellingen.

 

De voorstelling heeft de vorm van een televisiequiz. Deelnemers beantwoorden vragen en scoren punten. Maar wat zegt dit over de kwaliteit van iemands kennis?

 

Killjoy: een spelbreker, iemand die opzettelijk het plezier van anderen vergalt. In Sarah Ahmeds Killjoy Manifesto, stelt de spelbreker het gewelddadige karakter van ideologieën aan de kaak. Hoe? Door de manipulatieve kracht van de taal en retoriek die er vorm aan geven, te ontmaskeren. Luanda Casella laat zich inspireren door Ahmeds manifest.

> Engels gesproken met Nederlandse boventitels

Credits

Concept, regie en spel: Luanda Casella

Spel: Yolanda Mpelé en Lindah Nyirenda

Zang: Maïmouna Rachels, Timia Van der Linden, Helena Casella

Compositie: Pablo Casella

Dramaturgie: Sébastien Hendrickx

Coaching en choreografie: Lucius Romeo-Fromm

Coproductie: Workspacebrussels en De Grote Post

Met de steun van: de Vlaamse overheid en de Taks Shelter maatregel van de Belgische federale overheid