Cultuurcentrum Brugge
Koen Bauters

The History of Country

Histrylogie
NIEUWE DATUM
do 25 nov 21 20:00 - 21:30
do 25 nov '21
20:00 - 21:30
  • do 25 nov '21
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29
    Afgelopen

Wervelende countryshow verlaat cowboyclichés

Bands als Wilco, The War on Drugs en Bright Eyes doen tegenwoordig zalen en weides vollopen en dan zijn er natuurlijk ook alle levende en overleden countrylegendes. Zelfs Lady Gaga draafde met 'A Star is Born' over de uitgestrekte countryvelden.

 

Het was Bjorn Eriksson die dichter bij huis de Vlaamse muziekliefhebber overtuigde. Hij lapte alle commerciële bedenkingen aan zijn cowboybotten en schreef een prachtige soundtrack bij The Broken Circle Breakdown. Het succes van deze plaat oversteeg zelfs de indrukwekkende cijfers van het theaterstuk en de film.

 

Toch denkt Eriksson zelf er anders over. Hij wil country op een nog hoger schavot tillen en doet dit met enkele kompanen uit de Vlaamse muzikale prairie. Met veel geestdrift maakten hij, meesterverteller Christophe Vekeman, Walter Broes en een handvol andere topmuzikanten een wervelende voorstelling: The History of Country. Een heerlijke show, die verrassend hoogstaand en virtuoos, veelzijdig en gevarieerd, geestig en spitant, kortom volstrekt beminnenswaardig zal zijn.

 

Credits

Histrylogie: Christophe Vekeman (verteller), Bjorn Eriksson (zang, gitaar, pedal steel, banjo en viool), Walter Broes (zang en gitaar), Tomas De Smet (contrabas en elektrische bas) en Frederik Van den Berghe (drum)