Cultuurcentrum Brugge

An Evening With Randy Newman

UITGESTELD
zo 19 feb 23 20:00 - 21:30
zo 19 feb '23
20:00 - 21:30
  • zo 19 feb '23
    20:00 - 21:30
    Koninklijke Stadsschouwburg - Vlamingstraat 29

Dit concert zal net als de hele Europese tournee verplaatst worden. Randy Newmans management deelde immers het volgende mee:

 

Unfortunately, due to ongoing recovery from his most recent surgery, Randy Newman is unable to safely travel or perform; therefore his European tour must be postponed. His medical team is currently unable to determine when he will be ready, and they will continue to work on his healing and monitor his progress so he can return to doing what he loves: playing music for his fans.

 

We zoeken momenteel koortsachtig naar een nieuwe datum in het komende seizoen voor dit unieke concert. We houden jullie daarvan verder op de hoogte.  We wensen de artiest een spoedig herstel.

Randy Newman is helemaal terug en dit seizoen zal hij dat eindelijk live bewijzen. Tijdens zijn uitgebreide wereldtournee, houdt hij zich aan zijn belofte en maakt hij een tussenstop in onze Koninklijke Stadsschouwburg.

Randy Newmans muzikale meesterwerken zijn wereldwijd bekend en beroeren bovendien verschillende generaties. Met zijn indrukwekkend repertoire, gaande van zijn onvergetelijke filmmuziek tot hartverscheurende en satirische hits, behoort Newman tot de allergrootsten.

 

 

Het grote publiek omarmt de Amerikaanse singer-songwriter om zijn scherpe, ontroerende, ironische en soms sarcastische teksten. Zijn teksten bulken van de ironie en kunnen binnen één strofe ongegeneerd op de lachspieren werken en even later onverhoeds naar de keel grijpen.

Randy Newman begon zijn carrière als tiener: als songwriter achter de schermen waarbij hij vele hits schreef voor andere artiesten. In de jaren zeventig brak Newman door met zijn eigen hits Short People en Rider In The Rain, onder zijn eigen naam. Ook de albums Little Criminal, het controversiële Good Old Boys en de in 2008 uitgebrachte Harps and Angels werden universele successen.

Sinds de jaren tachtig legt Newman zich ook toe op het componeren van filmmuziek en het schrijven van soundtracks voor onder meer Toy Story, A Bug’s Life en Monsters Inc. Twee Academy Awards voor Best Original Song, twintig Oscar nominaties, zes Grammy Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame, maken Newman tot één van de meest succesvolle Amerikaanse singer-songwriters ooit. Inmiddels staan er meer dan 35 albums op zijn naam en beschikt hij dan ook over een immens repertoire.

Voor de hardcore fans: Lonely At The Top, Short People, Mama Told Me Not To Come, You Can Leave Your Hat On, Rider In The Rain, Rednecks, Birmingham, Marie, Sail Away of My Life is Good zijn maar enkele staaltjes van zijn kunnen.

Randy Newman heeft zijn absurdistische en satirische songs ondertussen al meer dan 50 jaar geperfectioneerd. En nu is onze favoriete sardonische artiest daar met zijn elfde langspeler ‘Dark Matter’ en laat hij horen dat er nog altijd geen sleet zit op zijn unieke universum. Negen nieuwe songs over de broers Kennedy, de bekende en de minder bekende Sonny Boy Williamson, Vladimir Poetin en een song in een pure rock-operastijl zoals alleen de meester dat kan.

Dit en nog veel meer valt je ten deel tijdens een innemende Evening with …, tenminste wanneer je opnieuw een ticket weet te scoren voor dit ‘uitgesteld’ concert van dit onevenaarbaar popicoon Randy Newman.