M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

ALLES

Flat Earth Society + Mauro Pawlowski & Frank Deleu »

Feathers and Bells
15/9/2016

Voor de feestelijke afsluiter van het beiaardzomerseizoen combineert stadsbeiaardier Frank Deleu het geluid van zijn mobiele beiaard met dat van het bekende veertienmansorkest Flat Earth Society en muzikale duizendpoot Mauro Pawlowski. Samen brengen ze een hommage aan de muziek van Frank Zappa die als geen ander de grenzen van de pop, jazz, moderne en klassieke muziek onderzocht. »

Laika »

Piknik Horrifik
16,17,18/9/2016

Een apocalyptische picknick op een tot de verbeelding sprekende Brugse locatie. Dat is het recept van Piknik Horrifik van theater Laika. Het gezelschap inspireert zich hiervoor op ‘De tuin der lusten,’ ongetwijfeld het meest fascinerende schilderij van Jeroen Bosch. »

Ansatz Der Maschine + We Are Ooh People »

Daverend
16/9/2016

Ansatz Der Maschine is terug van weggeweest. Na een lange sabbatperiode, waarin spilfiguur Mathijs Bertel muziek schreef voor theater en de hort opging met Illuminine, verkeert Ansatz Der Maschine voor het eerst sinds Heat uit 2012 weer onder de levenden. »

4Hoog »

Woesj
17/9/2016

Woesj is een sfeervolle mini-kleuteropera met veel kleine visuele en auditieve verrassingen. Duik een klein uurtje onder in een wereld van magisch muziektheater, een wereld over de oneindige zee. »

Cultuurmarkt Brugge »

seizoen 2016-2017
18/9/2016

Tijdens de Autoloze Zondag op 18 september wordt de eerste editie van Cultuurmarkt Brugge, nieuwe stijl, georganiseerd. De vernieuwde Cultuurmarkt vindt voortaan plaats in en rond de Sint-Jakobsstraat. Cultuurcentrum Brugge kan hier natuurlijk niet op ontbreken! »

Tristero & Transquinquennal »

We want more
22/9/2016

Waaraan danken wij deze drang om altijd en overal de sterkste te willen zijn, de zucht naar overwinning, de behoefte om geschiedenis te schrijven en te herschrijven voor het nageslacht? Als we ingesloten worden door dit permanent strijdtoneel, van welke oorlog vormt het theater dan het toneel? De Brusselse gezelschappen Tristero en Transquinquennal trekken voor je ten strijde, met open vizier. In de hoop je te bevrijden van het juk waarvan je misschien zelf nog niet beseft dat u eronder gebukt loopt. »

MartHa!tentatief, Toneelhuis & Theater Zuidpool »

De Fietsendief
27/9/2016

Deze tragische komedie of komische tragedie, dient zich aan als een vrolijke stadsrevue. Een verhaal over jij en ik, over het kwaad dat in ons aller hoofd danst en ook vooral in het hoofd van vier kleurrijke personages. »

Jan Lauwers & Needcompany »

De blinde dichter
29/9/2016

De blinde dichter reist doorheen de geschiedenis via de stambomen van alle leden van Needcompany. Jan Lauwers stelt vast dat iedereen een link heeft met elkaar. The Blind Poet gaat over sterke vrouwen die met stenen gooien en op de brandstapel terecht komen, over een kruisvaarder met een te klein harnas. Een aanstekelijke mix van theater, dans, muziek en performance. »

Une Anche Passe & Barbara Sarafian »

Le Grand Troupeau
30/9/2016

In 1999 creëerde een groep Franse en Vlaamse artiesten het muzikale project ‘Le Grand Troupeau’, gebaseerd op het werk van Jean Giono. In het kader van Gone West, de herdenking van 100 jaar Grote Oorlog, bewerkte auteur Erwin Mortier het materiaal voor het project Stemmen en Plekken. De muzikanten van Une Anche Passe zijn opnieuw van de partij en krijgen het gezelschap van enkele opmerkelijke solisten. Actrice Barbara Sarafian neemt de rol van vertelster voor haar rekening. »

Duo Gama »

Déconcerto
1/10/2016

Geniet van een burleske, excentrieke en woordeloze voorstelling waarin humor en muziek centraal staan. Je ontdekt onder andere wat Bach met bier te maken heeft en hoe Mozart mooi tussen het glaswerk van je oma staat. Van klassiek tot country en vrolijke walsen, Déconcerto dompelt je onder in een universum waarin muziek een spektakel op zich is en elk nummer je telkens opnieuw weet te verrassen. »

Voxtra »

The encounter of vocal heritage
2/10/2016

Dit ambitieuze muziekproject vermengt zangtradities uit verschillende Europese en niet-Europese tradities. Je ontdekt of herkent naast verhalende volkszang uit België, ook snikkende iso-polyfonie uit Albanië, de rurale ‘canta e tenore’ uit Sardinië, de Beko-stijl uit Zuid-Madagascar, rune-liederen en joik uit Finland. »

Theatre Republique Kopenhagen & 7 Fingers »

Bosch Dreams
4/10/2016

Op uitnodiging van de Nederlandse stad Den Bosch creëert het internationaal vermaarde circusgezelschap Seven Fingers uit Canada samen met Theatre Republique Kopenhagen een indrukwekkend visueel totaalspektakel, in het kader van de viering 500 Jaar Jeroen Bosch. »

Eliane Elias »

Made in Brazil
5/10/2016

Met 23 albums achter haar naam, behoort Eliane Elias inmiddels tot de grote namen binnen de Braziliaanse muziek en de jazz. Haar recentste plaat 'Made in Brazil' leverde haar een Grammy-award op als beste Latin jazz album. »

Theater Zuidpool »

Shake-speares sonnets
6/10/2016

Jorgen Cassier laat ons het Engels van Shakespeare proeven in de best mogelijke omstandigheden: in een intiem concert, met het hart op de tong. In Knack beschreef Els Van Steenberghe de productie als ‘een krachttoer … uitgepuurde zang en de fascinerende animaties op het scherm … elk sonnet geeft hij een eigen klankkleur. Daarbij zijn de knipogen naar Tom Waits, David Bowie of Lou Reed niet veraf …’. »

Tommy and the Wildflowers »

staand concert
7/10/2016

Nadat hij jarenlang actief was als gitarist, producer, songschrijver en studiomuzikant, bracht Tommy Vlaeminck vorig jaar zijn eerste eigen full cd uit. Verschillende radiostations pikten meteen het album op, waarbij vooral songs zoals ‘Awake’, ‘Lost and gone’ en ‘Sound of a broken heart’ op heel wat airplay konden rekenen. »

Long Tall Danny & His Blues Combo + The Bluesbones »

Nothin' but the blues
8/10/2016

Long Tall Danny & His Blues Combo specialiseert zich in no-nonsense blues, gebaseerd op de zwarte blues uit de jaren '50, aangevuld met elementen uit country, jazz, soul en funk. The Bluesbones voelen zich even goed in hun vel in de bluesrock als in de meer ‘mellow’ en gevoelige bluesballads. De groep won in 2012 de Belgian Blues Challenge. Hun eerste cd ‘Voodoo Guitar’ klonk volgens de internationale vakpers als één van de beste, zo niet ‘het’ beste debuutalbum in het genre. »

Steven Troch Band + Mississippi Heat »

Nothin' but the blues
9/10/2016

Op de tweede avond van Nothin’ But The Blues stelt Steven Troch zijn nieuwe album Nice ’n’ Greasy voor, waarin hij degelijk vakmanschap combineert met pure bezieling in een eigenzinnige kruisbestuiving van rootsstijlen. Een gedroomde opwarmer voor de topact van ons bescheiden festival, recht uit Chicago: Mississippi Heat. De groep realiseerde inmiddels een tiental albums, telkens volgens het gezonde principe ‘traditional blues with a unique sound’. »

Nothin' but the blues op locatie »

caféconcerten
10,13,20,24/10/2016

Echte blues klinken net iets bluesier op café, in het halfduister en met een aangepast drankje in de hand. Onze eigen Brugse bands zijn daar ook van ovetuigd en laten je - gratis - meegenieten van hun kunnen op volgende data, telkens om 20.00 uur. »

t,arsenaal »

Dood van een handelsreiziger
11/10/2016

Zoals we van t,arsenaal gewoon zijn, kiest het gezelschap voor een eigen interpretatie helemaal in het licht van onze huidige maatschappij. Een theaterklassieker van formaat die u gewoon moet gezien hebben! »

Ultima Thule »

Oe ist?
12/10/2016

Met drie acteurs en hun prachtige, expressieve poppen zoekt Ultima Thule de essentie van wat achter de vraag ‘Oe ist’ schuilgaat. Zonder moraliseren, beeldrijk, helder en direct, met humor en oprechte emoties én in het West-Vlaams. Ultima Thule onderzoekt daarbij hoe de wereld er zou uitzien zonder onze moderne communicatiemiddelen: zonder mail, facebook, twitter, instagram, whatsapp, sms’en en onbeperkte belwaarde. »

Crossroads »

film
12/10/2016

Eugene is een uitzonderlijk talent in het spelen van gitaar en heeft de droom om een beroemde bluesgitarist te worden. Hij gaat op zoek naar een oud, verloren nummer en roept de hulp in van de legendarische Willie Brown. Brown leert het hem op de oude manier en samen trekken ze naar New Orleans voor een competitie. »

fABULEUS & Randi De Vlieghe (Moldavië) »

POPCORN
14/10/2016

Voor POPCORN ging choreograaf Randi De Vlieghe op zoek naar de essentie van ritme. Hij inspireerde zich op de oneindige variatie van percussie doorheen alle tijden en culturen: van het stampen in krijgsdansen tot flamenco, breakdance of techno op festivals als Tomorrowland. »

Compagnie Marie Chouinard »

Hieronymus Bosch: The Garden of Earthly Delights
14/10/2016

De Canadese choreografe Marie Chouinard buigt met plezier hoofd en ledematen voor wat bekend staat als één van Bosch' bekendste meesterwerken: De Tuin der Lusten. Net zoals een choreograaf kan starten vanuit een stuk muziek, start zij vanuit het schilderij, de compositie, de kleuren en de thema’s. Daarbij wil ze vooral de geest van het meesterwerk eren en in stand houden. Chouinard neemt de structuur van het schilderij als uitgangspunt en maakt van deze triptiek een choreografie in drie delen. »

De Held + Slow Lee »

Unplugged
15/10/2016

De hoofdmoot van ‘Alcatraz’, het tweede album van De Held, werd in amper zes weken opgenomen door Jo Jacobs zelf. Thuis in de woonkamer, op zijn eiland, zijn Alcatraz. Dat zorgt voor eenheid en spontaniteit, met oog voor detail. Wat hij doet, is volkomen vanzelfsprekend, live nog meer dan op plaat. De Held hoeft niet te roepen of te treuren over iets heel ergs om zijn publiek mee te krijgen. Wat hij doet, is zeldzaam. »

We Stood Like Kings »

USSR 1926
15/10/2016

De Brusselse postrock band We Stood Like Kings laat je op geheel eigen manier de cinema van voor 1927 ontdekken. Op klassiekers uit de periode van de stille film creëren ze een soundtrack die ze live voor je brengen. Kijk, luister, beleef. Laat je meevoeren door een unieke ervaring van beeld en geluid. »

Hanneke Paauwe & Villanella »

Het laatste kind
16/10/2016

Het laatste kind is een avontuurlijke, tragikomische voorstelling met een bonte mengeling van film, theater, masker- en figurenspel, zang en zelfs een magisch ritueel. »

Ragùs »

Ragùs The Show
17/10/2016

Ragùs vindt zijn oorsprong in de traditie van Inis Mor, één van de Aran-eilanden in Galway Bay. Lange tijd bleef dit opzwepend spektakel een goed bewaard geheim bij de eilanders en toevallige eilandbezoekers. De show voert je terug naar waar de hartslag van Ierland zich bevindt. Je waant je in het middelpunt van een céilidh, dat is een oud-Iers volksfeest met zang en dans op een plein. Nadat de show in 2001 zijn vleugels uitsloeg naar het fameuze Olympia Theatre in Dublin, was er geen weg terug. »

Roland and The Deep Blue Sea »

Zeemansliederen
18/10/2016

Op vraag van De Grote Post in Oostende diepte Roland enkele verrassende bluesparels op uit het muzikale maritieme verleden. Zeemansliederen uit diverse landen en tijden, gepekeld in ware bluesstijl: rauw, eerlijk en puur. Verhalen over vaders en zonen die hun families verlieten voor een gewaagd leven op het water. Sagen en legenden over onbetrouwbare zeeën die verbindingen maken met vreemde continenten en onbekende werelden. »

De Schedelgeboorten »

Nu wel!
19/10/2016

De pijn van het zijn en de grap ervan inzien, dat moet zowat het handelsmerk zijn van De Schedelgeboorten. De Morgen sprak van ‘pareltjes van muzikale spitsvondigheden’, terwijl Gazet van Antwerpen het gezelschap prees om de hilarische wijze waarop zij de absurditeit van het leven bezingen. »

Cheesehead Blues »

film
19/10/2016

This is a film about Theo , his amazing Rock & Blues Museum and the musicians of Clarksdale, a town that is reinventing itself to keep the blues alive. Feat. Theo 'Boogieman' Dasbach, T-Model Ford, Super Chikan, Watermelon Slim and many more. »

Het Banket »

Vergeten man
21/10/2016

Vergeten Man is een monoloog geschreven voor Stefaan Degand, de acteur met een stem als een opera. Dit is een muzikale vertelling voor iedereen vanaf twaalf jaar en gaat over een mens die niet lijkt te bestaan. Zijn familie is hem vergeten. Mensen lopen hem voorbij. Niemand vraagt hem iets, niemand scheldt hem uit. »

De Komedie Compagnie »

Kassa Kassa
22,23/10/2016

Deze succeskomedie van de Britse auteur Michael Cooney, brengt het verhaal van Eddy of meer bepaald van zijn ingenieuze manier om inkomsten te verwerven op kosten van ‘de staat’. Wat volgt, is een opeenvolging van dolle verwikkelingen, gekke misverstanden en ongecontroleerde persoonsverwisselingen in het kundig en hilarisch tempo, zoals we dat alleen van De Komedie Compagnie kunnen verwachten. »

Dub Revolution: Iration Steppas ft. Dan Man + Forward Fever meets Idren Natural »

organisatie: Cactus Muziekcentrum
22/10/2016

meer info op www.cactusmusic.be »

Laika & NTJong »

Peer
23/10/2016

Peer is een spannende kleutervoorstelling. Het huisje op een draaitoneel, het fysieke acteren en de wervelende muziek creëren pure slapstick. Bovendien is Peer ook een ontroerende vertelling over vreemd en anders zijn. »

Noord Nederlands Toneel »

All Inclusive - AFGELAST
25/10/2016

Deze voorstelling werd helaas afgelast. »

Jan Fabre / Troubleyn »

Drugs kept me alive
26/10/2016

Jan Fabre schreef 'Drugs kept me alive' voor en op het lichaam van Antony Rizzi die sinds 1990 seropositief is. Deze Amerikaanse danser en performer was lange tijd lid van Ballet Frankfurt onder de leiding van choreograaf William Forsythe. Zo leerde hij Jan Fabre kennen, met wie hij al vaak samenwerkte. »

Tom Lanoye »

Niemandsland/Overkant - GEANNULEERD
27/10/2016

Deze voorstelling wordt door ziekte van Tom Lanoye geannuleerd. We zoeken momenteel nog naar een nieuwe datum. »

Bugge Wesseltoft »

New Conception Of Jazz
28/10/2016

Bugge Wesseltoft viert het jubileum van zijn band en van het platenlabel Jazzland Recordings met een heel nieuwe bezetting, meer bepaald met een ‘all-female line up’, een nieuwe generatie jonge talentvolle muzikanten uit Oslo. Met deze band presenteert Bugge Wesseltoft zowel nieuw als oud materiaal, met hits als 'You might say', 'Existence' en 'Change' als vaste waarden. »

HETPALEIS & Lies Pauwels (Sontag) »

Het Hamiltoncomplex
29/10/2016

In augustus 2015 ging in HETPALEIS voor theatermaakster Lies Pauwels een bijzondere voorstelling in première. Het was haar lang gekoesterde droom om een voorstelling te maken met 13 meisjes van 13 jaar én een bodybuilder. Het Hamiltoncomplex is een zeer fysieke en visuele productie over de kantelmomenten in het leven. »

Buddy Holly & The Cricketers »

The Fabulous Buddy Holly & The Cricketers
30/10/2016

Met zijn dikke hoornen bril, donkere haardos en onberispelijk pak, groeide Buddy Holly snel uit tot een stijlicoon. Muzikaal was hij één van de toonaangevende artiesten uit de late jaren vijftig: extreem getalenteerd, een geniale songwriter en een voortreffelijke instrumentalist. De show van Buddy Holly & The Cricketers voert u terug in de tijd van wereldhits zoals ‘Heartbeat’, ‘That’ll be the day’, ‘It doesn’t matter anymore’ en ‘Oh boy!’. Zij garanderen een middag vol opzwepende beats en stomende riffs, want ‘its time to rock ’n roll , baby!' »

Walter Trout »

Battle Scars World Tour 2016
31/10/2016

Met Walter Trout haalt Nothin’ But The Blues deze keer een absolute blueslegende in huis. Deze Amerikaanse gitarist speelde onder andere met Canned Heat, John Lee Hooker, Big Mama Thornton. Als dat al niet tot de verbeelding spreekt, was hij ook nog jarenlang lid van de legendarische groep John Mayall’s Bluesbreakers, voordat hij met zijn eigen band Walter Trout & The Radicals het bluesvuur nog verder aanwakkerde. »

Cie Cecilia »

Cabane
2,3/11/2016

Authentiek theater, de perfecte mix tussen humor en tragiek, theater uit het hart, puur en echt, dat is waar Cie Cecilia vandaag voor staat. Cabane is een tragikomische ode aan het leven in al zijn onvolmaaktheid. Een verhaal over klappen krijgen en weer recht kruipen, over zonen en vaders, over broederliefde en troost. Een stuk waarin vier topacteurs je naar de keel grijpen. »

Tuning People »

ROBOTS
3,4/11/2016

Dit vertederende drieluik met emotionele ‘robotinstallaties’ is een ultrakort kleinood dat 12 maal per dag gespeeld kan worden voor telkens 25 personen. Een voorstelling als geen andere! Na een opgemerkte passage als publiekslieveling in het familiepark op Theater aan Zee 2015 gaan twee artiesten van Tuning People nu verder met de ROBOTS in interactie. Een ideaal tussendoortje tijdens het Krikrakfestival! »

Toneelgroep Maastricht »

Eyes Wide Shut
4/11/2016

Regisseur Servé Hermans en Jibbe Willems, huisschrijver voor Toneelgroep Maastricht, beten zich vast in dit surrealistische en claustrofobische werk van Kubrick en leveren een heel eigen versie voor theater. Deze voorstelling gaat over de diepste verlangens van de mens, over lust in een wereld waarin droom en werkelijkheid niet van elkaar te onderscheiden zijn. Hermans situeert alles tegen de achtergrond van een opzwepend carnavalsfeest. »

4HOOG »

Kriep
5/11/2016

Regisseur Frans Van der Aa, twee actrices en een muzikant presenteren je deze ingenieuze en humoristische familiethriller waarin je voortdurend op het verkeerde been gezet wordt. Kriep is lekker spannend, gevaarlijk en grappig. Je gaat werkelijk op het puntje van je stoel zitten! »

Karel Casier en Dieske Krijnders »

Moes
6/11/2016

Moes is een poëtische en grappige voorstelling voor de allerkleinsten. De bewegingen, kleuren en verrassende geluiden spreken de jongste kinderen aan, terwijl het verhaal over de appeltjes de iets oudere kleuters meevoert. Na de voorstelling gaat iedereen aan de slag in de ‘Moes-keuken-speeltuin’. Wie weet, komen later thuis ook wel wat keukenspullen tot leven? »

K's Choice »

The Backpack Sessions
6/11/2016

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na een reeks soloprojecten en vijf jaar windstilte, pakte K’s Choice vorig jaar uit met een nieuwe plaat The Phantom Cowboy. Een rockplaat dan nog wel, die meteen ook zeer lovend werd onthaald door pers en publiek. »

Familie Flöz »

Teatro Delusio
8/11/2016

Familie Flöz uit Berlijn geldt als één van de meest fascinerende gezelschappen op het vlak van maskertheater in Europa. Deze groep munt ook uit in poëtische ontroering en onovertroffen visuele poëzie. In dit stuk presenteren ze een voorstelling over theater en gunnen ze ons een komische blik in de coulissen. »

Cie Thor / Thierry Smits »

Anima Ardens
9/11/2016

Elf naakte mannen bewegen op een al even naakt podium. Samen vormen ze een tijdelijke volksstam, een collectief waar de individuele identiteit niet uitgeschakeld wordt, maar waar de meeste zaken door, voor en met de groep tot stand komen. De dansers leggen niet alleen hun lichaam in de weegschaal, maar ook hun adem en hun stem. »

Sachli Gholamalizad / KVS »

(Not) my paradise
10/11/2016

Actrice en theatermaakster Sachli Gholamalizad werd geboren in Iran en vluchtte op 5-jarige leeftijd naar België met haar familie. In '(Not) my paradise' reconstrueert zij het verhaal van haar oma. In het Iran van de jaren zeventig, werd zij uitgehuwelijkt aan een man die zij niet zelf kon kiezen, niet uitzonderlijk in het culturele patroon van die tijd en dat land. »

Theater Utrecht »

Westkaai
15/11/2016

Theater Utrecht maakt voorstellingen vanuit een zeer grote maatschappelijke betrokkenheid en het werk van de Franse auteur Bernard-Marie Koltès leent zich daar uitstekend toe. Westkaai schetst een wereld waarin grenzen in vraag worden gesteld, identiteit geen zekerheid meer is en waarin alles dreigt te veranderen. »

Waël Ali »

Ik herinner het mij niet meer
16/11/2016

Het gezelschap laat weten dat deze voorstelling wegens onvoorziene omstandigheden niet kan doorgaan. »

Helsinki + Hermit »

Daverend
18/11/2016

Helsinki werd opgericht door Thomas Vanelslander die je vast al aan het werk zag in talloze bands, waaronder K’s Choice, Raymond van het Groenewoud, Arno, Gorki, Hannelore Bedert,… Geen onbekende dus, maar nu besliste Vanelslander dat het tijd werd om zijn plaats in muzikale middens op te eisen. »

Ayelen Parolin »

Nativos
19/11/2016

In 2014 verblufte Ayelen Parolin de danswereld met haar duet Hérétiques, een soort van hedendaags ritueel, gebaseerd op repetitie en volharding, met als leidmotief de driehoek en zijn eindeloze variaties. Haar nieuwe werk Nativos zit in dezelfde geest, maar dit keer werkt Parolin met vier Koreaanse dansers, een pianiste en een Koreaanse percussionist. »

Felle Wolf »

Kunstendag voor kinderen: Bosch durft!
20/11/2016

De middeleeuwse Jheronimus Bosch droomde van een vredige wereld… Hij durfde de mensen niet alleen de buitenkant, maar ook hun binnenkant te laten zien. Met gruwelijke taferelen vol monsters en duivels wilde hij hen bang maken voor een slechte levensstijl. Andere kunstenaars kregen na hem ook zin om zo te tekenen. Jij ook? »

Het Houten Huis / Oorkaan / Nordland Visual Theatre »

Kunstendag voor kinderen: Onbekend land
20/11/2016

Al enkele seizoenen is Het Houten huis uit Nederland een van de meest geliefde gezelschappen in onze familieprogrammering. Voor 'Onbekend land' was het gezelschap enkele maanden in Noorwegen om er samen met het Nordland Visual Theatre een voorstelling vol verbazingwekkende beelden te maken. Voor de live muziek werkt de groep samen met het Nederlandse muziektheatergezelschap Oorkaan. 'Onbekend land' wordt een aangrijpende voorstelling over ‘het overwinteren van eenzaamheid’. »

Trio Talawine »

concert
22/11/2016

De oprichters van Trio Talawine ontvluchtten het oorlogsgebied in hun geboorteland, op zoek naar een betere toekomst in het Westen. Na zijn vrijlating nam de Syrische ud-speler en componist Hassan Abdalrahman het initiatief om met zijn levensverhaal en zijn muziek een carrière uit te bouwen. Letterlijk vertaald betekent Talawine ‘kleurschakering’ en dit vat passend de muzikale veelzijdigheid van dit trio samen . Naast de oriëntaalse muziek boren ze ook de rijkdom aan van andere culturen, zoals Afrikaanse muziek, jazz of zelfs Indiase en meer eigentijdse klanken. »

Waar is Ken? »

concert
23/11/2016

De dromerige pop van 'Waar is Ken?' nestelt zich moeiteloos in je trommelvlies en blijft de rest van de dag ergens in je bovenkamer rondwaren. De singles 'Grasgewijs', 'Wimperzoen', 'Hebjelief', 'Dat kind', 'Badpak' en 'Woordenstroom' zorgden voor goed gekruid, poëtisch elektrobeleg op de dagelijkse boterham van menig nationaal radiostation. Meer nog… ze behoren ondertussen tot het collectief geheugen van heel wat luisteraars. »

NTGent »

Learning how to walk
24/11/2016

Het grote publiek leerde acteur Benny Claessens meer dan tien jaar terug kennen in de populaire tv-serie Het geslacht De Pauw. Ondertussen is hij deze eerste fase ontgroeid en heeft hij een mooi parcours afgelegd in theaters in binnen – en buitenland. Learning how to walk is een poging om iets terug te vinden van het moment in ons leven waar we nog tot niets in staat waren, maar waar alles nog mogelijk was. »

Hugh Masekela »

concert
25/11/2016

De Zuid-Afrikaanse trompettist Hugh Rampolo Masekela is één van de grote vertegenwoordigers van de afro-jazz en de jazz in het algemeen. Hij werkte samen met onder andere Harry Belafonte, The Byrds en Herb Alpert. De voorbije jaren toerde hij doorheen Europa aan de zijde van Paul Simon tijdens de Graceland 25th Anniversary Tour. »

Sprookjes Enzo / Cie Lewis »

Lampionaio
26/11/2016

Lampionaio is een lichtvoetige en magische circustheatervoorstelling met bewegende objecten en poppen, video en verrassende circusnummers. Het is een spannend en kleurrijk sprookje over de nacht en zijn dromen. Kom kijken en meespelen, we hebben genoeg lantaarns voor iedereen! »

De Bonanzas »

The story of The Sixties
27/11/2016

The Swinging Sixties: de tijd van love, peace and understanding maar vooral van uitstekende muziek. De Bonanzas voeren je mee in een chronologische teletijdmachine, die start op de drempel van 1960 en eindigt aan de voordeur van de seventies. »

Radio Guga »

Inteam
29/11/2016

Maestroloog Baùl verbuigt zowel zijn huid als zijn strottenhoofd in de meest gesmeerde bochten, om gestalte te geven aan uiteenlopende binnen- en buitenlandse muzikale grootheden. We hadden al enkele data in de Brugse stadsschouwburg gereserveerd voor Mumford & Sons, Bart Peeters, Clouseau, Jacques Brel, Avici, Hozier, Elvis Presley, Editors of Gabriel Rios... We kozen echter liever de iets moeilijkere weg en laten dan maar Guga Baùl zelf op je los. »

Akram Khan Company »

Until the lions
1/12/2016

Tijdens de Belgische première van deze productie danst Khan zelf mee. De ondertussen 41-jarige meester buigt zich over het lichaam in verandering: van jong naar oud, van man naar vrouw. Gender en seksualiteit waren lange tijd verboden onderwerpen voor Khan die in Engeland een traditionele opvoeding kreeg van zijn Bengaalse ouders. Nu hij ouder wordt, concentreert hij zich wel op deze kwesties. »

Russell Maliphant Company »

Conceal | Reveal
2/12/2016

Sinds 1994 werkt choreograaf en danser Russell Maliphant nauw samen met lichtontwerper Michael Hulls. Ze ontwikkelden een op zichzelf staande taal waarin beweging en licht niet los van elkaar gekoppeld kunnen worden. Vorig jaar vierden ze in Sadler’s Wells in Londen hun 20-jarige samenwerking met Conceal | Reveal, een avondvullend programma met nieuw en bestaand werk. »

Robbie Synge »

Douglas
3/12/2016

In Douglas wordt een eenzame performer tegenover een aantal levenloze objecten geplaatst. Synge manipuleert licht en geluid en creëert zo een nieuwe wereld binnen het theater, een wereld waarin lichaam, object, licht en geluid verbonden worden. Een poëtisch pareltje! »

Vera Tussing »

Mazing
3/12/2016

In Mazing wisselen vijf dansers sociale handelingen af met klassieke choreografische patronen. Zo maakt Tussing een voorstelling die niet enkel het gehoor en gezicht prikkelt, maar ook de tastzin. Met haar performance wil ze de gemeenschapszin doen opflakkeren en wijst ze op de kracht van het aanraken, van de tastzin in dit digitale tijdperk. »

Michael Clark Company »

to a simple, rock ’n’ roll . . . song
3/12/2016

Danser en choreograaf Michael Clark is een buitenbeentje in de Britse hedendaagse dansscene. In zijn iconische producties combineert hij de klassieke beeldtaal op een intrigerende wijze met complexe, hedendaagse invalshoeken. Hij staat bekend om zijn legendarische samenwerkingen met kunstenaars, modeontwerpers en muziekgroepen, veelal uit de camp-, punk- en rockwereld, zoals Scritti Politti, Public Image Ltd. en de Sex Pistols. »

Lost Dog / Ben Duke »

Paradise Lost (lies unopened beside me)
4/12/2016

Met Paradise Lost brengt danser en theatermaker Ben Duke een eenmansversie van het gelijknamige epische gedicht van de 17e-eeuwse Engelse dichter John Milton. Het gedicht beschrijft de opstand van Lucifer tegen God, Lucifers verbanning naar de hel en vervolgens zijn aankomst als slang in het paradijs, de verleiding van Eva en het verdrijven van Adam en Eva uit het paradijs. Paradise Lost is een briljant staaltje komisch danstheater en een ode aan de klungelige en verpletterende kunst van de schepping. »

Igor & Moreno »

Idiot-Syncrasy
4/12/2016

Idiot-Syncrasy is de bejubelde ‘spring’-voorstelling van Igor Urzelai en Moreno Solinas. Het werk was sinds zijn première in 2013 zowat overal ter wereld te zien. Het werd genomineerd voor de National Dance Awards 2015 en de Total Theatre Awards 2015 en was geselecteerd voor Aerowaves twenty15 en de British Council Showcase 2015. De choreografieën van deze in Londen gevestigde dansers vallen op door een sterke wil om een poëtische, maar toch politieke taal te gebruiken. »

Jonathan Burrows & Matteo Fargion »

The Cow Piece / Body Not Fit For Purpose
6/12/2016

Het werk van choreograaf Jonathan Burrows en componist Matteo Fargion situeert zich op de grens tussen dans, muziek en performance art. »

Company Wayne McGregor »

Entity
7/12/2016

De met internationale prijzen overladen voorstelling Entity is een duizelingwekkende mix van lichamen, belichting, technologie en film. Elektronica-wonderkind Jon Hopkins, die eerder al werkte met Coldplay en Massive Attack, tekent voor de opzwepende en beukende soundscape. Wayne McGregor is een van de meest inventieve choreografen van zijn generatie. Hij staat bekend om zijn baanbrekende dwarsverbanden tussen dans, film, (live)muziek, beeldende kunst, technologie en wetenschap. »

Aakash Odedra »

Echoes & I Imagine
8/12/2016

De in Londen gevestigde Aakash Odedra is een van de meest beloftevolle jonge dansers van de Britse dansscene. Met zijn Indiase roots is hij ook een spilfiguur in de bruisende Indiase dansscene. Zijn choreografieën variëren van grootschalige klassieke avonden over hedendaagse dans tot opera. »

Scottish Dance Theatre & Damien Jalet »

Yama
9/12/2016

De Belgische Damien Jalet tekende voor deze hypnotiserende choreografie en liet zich inspireren door de heidense en animistische rituelen in de bergen van Tohoku, Japan. Jalet maakte al producties met onder meer Akram Khan, Sidi Larbi Cherkaoui en Marina Abramovic. »

Hofesh Shechter »

Barbarians
10/12/2016

Choreograaf, danser en componist Hofesh Shechter groeide in korte tijd uit tot publiekslieveling van de Britse danspodia. Shechter toont in dit driedelige werk de veelzijdigheid en individuele talenten van zijn dansers. Zijn typisch choreografische stijl vormt een mix van urban dance, zoals break, locking en popping. Aansluitend December Dance-slotfeest! »

Akram Khan Company »

Chotto Desh / Het kleine thuisland
11/12/2016

Chotto Desh verbeeldt in een magische mix van dans, woord en visuals het verhaal van de dromen van een kind dat zijn land, Bangladesh, verlaat en naar Engeland trekt. »

Bella Ciao »

concert
13/12/2016

Dit project luidde zowat 50 jaar geleden het begin in van de Italiaanse folkrevival. Sinds hun eerste optreden in 1964 tijdens het festival van Spoleto, dragen de muzikanten de Italiaanse volksmuziek uit ver buiten de grenzen van hun vaderland. Accordeonist Riccardo Tesi, een van de meest markante en opmerkelijke figuren binnen de actuele Italiaanse wereldmuziekscène, nam de vernieuwing van dit project voor zijn rekening. Met de toevoeging van gitaar en subtiele arrangementen, creëert hij een rijke symfonie tussen instrumenten en zang. »

The Paradise Suite »

film
16/12/2016

Cultuurcentrum Brugge en MOOOV, films met zicht op de wereld, presenteren dit seizoen samen drie films. Eerste in de rij is The Paradise Suite van de Nederlandse regisseur/scenarioschrijver Joost Van Ginkel. De film kadert binnen de thematische lijn ‘migratie’. »

NTGent »

Sneeuw
16,17/12/2016

Luk Perceval maakt een nieuwe, heel eigen theaterbewerking van dit tegelijk beklijvende en bevreemdende werk van de Turkse Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk. In Percevals versie laaien de emoties hoog op. Personages gaan op zoek naar identiteit en vaderland, waarin grenzen en tegenstellingen mensen voor onomkeerbare keuzes stellen. Een brandend actueel stuk. »

Janine Bischops »

Het laatste woord
18/12/2016

Ze is wereldberoemd in de Brugse theaterwereld. We hebben het dan over de Jacqueline Compernolle, die generaties theaterliefhebbers aan het lachen bracht met haar onevenaarbare one woman shows. Collega Janine Bischops ontdekte de rijke erfenis aan teksten en sketchen die de Brugse rascomédienne bijeen improviseerde en trekt in Het Laatste Woord alle registers open om de onweerstaanbare situatiehumor die Jacqueline ons toevertrouwde in volle glorie te laten schitteren. »

Leonore + You May Leave The Island »

Unplugged
21/12/2016

Leonore, de Brusselse band rond zangeres Chloë Nols, speelt muziek die stilletjes overgaat van licht naar donker, tot opnieuw de dag aanbreekt. Na twee jaar optreden met artiesten als Avi Buffalo, Amatorski, Intergalactic Lovers, Bony King en Eefje De Visser, bracht de groep hun debuutalbum Phoenix uit. Op de plaat wisselen akoestische nummers elkaar moeiteloos af met het intieme geweld van een volledige bezetting. »

The London Quartet »

Christmas with The London Quartet - Cantabile
23/12/2016

De internationaal gerenommeerde formatie The London Quartet Cantabile staat ondertussen al ruim 40 jaar op de planken en wist zich in die tijd op te werken tot een van de meest vooraanstaande vocale groepen uit het Verenigd Koninkrijk. Het repertoire bevat zowel vroege polyfonie, maar ook jazz en eigentijdse muziek, verpakt in een typisch Britse stijl die virtuoze zang en fijnzinnige humor combineert. »

Wintertintels »

cultuur- en verwennamiddag voor kinderen
28/12/2016

Al een paar jaar is de Stadsschouwburg op de eerste zondag van de kerstvakantie gereserveerd voor Kerstprikkels. Dat kerstdag dit jaar deze traditie doorkruist laten we niet aan ons hart komen. We herdopen deze namiddag voor de gelegenheid tot Wintertintels en verplaatsen die naar het midden van de week tussen Kerst en Nieuw. »

Youp van 't Hek »

Licht
3,4/1/2017

Vorig jaar moest de Nederlandse cabaretier Youp Van ’t Hek verstek geven wegens gezondheidsredenen. Dit seizoen is hij helemaal terug en hoe. De man is ondertussen zestig, maar zijn talent en humor zijn allerminst belegen. De voorstelling Licht wordt overal op luid applaus onthaald en krijgt in vele zalen het label ‘uitverkocht.’ »

Viktor Lazlo »

Trois Femmes / Drie Vrouwen
10/1/2017

Wellicht kent u deze Frans-Belgische zangeres nog van de hits 'Backdoor Man’ of 'Sweet, Soft & Lazy' uit de jaren tachtig. Haar carrière stond sindsdien niet stil en onlangs werkte zij zich opnieuw in de belangstelling vanuit haar grote bewondering voor Billie Holiday. Naast Billie Holiday laat Viktor Lazlo zich in Trois Femmes ook inspireren door twee andere jazzdiva’s, Sarah Vaughan en Ella Fitzgerald. »

Liesa Naert en Nele Bauwens »

Constance & Mathilde
11/1/2017

Deze voorstelling werd helaas afgelast. »

Efteling Theaterproducties »

Pinokkio, de sprookjesmusical
14/1/2017

Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Geppetto zijn geluk niet op. Nu ja, voor heel even dan. Goed luisteren doet Pinokkio namelijk niet. Hij wil liever op avontuur, de gekste dingen meemaken. De hele wereld bij de neus nemen. Ook Pinokkio draagt een grote wens met zich mee. Deze ondeugende houten pop wil het allerliefste ook een écht jongetje zijn. Kom en ontdek zelf of zijn droom uitkomt. »

Bloet vzw & Comp. Marius »

Ne Swarte
17/1/2017

Nadat hij eerder al Macbeth bewerkte tot Bloetwollefduivel, heeft Jan Decorte nu met Ne Swarte zijn zinnen gezet op Othello. In zijn eigenreide stijl en taal ontbeent Jan Decorte deze klassieker en maakt er een radicale poëtische herschrijving van. »

Andersson Dance & Scottish Ensemble »

Goldberg Variations - ternary patterns for insomnia
19/1/2017

Het Glasgowse Scottish Ensemble en de Stockholmse choreograaf Örjan Andersson presenteren met 'Goldberg Variations - ternary patterns for insomnia' een unieke samenwerking tussen dans en livemuziek. Deze voorstelling met elf muzikanten en vijf dansers, die op een unieke manier de muzieknoten en onze perceptie ervan transformeren en interpreteren, is een ware streling voor oor en oog. »

Kommil Foo »

Kommil Foo in concert
20/1/2017

In de Stadsschouwburg dit keer een programma met alleen het beste van Kommil Foo op muzikaal vlak. Mich en Raf Walschaerts selecteren voor u de mooiste, beste, grappigste en meest ontroerende nummers uit hun uitgebreide repertoire. Verwacht u aan klassiekers als Ruimtevaarder, Madrid, De Volgende, maar ook aan splinternieuwe songs uit de recente voorstelling Schoft. »

Vernieuwd Gents Volkstoneel »

Schoon Ogen
21/1/2017

Het Vernieuwd Gents Volkstoneel breit een hedendaags vervolg aan de traditie van het typische Gentse volkstoneel en dit valt zeer in de smaak van het publiek. Hun thema’s zijn actueel, hun spel is gevat en de plots zijn verrassend. Bob De Moor, bevlogen theatergrijsaard en drijvende kracht achter dit gezelschap, deelt de scène met Bert Verbeke en Heidi De Grauwe. »

Chris Dean's Syd Lawrence Orchestra »

concert
22/1/2017

In 1996 gaf Syd Lawrence de fakkel door aan zijn vaste trombonist Chris Dean. Onder zijn leiding bevestigde het orkest zich als één van de grote Britse swingorkesten, die naast standards van Glenn Miller ook minder bekende pareltjes van wereldvermaarde bandleiders zoals Tommy Dorsey, Woody Herman, Stan Kenton of Harry James op het repertoire houdt, naast standards van o.a. Nat King Cole, Ella Fitzgerald of Peggy Lee. »

Abattoir Fermé »

Bukowski + LA
24/1/2017

Het semi-autobiografisch werk van Bukowski portretteert gokkers, alcoholisten en boefjes uit de ruige achterbuurten van L.A., in een rauwe en directe stijl, boordevol geestige dialogen. Wat gebeurt er wanneer de laatste toogzweer naar buiten strompelt, de gordijnen sluiten en de deur in het slot valt? Die gruwelijke en decadente ongein, zet Abattoir Fermé in haar ondertussen bekende stijl in verwarrend nachtelijk perspectief. »

fABULEUS & kwaad bloed (Ugo Dehaes) »

Rats
28/1/2017

Na het zeer succesvolle GIRLS, een voorstelling met acht meisjes tussen 10 en 14 jaar die in 2014 bij Cultuurcentrum Brugge te zien was, werkt Ugo Dehaes/ kwaad bloed opnieuw met een groep jongeren bij fABULEUS. Deze keer confronteert hij de energie van acht jonge urban dansers met die van een professionele, hedendaagse danseres. Het wordt een clash tussen de dynamiek en spontane uitbarstingen van zogenaamde battles tegenover een uitgedachte compositie. »

Johan Verminnen en Groep »

Tussen een glimlach en een traan
29/1/2017

Zijn repertoire getuigt van een turbulent, maar rijk leven, waarmee Verminnen al meer dan vijfenveertig jaar de theaterplanken aan het trillen brengt. Hij kent ondertussen zowat alle binnenwegen en achterzaaltjes van dit land. Met deze jubileumtour maakt hij de balans op van een rijk artistiek parcours met een pakkende mélange van nieuwe liedjes en oerklassiekers, al dan niet in een opgefrist en uitgestoft jasje. »

KVS / Valentijn Dhaenens & Alejandra Theus »

Domestica
31/1/2017

In Domestica trekt een stoet twistende en knokkende koppels voorbij, van Medea en Jason tot Liz Taylor en Richard Burton of Ike en Tina Turner, van Antonius en Cleopatra over Who’s Afraid of Virginia Wolf tot Temptation Island. Het stuk is een bloemlezing van eeuwen echtelijke twisten op de tonen van evenveel eeuwen muziek: van de middeleeuwse minnelyriek tot Grease of Dirty Dancing. »

Lucy Guerin Inc. »

Motion Picture
1/2/2017

Motion Picture is een choreografie die de spanning onderzoekt tussen live performance en cinema. De dansers richten zich op het grote scherm dat achter het publiek hangt en gebruiken de filmbeelden als inspiratiebron voor hun bewegingen. Via dit intrigerende spel met verschillende media creëert Guerin een fysische abstractie van de zwaarmoedige esthetiek van de film noir. »

Peter De Graef & Matzer Theaterproducties »

Everybody Happy!?
3/2/2017

Everybody Happy was al in Nederland te zien en werd daar zeer lovend onthaald. De acteurs spelen hun zware rollen prima en benadrukken vaak de humor in de tekst, want ook die is er. De Graef vertolkt zijn personage met verbluffende souplesse. De regie is krachtig en oprecht. Een voorstelling die je doet vergeten waar je bent, onder je huid kruipt en daar nog dagenlang blijft zitten. »

Judas Theaterproducties »

De Rozenoorlog
4/2/2017

De Rozenoorlog is een musical gebaseerd op de jaren tachtig bestseller 'The War of Roses' van Warren Adler en de gelijknamige filmhit met Michael Douglas, Kathleen Turner en Danny De Vito. Dit stuk is van dezelfde makers als Lelies, Jospehine B., Pauline & Paulette en De Muze van Rubens. »

Okidok »

Les ChevalierS
5/2/2017

Okidok behoort al jaren tot de top van het internationale humoristische circus. Met hun uitgekiende lichaamstaal, gekoppeld aan een feilloze timing brengen ze visuele humor van de bovenste plank. Met de nieuwste voorstelling Les ChevalierS neemt het gezelschap jong en oud mee naar het fascinerende tijdperk van de Middeleeuwen. »

Theater Malpertuis »

Hele dagen in de bomen
7/2/2017

Het boek 'Hele dagen in de bomen' van Marguerite Duras dateert al van begin jaren ’50. Halfweg jaren ’60 verscheen van het boek ook een theaterbewerking. Marguerite Duras staat tot op vandaag bekend als één van de grootste enfants terribles uit de Franse literatuur. Piet Arfeuille is ondertussen al enkele jaren artistiek leider en huisregisseur van Theater Malpertuis en geeft deze klassieker een heel eigen visuele en verbale twist. Als een antropoloog analyseert hij in dit stuk de onvoorspelbare menselijke natuur en hoe de tijdsgeest daarop een invloed heeft. »

Cie Galapiat Cirque, Sanja Kosonen & Elice Abonce Muhonen »

Capilotractées
8/2/2017

Van opleiding koorddanser en trapezekunstenares, stelden de Finse circusartiesten Sanja Kosonen en Elice Abonce Muhonen vast dat zij niet altijd alle mogelijkheden van hun ledematen konden etaleren, maar ook dat het hen soms ontbrak aan voldoende ledematen om hun kunst ten volle te demonstreren. Tot zij ontdekten dat hun haardos een extra dimensie kon geven aan hun acrobatie. »

Rebekka de Wit & Tijdelijke Samenscholing »

We take it from here
9/2/2017

Op 17 juni 2015 stapt een blanke jongen met een geweer een kerk binnen in de Amerikaanse stad Charleston. Hij schiet negen kerkgangers neer, niet toevallig van een donkerder huidskleur. De zondag daarop draagt diezelfde kerkgemeenschap in diezelfde kerk een dienst op aan die schutter. Ze vragen de Heer vergeving voor de dader … »

les ballets C de la B / Alain Platel »

nicht schlafen
10,11/2/2017

Voor zijn nieuwe creatie in 2016, omringt choreograaf Alain Platel zich met mensen die al een eind op zijn parcours meelopen. Componist Steven Prengels werkte al samen met Platel voor Gardenia, C(H)OEURS, Tauberbach en En avant, marche! Op basis van liederen van Mahler creëert hij een soundscape waarvoor hij ook samples uit de natuur en elementen uit de omgeving gebruikt. De Congolese zangers Boule Mpanya en Russell Tshiebua (die ook in Coup Fatal op het podium stonden) brengen hun polyfonie mee. Voor het decor doet Alain Platel voor het eerst een beroep op Berlinde De Bruyckere. Inspiratiebron zijn de getroebleerde beginjaren van de 20ste eeuw, die uiteindelijk hebben geleid tot de grote crisis van de Eerste Wereldoorlog. »

Dancers On Stage »

Unforgettable - One Night in Manhattan
12/2/2017

De Dancers On Stage ontvangen je in stijl, zoals James Bond, The Great Gatsby of Frank Sinatra en de rest van zijn Rat Pack het graag zouden zien: chique, een tikkeltje verwaand, maar ook bruisend, energiek en met bij tijd een wijle ook een vrolijke kwinkslag die Fred Astaire op de tippen van zijn schoenen zou doen lopen. »

ARSENAAL/LAZARUS »

Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben
14/2/2017

De titel van deze voorstelling is ontleend aan een boek van de Argentijnse schrijver César Bruto. Daarin gaat het hoofdpersonage Julio Cortázar op zoek naar tekens en bewijzen dat er, naast dat wat wij als vaststaande werkelijkheid ervaren, nog evenveel mogelijkheden van andere werkelijkheden bestaan. Misschien is dat wat we zien, niet het enige? Misschien kunnen we de werkelijkheid manipuleren en naar onze hand zetten? »

Kunstz / Sachli Gholamalizad »

A reason to talk
16/2/2017

Door omstandigheden is actrice Sachli Gholamalizad niet in de mogelijkheid de voorstelling A reason to talk in Brugge te presenteren. Vandaar dat wij genoodzaakt zijn de voorstelling af te gelasten, waarvoor onze excuses. »

It It Anita + The Day Off »

Daverend
17/2/2017

It It Anita uit Luik omarmt de noise uit de jaren ’90, maar weet er wel een compleet eigen draai aan te geven. Ze koppelen harde muziek aan energie en subtiele details aan diepe emoties. Denk daarbij aan een dynamische hybride van Sonic Youth, At The Drive In en Pavement. »

Christian Rizzo »

Ad Noctum
17/2/2017

In zijn meest recente voorstelling Ad Noctum brengt de Franse choreograaf Christian Rizzo een eerbetoon aan de nocturnes van Frédéric Chopin en Erik Satie. Voor dit dansduet werkt Rizzo samen met twee performers die eerder al in zijn voorstellingen schitterden en die hij erg bewondert: Julie Guibert en Kerem Gelebek. In zijn werk neemt de scenografie een prominente plaats in. Dit keer gaan de dansers in dialoog met de Taiwanese computergraficus Juan-Hau Chiang die hen in een virtuele wereld laat bewegen. »

Guido Belcanto, Jan De Smet & Barbara Dex »

Ode aan Bobbejaan
18/2/2017

Guido Belcanto en Jan De Smet zijn met de muziek van Bobbejaan Schoepen opgegroeid en leiden zijn oeuvre de eenentwintigste eeuw in. Achter elke grote man, staat een sterke vrouw. Bobbejaan Schoepen en zijn vrouw José deelden vaak het podium, wat resulteerde in enkele gevoelige duetten. De sterke vrouw binnen dit trio is Barbara Dex, ongetwijfeld één van Vlaanderens mooiste stemmen. »

Rondleiding »

Achter de schermen van de Stadsschouwburg
19/2/2017

Soms is wat zich in de coulissen van het theater afspeelt minstens even verbazingwekkend als de voorstelling zelf. Tijdens deze theatrale rondleiding nemen we je mee achter de schermen van de Stadsschouwburg. Je komt op plaatsen waar normaal gesproken alleen artiesten en technici komen en ziet wat er zich in de kleedkamers en achter het podium afspeelt. De magie van theater huist in alle hoeken van het gebouw, van de diepste kelders over de immense luchter tot de nok van ‘het kiekenkot’. »

10cc »

support: Mick Flannery
21/2/2017

Graham Gouldman wordt beschouwd als een van de invloedrijkste Britse songschrijvers en zijn band 10cc verkocht sinds de jaren zeventig meer dan 30 miljoen albums. Volgens kenners schuilt de kracht van hits zoals 'I’m not in love' of 'Dreadlock holiday' erin dat zij helemaal niet de trends van hun tijd volgden en daardoor zonder veel weerwerk snel een tijdloos karakter kregen. »

Olympique Dramatique / Toneelhuis »

Risjaar Drei
23,24/2/2017

Risjaar Drei verzamelt een indrukwekkende reeks namen uit het Vlaamse theater. Onder meer Peter Van Den Begin, Jan Decleir, Mieke de Groote, Koen De Sutter en Marc Van Eeghem staan samen op de scène. Een cast om je theatervingers bij af te likken! Shakespeares befaamde koningsdrama’s blijven inspireren. Na de ondertussen bijna legendarische bewerking Ten Oorlog van Tom Lanoye en Luk Perceval, richt opnieuw een opmerkelijk gezelschap zijn pijlen op één van deze klassiekers. »

Clash »

film in samenwerking met MOOOV
24/2/2017

Cultuurcentrum Brugge en MOOOV, films met zicht op de wereld, presenteren dit seizoen samen drie films. Tweede in de rij is de film Clash, als prelude op het Belmundo festival van vrijdag 17 tot en met zondag 24 maart 2017. »

Lady Linn & Her Magnificent Seven »

Keep it a secret
25/2/2017

Geen enkele reden om dit nieuwe album geheim te houden. Het vierde studioalbum van Lady Linn bevat twaalf prachtige songs, schommelend tussen levendig en uptempo naar warm, intiem tot zwoel en mysterieus. »

Esmé Bos & Bart Voet »

Wiegelied
26/2/2017

Wiegelied is voor de allerkleinsten misschien wel een allereerste concert. In de voorstelling spelen twee lieve muzikanten, heerlijk dicht bij de kleuters en (groot)ouders in een intieme en gemoedelijke sfeer. Wie het werk van Esmé Bos en Bart Voet kent, weet dat ze borg staan voor pure, ontwapenende en ontroerende muziek. »

Ontroerend Goed »

Are we not drawn onward to new erA
28/2/2017

De aMAZe jongeren programmeerden als tweede voorstelling van dit seizoen werk van Ontroerend Goed. Dit Gentse theaterperformance collectief mag dit jaar vijftien kaarsen uitblazen en groeide uit van klein dichtersgroepje tot internationaal erkend gezelschap. »

Dolma Renqingi & Kelsang Hula »

B Major
1/3/2017

Dolma Renqingi en Kelsang Hula: Dolma Renqingi (zang, Tibet) werd geboren in de bergen van Tibet in Amdo. Ze leerde al op zeer jonge leeftijd de zangtechnieken en ontwikkelde zich tot een virtuoze zangeres, tot ze naar Indië vluchtte, waarna ze in België terechtkwam. Dolma is zeer actief binnen de Tibetaanse gemeenschap in België en geeft geregeld optredens samen met de dramyenluid speler Kelsang. Kelsang Hula (zang en dramyen, Tibet) werd in 1977 in Tibet (Amdo) geboren, waar hij als autodidacticus de mandoline leerde spelen. Hij zingt, danst en componeert. Hij ontvluchtte Tibet met zijn instrument en kwam aan in Dharamsala waar de Dalaï-lama hem liet toetreden tot het Tibetan Institute of Performing Arts. In die periode werd hij een lid van de groep Akhopema. »

jamsessie »

B Major
1/3/2017

Zin in een ongedwongen jamsessie met muzikanten van over de hele wereld? Kom dan om 20.00 uur naar het Rode Kruis Opvangcentrum in de Vlamingstraat 55, 8000 Brugge. Iedereen is welkom om te jammen met de muzikanten van Refugees for Refugees en de inwoners van het opvangcentrum. »

Asad Qizilbash & Simon Leleux »

B Major
2/3/2017

Asad Qizilbash (sarod, Pakistan) beheerste al op heel jonge leeftijd de viool en de gitaar, maar het is vooral de sarod, een negensnarig instrument, waarop hij besloot zich toe te wijden, na de grootmeester Amjad Ali Khan. Asad is de enige sarodspeler van Pakistan geworden en geniet van internationale faam : hij deed heel wat buitenlandse tournées, waarbij hij onder andere voor Nelson Mandela speelde. Asad verliet zijn land nadat hij een muziekschool had opgericht, tegen de wil van de extremistische gezaghebbers in de regio. Hij wordt op oosterse percussie begeleid door de Belgische virtuoos Simon Leleux. »

Aman Yusufi & Majid Zare »

B Major
2/3/2017

Aman Yusufi was pas elf toen hij de dambura ontdekte, de tweesnarige langhalsluit die typisch is voor het Hazara-volk, uit het centrale berggebied in Afghanistan. Het duurde niet lang vooraleer hij er intensief mee ging experimenteren en ook zijn stem begon te gebruiken. Wat begon als hobby in dorpjes, scholen en op familiefeesten groeide al snel uit tot een onontkenbare passie en een verzameling van meer dan 30 cassettes met eigen werk. Sinds hij als vluchteling in België belandde, steekt hij zijn lotgenoten een hart onder de riem met prachtige Hazaragi-liederen. Hij wordt op tabla begeleid door Majid Zare (Afghanistan). »

Refugees for Refugees »

B Major
3/3/2017

Cultuurcentrum Brugge doet grenzen vervagen en trekt binnen B Major de kaart van de wereldmuziek. Muzikanten met roots uit de hele wereld werken mee. Op vrijdag 3 maart 2017 staat in de Stadsschouwburg het ensemble Refugees for Refugees op scene. Het gezelschap werd in mei vorig jaar in het leven geroepen en neemt u mee op een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen. »

Barbad Golshiri »

Orifeus & Oublietta: een 'Gesamtkunstwerk' over en met Hieronymus Bosch
5/3/2017

Als slot van het stadsfestival ‘Bosch in Brugge’ brengt de Iranese kunstenaar Barbad Golshiri een eenmalige performance in het Arentshuis. Vóór het historische drieluik ‘Het Laatste Oordeel’ van Bosch verhaalt Golshiri de wereld van Bosch begeleid door sopraan Sarah Van Mol en actrice Juliette de Castille. Hij schreef een compositie gebaseerd op gezangen van bekende componisten uit de Zuidelijke Nederlanden in de 15de en 16de eeuw. »

Roel van Bambost, Levien, Mathieu Engels »

Toneel van verbeelding / Hommage aan Dimitri van Toren
5/3/2017

De Nederlandse zanger Dimitri van Toren laat ons honderden liedjes na. Drie collega singer-songwriters vertolken nu een selectie uit zijn rijke repertoire. Dirk Schreurs, de vaste begeleider van Dimitri, zit aan de piano. Roel van Bambost, die vaak het podium deelde met Dimitri van Toren, had niet veel overtuigingskracht nodig om Levien en Mathieu Engels, twee enthousiaste jonge collega’s warm te maken voor deze hommage. »

Lisbeth Gruwez / Voetvolk »

We're pretty fuckin' far from okay
7/3/2017

Er wordt beweerd dat we aan het begin van de 21ste eeuw leven in ‘een cultuur van angst.’ In We’re pretty fuckin’ far from okay focust choreografe Lisbeth Gruwez op angst in relatie met de menselijke ademhaling. Een belemmering van de ademhaling kan een paniekaanval veroorzaken, gecontroleerd in- en uitademen kan lichaam en geest tot rust brengen. Het ritme van de adem als bron van en reactie op spanning en contractie, ontspanning en expansie, binnenin het lichaam en in relatie met de buitenwereld: tussen deze polen beweegt de voorstelling. »

Gandini Juggling »

4x4 Ephemeral Architectures
8/3/2017

Na het succes van SMASHED gaat de wereldberoemde jongleur Sean Gandini op zoek naar de relatie tussen ballet en hedendaags circus. Door de combinatie van ballet, beschouwd als kunst met een grote K en circus, in vergelijking hiermee vaak gezien als minderwaardig, boort de wereldberoemde jongleur Sean Gandini een onuitputtelijke bron aan van artistieke mogelijkheden. »

Het nieuwstedelijk »

Groupe Diane
9/3/2017

Vorig seizoen herdoopten Braakland/ZheBilding en de Queeste zich gezamenlijk tot Het nieuwstedelijk. Het geëngageerde en zeer gesmaakte Hoop vorig jaar was de eerste voorstelling onder de nieuwe naam. Groupe Diane refereert aan de speciale eenheid van de Belgische rijkswacht die in het leven werd geroepen na de bloedige aanslagen tijdens de Olympische Spelen in 1972 en die vooral in de jaren tachtig actief was. In het stuk komt de Groupe Diane voor het eerst in actie. »

LaClaireau + Ziggy Venneman »

Unplugged
11/3/2017

Kern van LaClaireau is singer-songwriter HT Roberts, geflankeerd door violist Nils De Caster, pianiste Gabriela Arnon, klarinettist Leander Meuris en multi-instrumentalist Gijs Hollebosch. De groep mixt op bijzondere wijze verschillende muziekgenres: rootsmuziek, maar ook oude Europese muziek met een klassieke toets. De traditie van de Amerikaanse singer-songwriter vloeit naadloos over in die van Europese muziek en vormt een tijdloos en tegelijk heel hedendaags geheel. »

Cacao Bleu »

Jaqueline
12/3/2017

De wereld van Jaqueline is er één met vele objecten en twee dansers in ongeziene gedaanten, waar categorieën, afstanden en afmetingen vanuit een eigenzinnige invalshoek bekeken worden. Een speels avontuur op de grens tussen workshop en dansvoorstelling waar klein en groot actief deel van worden. »

Jackobond »

Rode rozen in de sneeuw / Jackobond zingt Marva
12/3/2017

‘Ik dans met een ander maar ik kijk naar jou, dat zong mijn moeder vaak toen ze met mij als kind door de living danste’, herinnert Riet Muylaert zich nog erg intens. ‘Marva deed haar dromen, van eilanden in groen en blauw en van zoveel mooie dingen, en zo heeft Marva zich stilletjes ook in mij genesteld’, mijmert Riet verder. Samen met haar band Jackobond brengt Riet een pakkende ode aan haar (moeders) idool. Wie weet is Marva voor de gelegenheid ook van de partij? »

Compagnie Flak / José Navas »

Rites
15/3/2017

De charismatische José Navas viert zijn vijftigste verjaardag met een overgangsritueel. Tijdens deze voorstelling gooit hij alle ballast overboord. Hij toont zichzelf zoals hij is: een fragiele man die zich bewust is van zijn sterfelijkheid. Navas staat bovendien stil bij de weg die hij tot nu toe heeft afgelegd. »

Elvis Costello »

soloconcert
16/3/2017

De laatste decennia trad Elvis Costello in België meestal op samen met The Sugarcanes, The Allen Toussaint Band, Steve Nieve, The Imposters en zelfs The Attractions. Dit keer is hij in Brugge te gast voor een uniek, intiem soloconcert in de Stadsschouwburg. »

Daan Hugaert »

Spaans Krijt 2.0
16/3/2017

Daan Hugaert speelde in zowat alle zalen in Vlaanderen en Nederland en wil daarmee doorgaan, zolang zijn geest en lichaam dat toelaten, want zo zegt hij zelf: ‘Hij doet dat zo graag.’ »

Egyptian Project »

concert i.k.v. Belmundo
17/3/2017

De jonge Franse muzikant Jérôme Ettinger streek de golven en effende het woestijnzand voor een boeiende confrontatie tussen de etnisch Egyptische traditie en de actuele westerse input van triphop en elektro. Vanuit zijn samenwerking met enkele beslagen Egyptische muzikanten creëert hij een muzikale infusie van meditatieve atmosferen uit de Nijldelta en grootstadgeluiden van Caïro. »

Sherif Hasuna »

Workshop 'Passie voor Egyptische lekkernijen'
18/3/2017

Belmundo zet ook 'foodies' aan het werk. Samen met Sherif Hasuna, eigenaar en kok van het mediterrane restaurant Passion for Food, tover je enkele Egyptische lekkernijen op tafel. Ze worden na het concert van Alsarah & The Nubatones opgediend tijdens de afterparty in de foyer van de Stadsschouwburg. »

Alsarah & The Nubatones »

Manara
18/3/2017

Met haar betoverende verschijning en bezwerende stem wordt Alsarah beschouwd als de rijzende ster aan de nog maar pas ontgonnen oase van de Nubische retropop. »

Noord Nederlands Toneel »

Carrousel
21/3/2017

In Carrousel slepen de acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van Club Guy & Roni en de muzikanten van Asko|Schönbergs K[h]AOS je mee in een uitputtende competitie, die wordt gadegeslagen door toeschouwers voor wie het leed van de deelnemers een vorm van vermaak is. Regisseur Guy Weizman vraagt zich af hoe het toch komt dat veel mensen, waaronder hijzelf, zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, films, social media of theatervoorstellingen. Brengt het je eigen geluk net iets meer onder handbereik? Wat Carrousel ons ook laat voelen, is de enorme kracht van het leven, die wat er in onze levens ook gebeurt, altijd doordraait. »

Walpurgis & HETPALEIS »

Fidelio
22/3/2017

Fidelio is een spannende en romantische bevrijdings-opera van Beethoven. Net als Leonore en Florestan droomde Beethoven van een rechtvaardige wereld waarin alle mensen in vrede leven. Het publiek zit tussen de spelers en wordt ondergedompeld in de sfeer van de opera en de levendige muziek van Beethoven. »

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin Kwartet »

Adana
23/3/2017

Dit duo stelde een intimistisch programma samen vol prachtige lyrische en introspectieve stukken met teksten in het Armeens en het Turks, waarbij vooral ook de melancholie van de duduk nadrukkelijk doorklinkt. Als duo willen Hovanissian en Gültekin vooral een innemende hommage brengen aan de vreedzame coëxistentie van beide verwante culturen op vandaag in Adana. »

Miguel João Verhaegen »

Wijndegustatie 'Ontdek enkele heerlijke Portugese wijnen'
24/3/2017

Voor het concert van Gisela João kun je in de foyer van de Stadsschouwburg enkele karaktervolle wijnen ontdekken uit Portugal. Miguel João Verhaegen (Wijnimport Rabelo) maakt voor u een fijne selectie uit dit bijzondere wijnland. We bieden je daarbij ook enkele passende hapjes aan. »

Gisela João »

concert i.k.v. Belmundo
24/3/2017

Haar debuutalbum sloeg enkele jaren geleden in als een warme golfstroom in de monding van de Taag. Als de toekomst van de fado in de 21ste eeuw bovendien ergens ligt, dan is het wel dicht in de buurt van revelatie Gisela João. Daar zijn alle kenners van het genre het over eens. »

Circa »

What will have been
25/3/2017

In 'What will have been' tasten de acrobaten van Circa opnieuw de grenzen af van wat hun lichaam geacht wordt aan te kunnen en in die uitdaging gaan ze bijzonder ver. Op de tonen van Bach op viool en in combinatie met elektronische soundscapes, gaan de atleten van Circa zichzelf en elkaar te lijf, alsof de zwaartekracht op hen geen vat heeft. Wat je te zien krijgt, is een subliem staaltje van gewaagd, wild en fysiek theater in combinatie met tedere lichamelijkheid en visuele poëzie die ontroert door de verregaande durf en schijnbaar gewichtloze evidentie waarmee de acrobaten de ruimte inpalmen. »

Hof van Eede »

Vanish Beach
25/3/2017

Een voorstelling over heimwee en ballingschap en over het belang van herinneringen – al dan niet fictieve – als dat het enige nog is wat rest van je thuisland. »

The Nylons »

Farewell Tour
26/3/2017

De Farewell Tour van The Nylons werd helaas afgelast wegens ziekte. »

NTGent »

4.48 Psychosis
28/3/2017

Dit schizofrene, maar heel pure stuk is voor elke regisseur een uitdaging. Jan Steen kiest voor een interpretatie met twee acteurs. Het publiek krijgt twee identieke en toch heel verschillende versies te zien op één avond. In Steens visie vertolken de acteurs bovendien geen rol, ze scheppen ze op basis van hun eigen stijl, gevoeligheden en ideeën. »

Berlin »

Bonanza & Jerusalem
29,30/3/2017

Berlin is één van die merkwaardige collectieven die via film een nieuwe vorm van theater en beeldvorming verkent. Niet toevallig krijgen hun voorstellingen namen van steden en streken. Die verbergen vaak een veelheid aan verhalen die Berlin via een intens documentair onderzoek tot een nieuwe beeldende theaterbeleving uitwerkt. Ook hun tweeluik Bonanza & Jerusalem kiest dit uitgangspunt, omdat steden vaak zoveel vertellen over onze wereld. De één in haar grootsheid, de andere als microkosmos. »

Kopergietery »

Pitchbull
30/3/2017

Electropunkpop meets musicalkitsch. Een voorstelling van theatermakers Johan De Smet, Joris Hessels, het musical- en filmtalent Amaryllis Uitterlinden en de Compact Disk Dummies, winnaars van Humo’s Rock Rally 2012. Kom kijken naar de schoolvoorstelling van donderdag 30 maart 2017 om 14 uur in de MaZ. Ook (jong) publiek dat niet naar school moet die namiddag is welkom! »

Gers Pardoel + afterparty »

Gers Pardoel Neemt Je Mee
31/3/2017

Gers Pardoel trekt voor de eerste keer naar de theaters. Hij neemt je mee op een muzikale trip waarin hij vertelt over zijn droom, van keukenboer tot artiest. Ga uit de bol op hits zoals Louise en Bagagedrager, maar maak ook kennis met parels die de hitlijsten net niet haalden. »

LOUIE »

ep-release: Movin' On
1/4/2017

Met hun debuut EP Movin’ On laat Louie subtiel een visitekaartje achter in je hersenpan. De vier tracks leiden je van lichtverteerbare catchy discopop naar diepere grooves, en geven zo onderweg de guilty pleasures van de band prijs. Verwacht je aan een kortverhaal in het soulpop genre, geweven uit vele plotwendingen, maar steeds teruggrijpend naar één rode draad: groove. »

KOPERGIETERY & Cie Pol & Freddy »

De Daltons
2/4/2017

Wat mag je verwachten? Geklungel met klapdeuren. Een lange bar waar van alles overheen schuift: volle glazen, lege wapens, een zingende vrouw, een brandkast vol verrassingen. Flessen die door de lucht vliegen, knallende lasso’s en misschien ook wel gevaarlijk vonkende vurige dansen? Jongleren was zelden zo spannend en aantrekkelijk in deze geestige circuswestern. »

Antony Hamilton & Alisdair Macindoe »

MEETING
4/4/2017

In Meeting speelt Antony Hamilton een nauwgezet spel tussen beweging en muziek en onderzoekt hij de verhouding tussen mens en machine. Twee dansers bevinden zich in een kring van 64 muziekrobotjes, ontworpen door Alisdair Macindoe. Met die simpele ingrediënten, een machinale puls en strakke bewegingen, gaan Antony Hamilton en Macindoe op zoek naar de minimale voorwaarden om dans en geluid te produceren. Het resultaat is een onophoudelijke en hallucinerende stroom van geluiden en bewegingen waarin de toeschouwer volledig kan verdwijnen. »

Compagnie Un Loup Pour l'homme »

Rare Birds
5/4/2017

In deze derde creatie zet evenwichtskunstenaar Alexandre Fray zijn zoektocht verder naar de grenzen van de acrobatie en van de acrobaat. Rare Birds is een verdere stap in het proces van zichzelf overtreffen, elkaar overstijgen en het lot ontstijgen. »

Cowboys & Aliens + Fire Down Below »

Daverend
7/4/2017

Cowboys & Aliens werd opgericht in 1996 en is ondertussen één van de belangrijkste muzikale ambassadeurs van Brugge. De band stond al op Dour en Graspop en mocht tussendoor ook het voorprogramma verzorgen van onder meer Deep Purple in Vorst Nationaal. We geven hen tijdens deze laatste editie van Daverend voor dit seizoen graag vrij spel. »

Theater Antigone »

Semmelweis
9/4/2017

Na de succesvolle samenwerkingen met 'Het leven en werken van Leopold II' en 'Missie', gaan regisseur Raven Ruëll en acteur Bruno Vanden Broecke opnieuw samen aan de slag en dat rond een bijzonder thema. »

Peeping Tom »

Moeder
11/4/2017

Moeder is het tweede deel van een trilogie die werd ingezet met Vader (2014) en de voorstelling Kinderen (2018) als sluitstuk heeft. Vanuit het rouwen om een afwezige moeder gaan de spelers het ruimere idee van ‘gemis’ injecteren in het hier en nu, met beweging, dans en een tekst die laveert tussen bevattelijk en mysterieus. Moeder is tegelijk grappig en bevreemdend, verontrustend en herkenbaar. »

Brugotta pop- en rockawards »

concert
15/4/2017

Wat mag je verwachten? In grote lijnen een Awards Night in de ruimte zin van het woord, met verrassingsacts, unieke gelegenheidsformaties en onverwachte combinaties, toespraken, prijzen, bloemen, bekers en medailles! »

Khoury Brothers »

De avonturen van Prins Achmed
18/4/2017

De Khoury Brothers inspireerden zich voor dit project op één van de meest fascinerende eerste stomme animatiefilms. In 1926 realiseerde de Duitse Lotte Reiniger dit pareltje uit het Europees cultureel erfgoed op basis van de kunst van het silhouet snijden. Voor het verhaal inspireerde Reiniger zich op de Oosterse ‘Sprookjes van 1001 Nacht’. Het project klink alvast veelbelovend. De muziek van de Khoury Brothers vertrekt weliswaar vanuit de Arabische traditie, maar laat zich ook voeden door heel wat invloeden uit flamenco, swing, klassieke muziek en jazz. »

Vamos Theatre »

The Best Thing
19/4/2017

Een onschuldig verhaaltje over een meisje dat opgroeit in de swinging sixties. Een aangepast retrodecor en aankleding. Muziek die zo uit het collectief geheugen op de portable platenspeler belandt. Het zijn de verraderlijke ingrediënten voor een dieper liggende problematiek. »

Herman Van Veen »

concert
20,21,22/4/2017

In de nieuwe voorstelling van Herman Van Veen, overtuigen zijn poëtische teksten opnieuw alle harten. Ondanks de experimentele en passionele zoektocht, blijven zijn teksten verstaanbaar hedendaags. Wie niet genoeg heeft aan de Nederlandse woordenaar, krijgt met de meegereisde muzikanten een prachtig extraatje. De jonge, zevenkoppige begeleidingsband klinkt zonder méér fantastisch. »

LSP-Band »

Van vroeger en nu
23/4/2017

De LSP-Band ontstond oorspronkelijk uit een groep muzikanten rond Johan Verminnen, met o.a. Firmin Timmermans, Eric Melaerts en Jan Hautekiet. Bij de keuze van de gasten en het repertoire vertrokken zij van een principe: de bv’s moesten covers brengen en mochten nooit eigen nummers zingen. Ook de nieuwe LSP-band respecteert deze visie. Verwacht je dus aan een middag down memory lane, in het gezelschap van ‘Mona Lisa’, ‘Spanish Eyes’ of John Terra. »

De Roovers »

Onschuld
25/4/2017

In Onschuld schetst Dea Loher in negentien scenes een beeld van een groep vertwijfelde en verstrikte mensen in een kleine kustplaats. Twee Afrikaanse sans-papiers zien een vrouw de zee inlopen, maar als verlamd, grijpen ze niet in. Een kinderloze vrouw vraagt vergeving voor de misdaden van haar zoon. Een filosofe verbrandt haar boeken. Dit stuk gaat over ontmoeten, vastgrijpen en loslaten. »

Campo »

IN KOOR!
26/4/2017

Uitgangspunt voor IN KOOR! zijn de repetities van een zangstuk. Een koor, zingende mensen die zich eindeloos oefenen in (dis)harmonie om ergens tot eenstemmigheid en welluidendheid te komen. IN KOOR! is een muziektheaterproject waarin de Brusselse klankperformance-kunstenares Myriam Van Imschoot en Willem de Wolf, acteur en auteur bij Cie. De Koe, samenwerken met het Gentse kunstencentrum CAMPO, studenten van diverse afdelingen van het KASK in Gent en amateur-acteurs uit verschillende verenigingen. »

Karen Vanhulle »

Second Skin
27/4/2017

Onlangs verraste Karen Vanhulle de muziekwereld met de bijzonder sfeervolle debuut-EP Second Skin met daarop een zorgzame selectie eigen nummers. Een gevarieerd ‘visiteplaatje’ met veel respect voor onder meer Joni Mitchell, Tori Amos, Eefje De Visser en Jeff Buckley, maar ook met veel karakter en een fijnzinnig geloof in eigen kunnen. »

Kabinet K & HETPALEIS »

Horses - i.k.v. Dag van de Dans
29/4/2017

Horses is een dansvoorstelling in het kader van de Dag van de Dans en zit vol ontembare energie. Vijf kinderen en vijf volwassenen ontmoeten elkaar. Ze delen gretigheid, verwondering en vooral een onwankelbaar vertrouwen in elkaar. Horses gaat over groot willen zijn en over kind willen blijven, over macht en kwetsbaarheid, over dragen en gedragen worden. Horses getuigt van de kracht en integriteit in menselijke verhoudingen. »

Hans de Booij, Elly & Rikkert, Lenny Kuhr, Wigbert & Jan Hautekiet »

Het Kleinkunstfestival 2
30/4/2017

Kleinkunst mag weer. Meer zelfs, kleinkunst is weer in. Dat leidden wij althans af uit het groot succes van de eerste editie van dit Kleinkunstfestival twee jaar geleden. Een tweede editie kon dus niet uitblijven. Zeker nu een nieuwe generatie jonge straffe Nederlandstalige artiesten is opgestaan die zich graag spiegelt aan de pioniers van de jaren '60-'70. »

Modern Tribez »

Soundtrack 2017 - Trainspotting
30/4/2017

Voor de tweede editie van Soundtrack blikken we terug op de jaren 90. Een periode waarin niet alleen een pak nieuwe cineasten hun opmars maakten, maar ook een periode waarin behoorlijk wat iconische films het levenslicht zagen. De eerste Trainspotting-film van regisseur Danny Boyle (Shallow Grave, 28 Days Later, Sunshine) is daar ongetwijfeld eentje van. »

SKaGeN »

Uw Rijk Kome - Jezus voor Beginners
2/5/2017

In het Westen lijken we ons gevoel voor religiositeit kwijt. Maar stel dat Jezus plots terug opduikt? Ontvangen we hem met pek en veren, of met open armen? SKaGen zoekt een antwoord in ‘Uw Rijk Kome’. »

Conservatorium Brugge »

WAK Toneel
3/5/2017

Tijdens de Week van de Amateurkunsten slaan Cultuurcentrum Brugge en Conservatorium Brugge de handen in elkaar om een intieme toneelavond te brengen in een uniek kader. De toneelwerking, onder leiding van Dirk Van Den Broeck, van Conservatorium Brugge levert elk jaar tal van getalenteerde studenten af. Dit jaar bewijzen ze opnieuw hun kunnen tijdens de Brugse WAK. »

Christophe Ywaska, Frederik De Laere, Aponogeton, Carlos Gonzalez »

Klankschap
4/5/2017

Curator Christophe Ywaska neemt je mee in de droomwereld van Klankschap (tevens de naam van zijn radioprogramma op Villa Bota) en nodigt enkele artiesten uit om in deze unieke setting door de zeven hoofdzonden te ploegen. »

Wim Vandekeybus / Ultima Vez »

Mockumentary of a contemporary Saviour
5/5/2017

In Mockumentary of a Contemporary Saviour brengt Vandekeybus een scherpzinnig portret van een messias als fictief karakter doorheen 7 personages. Utopie en dystopie in één oogopslag. Niets is wat het lijkt in deze futuristische realiteit. »

WAcKo »

festival vóór en dóór Bruggelingen
5,6/5/2017

Het jaarlijkse festival WAcKo verzamelt Brugse bands op de Burg (onder de bomen). Een festival vóór en dóór Bruggelingen, waarin lokaal talent de plaats krijgt die ze verdient. Op de Burg, in het midden van hartje Brugge hopen ze niet alleen het podium maar ook jullie harten te veroveren. Ondersteun lokaal talent en geniet met volle teugen van dit gratis festival! »

NTGent / Wim Opbrouck & Wilfried de Jong »

We Free Kings
6/5/2017

In een wereld die steeds benauwder aanvoelt, gaan Wim Opbrouck en Wilfried de Jong op zoek naar de betekenis van vrijheid. Naar het hier en nu – met de verbeelding als soevereine kracht. Hun gids is de jazz: muziek op het scherp van de snede, als bevrijding van de geest. »

Bar Literair »

in het kader van Bru-Taal
7/5/2017

Tijdens deze laatste WAK-dag zoeken we de literaire aansluiting bij Bru-Taal. Kom op ons knusse terras op het Jacqueline Compernolleplein de Brugse woordkunstenaars die hier de speakers corner innemen, bewonderen. Verdiep je in de poëziebundels of kom met een verfrissende dorstlesser nog even nagenieten van 10 dagen Brugs lokaal talent in de binnenstad. De invulling van de speakerscorner wordt de dag zelf op het evenement bekend gemaakt, maar het beloofd een bonte invulling te worden met taalartiesten van zeer verscheiden pluimage. Verwacht je aan poëzie, proza, comedy en muziek. Om 18u kan je hier ook de apotheose van de Woordenparade in het kader van Bru-Taal komen bewonderen. »

Musicland Productions »

Ladies of the sixties
7/5/2017

Trouwe nostalgiabezoekers zullen ze zeker nog herkennen, deze ‘ladies of the fifties’ die ondertussen weer wat ouder zijn geworden en zich nu graag in de maatpakjes van de ‘ladies of the sixties’ proppen. De vier zangeressen voeren u terug mee in de tijd dat het televisietoestel stilaan het centraal meubelstuk in elk Vlaamse salon werd en waar de jeugd het uitgaansleven kleurde met sigaretten, drank, wilde haren en vrije liefde. Rock ’n roll voerde de ‘heartbeat’ aan van jongeren die hun outfit iets kleurrijker zagen en hun kapsels iets volumineuzer dan hun ouders lief was. »

Theater Froe Froe »

Helena
9/5/2017

Helena is een voorstelling met acteurs, poppen, livemuziek en veel videogeweld naar Homeros en Euripides, hedendaags bekeken en bewerkt door Patrick Vervueren. Dit wordt een heftig, passioneel en intrigerend verhaal over liefde en verraad. »

NTGent / Action Zoo Humain »

Platform
9/5/2017

De thematiek van dit stuk, naar de gelijknamige roman van Michel Houellebecq, blijkt helaas tien jaar na de premièredatum enkel aan hoofdringendheid te hebben gewonnen. Daarom besloot NTGent om Platform opnieuw op te voeren. Met deze herneming wil het Gentse gezelschap ook nog een stap verder gaan door dit verhaal te spiegelen aan de politieke toekomstfictie die Houellebecq poneert in Onderworpen. Dit stuk wordt als tweeluik aangeboden. »

NTGent / Action Zoo Humain »

Onderworpen
10/5/2017

Voor Onderworpen slaat Johan Simons de handen in elkaar met Action Zoo Humain. Dit Gentse collectief bestaat uit performers en onderzoekers met verschillende etno-culturele achtergrond. Vooral de superdiversiteit en de beeldvorming van en rond etnische minderheden in de westerse wereld vormen de kern van het onderzoek van Action Zoo Humain. »

Jan Martens / Steven Michel »

DOUBLE BILL: ODE TO THE ATTEMPT & THEY MIGHT BE GIANTS
11/5/2017

Wegens een blessure van Jan Martens kon deze voorstelling vorig jaar niet doorgaan, maar we wilden je deze dubbele dansparel niet onthouden. Twee makers. Een die nog jong, maar toch al gevestigd is (Jan Martens), en een wiens ster snel zal rijzen (Steven Michel). »

De Zonde Van... »

in het kader van Bru-Taal
12/5/2017

Meer info via de website van Bru-Taal. »

Raymond van het Groenewoud »

Kreten en Gefluister
13/5/2017

Na zijn 65ste verjaardag wil Raymond nog méér genieten van zijn muzikale vrijheid. Daarom laat hij zijn begeleidingsband even aan de kant en verovert hij het podium solo. Raymond als alleenheerser op het podium, staat garant voor een avond vol intimiteit, dromen en teksten die zich rechtstreeks in het hart laten kerven. »

Okan-jongeren »

Force
18/5/2017

Tachtig Okan-jongeren brengen een eigenzinnig verhaal geïnspireerd op een gegeven dat iedereen boeit: voetbal. »

Artis Dulcedo »

Tango Sinfonico
21,28/5/2017

Organisatie: www.artisdulcedo.be »

Old Salt + Barabas »

Unplugged
26/5/2017

Old Salt bestaat uit zowel Europeanen als Amerikanen en wil graag haar liefde voor traditionele muziek op een energetische manier overbrengen op het publiek. Invloeden van zowel old time, americana, bluegrass als Europese folk schemeren door in hun muziek. Frontman Dan Wall brengt samen met z’n kompanen verfrissende bluegrass en cajun, uitgepuurd tot op het bot. »

4HOOG »

4viert20
27/5/2017

4Hoog is jarig! 20 kaarsjes blazen ze uit… En... ze vieren feest! Feest om al het moois wat geweest is… En... feest voor al het boeiende dat nog komt. »

De Camere »

Den Burgemééster in gevoar
2,3,9,10,11/6/2017

Meer info op www.decamere.be »

Raymond van het Groenewoud - 40 jaar Meisjes »

organisatie: vzw Vriendenkring Guido Gezelleschool Brugge
17/6/2017

info en tickets: http://www.ticketsbrugge.be/nl/raymond-van-het-groenewoud-4 »

Blind Date »

organisatie: Uitgezonder Theater
21/10/2017

met Karen Damen, Kürt Rogiers, Peter Van Asbroeck, Manou Kersting & Aron Wade een regie van Sven De Ridder in een productie van Uitgezonderd. tekst: Brik Van Dyck meer info op www.uitgezonderd.be »

Lambchop »

Flotus
28/10/2017

De Amerikaanse groep Lambchop is met grote voorsprong één van de merkwaardigste fenomenen die het gehucht Nashville de voorbije decennia afleverde. Wie Nashville, Tennessee hoort, denkt onwillekeurig aan het muziekgenre ‘americana’. Dat is inderdaad een kenmerk van Lambchop, maar daarnaast is de groep ook niet vies van intense porties invloeden uit postrock, soul en lounge. »

Steve Ryckier »

ELVIS 40
11/11/2017

tickets: 050 44 30 60 of www.ticketsbrugge.be »

org. comedyshows.be »

De Drie Wijzen - De Drie Grijzen
30/11/2017

Meer info: www.comedyshows.be »