Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

PRODUCTIEOVERZICHT

VISUEEL THEATER

Duo Gama »

Déconcerto
1/10/2016

Geniet van een burleske, excentrieke en woordeloze voorstelling waarin humor en muziek centraal staan. Je ontdekt onder andere wat Bach met bier te maken heeft en hoe Mozart mooi tussen het glaswerk van je oma staat. Van klassiek tot country en vrolijke walsen, Déconcerto dompelt je onder in een universum waarin muziek een spektakel op zich is en elk nummer je telkens opnieuw weet te verrassen. »

Theatre Republique Kopenhagen & 7 Fingers »

Bosch Dreams
4/10/2016

Op uitnodiging van de Nederlandse stad Den Bosch creëert het internationaal vermaarde circusgezelschap Seven Fingers uit Canada samen met Theatre Republique Kopenhagen een indrukwekkend visueel totaalspektakel, in het kader van de viering 500 Jaar Jeroen Bosch. »

Tuning People »

ROBOTS
3,4/11/2016

Dit vertederende drieluik met emotionele ‘robotinstallaties’ is een ultrakort kleinood dat 12 maal per dag gespeeld kan worden voor telkens 25 personen. Een voorstelling als geen andere! Na een opgemerkte passage als publiekslieveling in het familiepark op Theater aan Zee 2015 gaan twee artiesten van Tuning People nu verder met de ROBOTS in interactie. Een ideaal tussendoortje tijdens het Krikrakfestival! »

Familie Flöz »

Teatro Delusio
8/11/2016

Familie Flöz uit Berlijn geldt als één van de meest fascinerende gezelschappen op het vlak van maskertheater in Europa. Deze groep munt ook uit in poëtische ontroering en onovertroffen visuele poëzie. In dit stuk presenteren ze een voorstelling over theater en gunnen ze ons een komische blik in de coulissen. »

Sprookjes Enzo / Cie Lewis »

Lampionaio
26/11/2016

Lampionaio is een lichtvoetige en magische circustheatervoorstelling met bewegende objecten en poppen, video en verrassende circusnummers. Het is een spannend en kleurrijk sprookje over de nacht en zijn dromen. Kom kijken en meespelen, we hebben genoeg lantaarns voor iedereen! »

Okidok »

Les ChevalierS
5/2/2017

Okidok behoort al jaren tot de top van het internationale humoristische circus. Met hun uitgekiende lichaamstaal, gekoppeld aan een feilloze timing brengen ze visuele humor van de bovenste plank. Met de nieuwste voorstelling Les ChevalierS neemt het gezelschap jong en oud mee naar het fascinerende tijdperk van de Middeleeuwen. »

Cie Galapiat Cirque, Sanja Kosonen & Elice Abonce Muhonen »

Capilotractées
8/2/2017

Van opleiding koorddanser en trapezekunstenares, stelden de Finse circusartiesten Sanja Kosonen en Elice Abonce Muhonen vast dat zij niet altijd alle mogelijkheden van hun ledematen konden etaleren, maar ook dat het hen soms ontbrak aan voldoende ledematen om hun kunst ten volle te demonstreren. Tot zij ontdekten dat hun haardos een extra dimensie kon geven aan hun acrobatie. »

Gandini Juggling »

4x4 Ephemeral Architectures
8/3/2017

Na het succes van SMASHED gaat de wereldberoemde jongleur Sean Gandini op zoek naar de relatie tussen ballet en hedendaags circus. Door de combinatie van ballet, beschouwd als kunst met een grote K en circus, in vergelijking hiermee vaak gezien als minderwaardig, boort de wereldberoemde jongleur Sean Gandini een onuitputtelijke bron aan van artistieke mogelijkheden. »

Circa »

What will have been
25/3/2017

In 'What will have been' tasten de acrobaten van Circa opnieuw de grenzen af van wat hun lichaam geacht wordt aan te kunnen en in die uitdaging gaan ze bijzonder ver. Op de tonen van Bach op viool en in combinatie met elektronische soundscapes, gaan de atleten van Circa zichzelf en elkaar te lijf, alsof de zwaartekracht op hen geen vat heeft. Wat je te zien krijgt, is een subliem staaltje van gewaagd, wild en fysiek theater in combinatie met tedere lichamelijkheid en visuele poëzie die ontroert door de verregaande durf en schijnbaar gewichtloze evidentie waarmee de acrobaten de ruimte inpalmen. »

KOPERGIETERY & Cie Pol & Freddy »

De Daltons
2/4/2017

Wat mag je verwachten? Geklungel met klapdeuren. Een lange bar waar van alles overheen schuift: volle glazen, lege wapens, een zingende vrouw, een brandkast vol verrassingen. Flessen die door de lucht vliegen, knallende lasso’s en misschien ook wel gevaarlijk vonkende vurige dansen? Jongleren was zelden zo spannend en aantrekkelijk in deze geestige circuswestern. »

Compagnie Un Loup Pour l'homme »

Rare Birds
5/4/2017

In deze derde creatie zet evenwichtskunstenaar Alexandre Fray zijn zoektocht verder naar de grenzen van de acrobatie en van de acrobaat. Rare Birds is een verdere stap in het proces van zichzelf overtreffen, elkaar overstijgen en het lot ontstijgen. »

Vamos Theatre »

The Best Thing
19/4/2017

Een onschuldig verhaaltje over een meisje dat opgroeit in de swinging sixties. Een aangepast retrodecor en aankleding. Muziek die zo uit het collectief geheugen op de portable platenspeler belandt. Het zijn de verraderlijke ingrediënten voor een dieper liggende problematiek. »

Theater Froe Froe »

Helena
9/5/2017

Helena is een voorstelling met acteurs, poppen, livemuziek en veel videogeweld naar Homeros en Euripides, hedendaags bekeken en bewerkt door Patrick Vervueren. Dit wordt een heftig, passioneel en intrigerend verhaal over liefde en verraad. »

Okan-jongeren »

Force
18/5/2017

Tachtig Okan-jongeren brengen een eigenzinnig verhaal geïnspireerd op een gegeven dat iedereen boeit: voetbal. »