M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

FAMILIE

4Hoog »

Woesj
17/9/2016

Woesj is een sfeervolle mini-kleuteropera met veel kleine visuele en auditieve verrassingen. Duik een klein uurtje onder in een wereld van magisch muziektheater, een wereld over de oneindige zee. »

Cultuurmarkt Brugge »

seizoen 2016-2017
18/9/2016

Tijdens de Autoloze Zondag op 18 september wordt de eerste editie van Cultuurmarkt Brugge, nieuwe stijl, georganiseerd. De vernieuwde Cultuurmarkt vindt voortaan plaats in en rond de Sint-Jakobsstraat. Cultuurcentrum Brugge kan hier natuurlijk niet op ontbreken! »

Hanneke Paauwe & Villanella »

Het laatste kind
16/10/2016

Het laatste kind is een avontuurlijke, tragikomische voorstelling met een bonte mengeling van film, theater, masker- en figurenspel, zang en zelfs een magisch ritueel. »

Laika & NTJong »

Peer
23/10/2016

Peer is een spannende kleutervoorstelling. Het huisje op een draaitoneel, het fysieke acteren en de wervelende muziek creëren pure slapstick. Bovendien is Peer ook een ontroerende vertelling over vreemd en anders zijn. »

Tuning People »

ROBOTS
3,4/11/2016

Dit vertederende drieluik met emotionele ‘robotinstallaties’ is een ultrakort kleinood dat 12 maal per dag gespeeld kan worden voor telkens 25 personen. Een voorstelling als geen andere! Na een opgemerkte passage als publiekslieveling in het familiepark op Theater aan Zee 2015 gaan twee artiesten van Tuning People nu verder met de ROBOTS in interactie. Een ideaal tussendoortje tijdens het Krikrakfestival! »

4HOOG »

Kriep
5/11/2016

Regisseur Frans Van der Aa, twee actrices en een muzikant presenteren je deze ingenieuze en humoristische familiethriller waarin je voortdurend op het verkeerde been gezet wordt. Kriep is lekker spannend, gevaarlijk en grappig. Je gaat werkelijk op het puntje van je stoel zitten! »

Karel Casier en Dieske Krijnders »

Moes
6/11/2016

Moes is een poëtische en grappige voorstelling voor de allerkleinsten. De bewegingen, kleuren en verrassende geluiden spreken de jongste kinderen aan, terwijl het verhaal over de appeltjes de iets oudere kleuters meevoert. Na de voorstelling gaat iedereen aan de slag in de ‘Moes-keuken-speeltuin’. Wie weet, komen later thuis ook wel wat keukenspullen tot leven? »

Felle Wolf »

Kunstendag voor kinderen: Bosch durft!
20/11/2016

De middeleeuwse Jheronimus Bosch droomde van een vredige wereld… Hij durfde de mensen niet alleen de buitenkant, maar ook hun binnenkant te laten zien. Met gruwelijke taferelen vol monsters en duivels wilde hij hen bang maken voor een slechte levensstijl. Andere kunstenaars kregen na hem ook zin om zo te tekenen. Jij ook? »

Het Houten Huis / Oorkaan / Nordland Visual Theatre »

Kunstendag voor kinderen: Onbekend land
20/11/2016

Al enkele seizoenen is Het Houten huis uit Nederland een van de meest geliefde gezelschappen in onze familieprogrammering. Voor 'Onbekend land' was het gezelschap enkele maanden in Noorwegen om er samen met het Nordland Visual Theatre een voorstelling vol verbazingwekkende beelden te maken. Voor de live muziek werkt de groep samen met het Nederlandse muziektheatergezelschap Oorkaan. 'Onbekend land' wordt een aangrijpende voorstelling over ‘het overwinteren van eenzaamheid’. »

Sprookjes Enzo / Cie Lewis »

Lampionaio
26/11/2016

Lampionaio is een lichtvoetige en magische circustheatervoorstelling met bewegende objecten en poppen, video en verrassende circusnummers. Het is een spannend en kleurrijk sprookje over de nacht en zijn dromen. Kom kijken en meespelen, we hebben genoeg lantaarns voor iedereen! »

Akram Khan Company »

Chotto Desh / Het kleine thuisland
11/12/2016

Chotto Desh verbeeldt in een magische mix van dans, woord en visuals het verhaal van de dromen van een kind dat zijn land, Bangladesh, verlaat en naar Engeland trekt. »

Wintertintels »

cultuur- en verwennamiddag voor kinderen
28/12/2016

Al een paar jaar is de Stadsschouwburg op de eerste zondag van de kerstvakantie gereserveerd voor Kerstprikkels. Dat kerstdag dit jaar deze traditie doorkruist laten we niet aan ons hart komen. We herdopen deze namiddag voor de gelegenheid tot Wintertintels en verplaatsen die naar het midden van de week tussen Kerst en Nieuw. »

Efteling Theaterproducties »

Pinokkio, de sprookjesmusical
14/1/2017

Als op een dag een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Geppetto zijn geluk niet op. Nu ja, voor heel even dan. Goed luisteren doet Pinokkio namelijk niet. Hij wil liever op avontuur, de gekste dingen meemaken. De hele wereld bij de neus nemen. Ook Pinokkio draagt een grote wens met zich mee. Deze ondeugende houten pop wil het allerliefste ook een écht jongetje zijn. Kom en ontdek zelf of zijn droom uitkomt. »

Okidok »

Les ChevalierS
5/2/2017

Okidok behoort al jaren tot de top van het internationale humoristische circus. Met hun uitgekiende lichaamstaal, gekoppeld aan een feilloze timing brengen ze visuele humor van de bovenste plank. Met de nieuwste voorstelling Les ChevalierS neemt het gezelschap jong en oud mee naar het fascinerende tijdperk van de Middeleeuwen. »

Cie Galapiat Cirque, Sanja Kosonen & Elice Abonce Muhonen »

Capilotractées
8/2/2017

Van opleiding koorddanser en trapezekunstenares, stelden de Finse circusartiesten Sanja Kosonen en Elice Abonce Muhonen vast dat zij niet altijd alle mogelijkheden van hun ledematen konden etaleren, maar ook dat het hen soms ontbrak aan voldoende ledematen om hun kunst ten volle te demonstreren. Tot zij ontdekten dat hun haardos een extra dimensie kon geven aan hun acrobatie. »

Esmé Bos & Bart Voet »

Wiegelied
26/2/2017

Wiegelied is voor de allerkleinsten misschien wel een allereerste concert. In de voorstelling spelen twee lieve muzikanten, heerlijk dicht bij de kleuters en (groot)ouders in een intieme en gemoedelijke sfeer. Wie het werk van Esmé Bos en Bart Voet kent, weet dat ze borg staan voor pure, ontwapenende en ontroerende muziek. »

Walpurgis & HETPALEIS »

Fidelio
22/3/2017

Fidelio is een spannende en romantische bevrijdings-opera van Beethoven. Net als Leonore en Florestan droomde Beethoven van een rechtvaardige wereld waarin alle mensen in vrede leven. Het publiek zit tussen de spelers en wordt ondergedompeld in de sfeer van de opera en de levendige muziek van Beethoven. »

KOPERGIETERY & Cie Pol & Freddy »

De Daltons
2/4/2017

Wat mag je verwachten? Geklungel met klapdeuren. Een lange bar waar van alles overheen schuift: volle glazen, lege wapens, een zingende vrouw, een brandkast vol verrassingen. Flessen die door de lucht vliegen, knallende lasso’s en misschien ook wel gevaarlijk vonkende vurige dansen? Jongleren was zelden zo spannend en aantrekkelijk in deze geestige circuswestern. »

4HOOG »

4viert20
27/5/2017

4Hoog is jarig! 20 kaarsjes blazen ze uit… En... ze vieren feest! Feest om al het moois wat geweest is… En... feest voor al het boeiende dat nog komt. »