M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31  

PRODUCTIEOVERZICHT

CONCERT

Flat Earth Society + Mauro Pawlowski & Frank Deleu »

Feathers and Bells
15/9/2016

Voor de feestelijke afsluiter van het beiaardzomerseizoen combineert stadsbeiaardier Frank Deleu het geluid van zijn mobiele beiaard met dat van het bekende veertienmansorkest Flat Earth Society en muzikale duizendpoot Mauro Pawlowski. Samen brengen ze een hommage aan de muziek van Frank Zappa die als geen ander de grenzen van de pop, jazz, moderne en klassieke muziek onderzocht. »

Ansatz Der Maschine + We Are Ooh People »

Daverend
16/9/2016

Ansatz Der Maschine is terug van weggeweest. Na een lange sabbatperiode, waarin spilfiguur Mathijs Bertel muziek schreef voor theater en de hort opging met Illuminine, verkeert Ansatz Der Maschine voor het eerst sinds Heat uit 2012 weer onder de levenden. »

Cultuurmarkt Brugge »

seizoen 2016-2017
18/9/2016

Tijdens de Autoloze Zondag op 18 september wordt de eerste editie van Cultuurmarkt Brugge, nieuwe stijl, georganiseerd. De vernieuwde Cultuurmarkt vindt voortaan plaats in en rond de Sint-Jakobsstraat. Cultuurcentrum Brugge kan hier natuurlijk niet op ontbreken! »

Une Anche Passe & Barbara Sarafian »

Le Grand Troupeau
30/9/2016

In 1999 creëerde een groep Franse en Vlaamse artiesten het muzikale project ‘Le Grand Troupeau’, gebaseerd op het werk van Jean Giono. In het kader van Gone West, de herdenking van 100 jaar Grote Oorlog, bewerkte auteur Erwin Mortier het materiaal voor het project Stemmen en Plekken. De muzikanten van Une Anche Passe zijn opnieuw van de partij en krijgen het gezelschap van enkele opmerkelijke solisten. Actrice Barbara Sarafian neemt de rol van vertelster voor haar rekening. »

Duo Gama »

Déconcerto
1/10/2016

Geniet van een burleske, excentrieke en woordeloze voorstelling waarin humor en muziek centraal staan. Je ontdekt onder andere wat Bach met bier te maken heeft en hoe Mozart mooi tussen het glaswerk van je oma staat. Van klassiek tot country en vrolijke walsen, Déconcerto dompelt je onder in een universum waarin muziek een spektakel op zich is en elk nummer je telkens opnieuw weet te verrassen. »

Voxtra »

The encounter of vocal heritage
2/10/2016

Dit ambitieuze muziekproject vermengt zangtradities uit verschillende Europese en niet-Europese tradities. Je ontdekt of herkent naast verhalende volkszang uit België, ook snikkende iso-polyfonie uit Albanië, de rurale ‘canta e tenore’ uit Sardinië, de Beko-stijl uit Zuid-Madagascar, rune-liederen en joik uit Finland. »

Eliane Elias »

Made in Brazil
5/10/2016

Met 23 albums achter haar naam, behoort Eliane Elias inmiddels tot de grote namen binnen de Braziliaanse muziek en de jazz. Haar recentste plaat 'Made in Brazil' leverde haar een Grammy-award op als beste Latin jazz album. »

Tommy and the Wildflowers »

staand concert
7/10/2016

Nadat hij jarenlang actief was als gitarist, producer, songschrijver en studiomuzikant, bracht Tommy Vlaeminck vorig jaar zijn eerste eigen full cd uit. Verschillende radiostations pikten meteen het album op, waarbij vooral songs zoals ‘Awake’, ‘Lost and gone’ en ‘Sound of a broken heart’ op heel wat airplay konden rekenen. »

Long Tall Danny & His Blues Combo + The Bluesbones »

Nothin' but the blues
8/10/2016

Long Tall Danny & His Blues Combo specialiseert zich in no-nonsense blues, gebaseerd op de zwarte blues uit de jaren '50, aangevuld met elementen uit country, jazz, soul en funk. The Bluesbones voelen zich even goed in hun vel in de bluesrock als in de meer ‘mellow’ en gevoelige bluesballads. De groep won in 2012 de Belgian Blues Challenge. Hun eerste cd ‘Voodoo Guitar’ klonk volgens de internationale vakpers als één van de beste, zo niet ‘het’ beste debuutalbum in het genre. »

Steven Troch Band + Mississippi Heat »

Nothin' but the blues
9/10/2016

Op de tweede avond van Nothin’ But The Blues stelt Steven Troch zijn nieuwe album Nice ’n’ Greasy voor, waarin hij degelijk vakmanschap combineert met pure bezieling in een eigenzinnige kruisbestuiving van rootsstijlen. Een gedroomde opwarmer voor de topact van ons bescheiden festival, recht uit Chicago: Mississippi Heat. De groep realiseerde inmiddels een tiental albums, telkens volgens het gezonde principe ‘traditional blues with a unique sound’. »

Nothin' but the blues op locatie »

caféconcerten
10,13,20,24/10/2016

Echte blues klinken net iets bluesier op café, in het halfduister en met een aangepast drankje in de hand. Onze eigen Brugse bands zijn daar ook van ovetuigd en laten je - gratis - meegenieten van hun kunnen op volgende data, telkens om 20.00 uur. »

We Stood Like Kings »

USSR 1926
15/10/2016

De Brusselse postrock band We Stood Like Kings laat je op geheel eigen manier de cinema van voor 1927 ontdekken. Op klassiekers uit de periode van de stille film creëren ze een soundtrack die ze live voor je brengen. Kijk, luister, beleef. Laat je meevoeren door een unieke ervaring van beeld en geluid. »

De Held + Slow Lee »

Unplugged
15/10/2016

De hoofdmoot van ‘Alcatraz’, het tweede album van De Held, werd in amper zes weken opgenomen door Jo Jacobs zelf. Thuis in de woonkamer, op zijn eiland, zijn Alcatraz. Dat zorgt voor eenheid en spontaniteit, met oog voor detail. Wat hij doet, is volkomen vanzelfsprekend, live nog meer dan op plaat. De Held hoeft niet te roepen of te treuren over iets heel ergs om zijn publiek mee te krijgen. Wat hij doet, is zeldzaam. »

Ragùs »

Ragùs The Show
17/10/2016

Ragùs vindt zijn oorsprong in de traditie van Inis Mor, één van de Aran-eilanden in Galway Bay. Lange tijd bleef dit opzwepend spektakel een goed bewaard geheim bij de eilanders en toevallige eilandbezoekers. De show voert je terug naar waar de hartslag van Ierland zich bevindt. Je waant je in het middelpunt van een céilidh, dat is een oud-Iers volksfeest met zang en dans op een plein. Nadat de show in 2001 zijn vleugels uitsloeg naar het fameuze Olympia Theatre in Dublin, was er geen weg terug. »

Roland and The Deep Blue Sea »

Zeemansliederen
18/10/2016

Op vraag van De Grote Post in Oostende diepte Roland enkele verrassende bluesparels op uit het muzikale maritieme verleden. Zeemansliederen uit diverse landen en tijden, gepekeld in ware bluesstijl: rauw, eerlijk en puur. Verhalen over vaders en zonen die hun families verlieten voor een gewaagd leven op het water. Sagen en legenden over onbetrouwbare zeeën die verbindingen maken met vreemde continenten en onbekende werelden. »

De Schedelgeboorten »

Nu wel!
19/10/2016

De pijn van het zijn en de grap ervan inzien, dat moet zowat het handelsmerk zijn van De Schedelgeboorten. De Morgen sprak van ‘pareltjes van muzikale spitsvondigheden’, terwijl Gazet van Antwerpen het gezelschap prees om de hilarische wijze waarop zij de absurditeit van het leven bezingen. »

Bugge Wesseltoft »

New Conception Of Jazz
28/10/2016

Bugge Wesseltoft viert het jubileum van zijn band en van het platenlabel Jazzland Recordings met een heel nieuwe bezetting, meer bepaald met een ‘all-female line up’, een nieuwe generatie jonge talentvolle muzikanten uit Oslo. Met deze band presenteert Bugge Wesseltoft zowel nieuw als oud materiaal, met hits als 'You might say', 'Existence' en 'Change' als vaste waarden. »

Buddy Holly & The Cricketers »

The Fabulous Buddy Holly & The Cricketers
30/10/2016

Met zijn dikke hoornen bril, donkere haardos en onberispelijk pak, groeide Buddy Holly snel uit tot een stijlicoon. Muzikaal was hij één van de toonaangevende artiesten uit de late jaren vijftig: extreem getalenteerd, een geniale songwriter en een voortreffelijke instrumentalist. De show van Buddy Holly & The Cricketers voert u terug in de tijd van wereldhits zoals ‘Heartbeat’, ‘That’ll be the day’, ‘It doesn’t matter anymore’ en ‘Oh boy!’. Zij garanderen een middag vol opzwepende beats en stomende riffs, want ‘its time to rock ’n roll , baby!' »

Walter Trout »

Battle Scars World Tour 2016
31/10/2016

Met Walter Trout haalt Nothin’ But The Blues deze keer een absolute blueslegende in huis. Deze Amerikaanse gitarist speelde onder andere met Canned Heat, John Lee Hooker, Big Mama Thornton. Als dat al niet tot de verbeelding spreekt, was hij ook nog jarenlang lid van de legendarische groep John Mayall’s Bluesbreakers, voordat hij met zijn eigen band Walter Trout & The Radicals het bluesvuur nog verder aanwakkerde. »

K's Choice »

The Backpack Sessions
6/11/2016

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na een reeks soloprojecten en vijf jaar windstilte, pakte K’s Choice vorig jaar uit met een nieuwe plaat The Phantom Cowboy. Een rockplaat dan nog wel, die meteen ook zeer lovend werd onthaald door pers en publiek. »

Helsinki + Hermit »

Daverend
18/11/2016

Helsinki werd opgericht door Thomas Vanelslander die je vast al aan het werk zag in talloze bands, waaronder K’s Choice, Raymond van het Groenewoud, Arno, Gorki, Hannelore Bedert,… Geen onbekende dus, maar nu besliste Vanelslander dat het tijd werd om zijn plaats in muzikale middens op te eisen. »

Trio Talawine »

concert
22/11/2016

De oprichters van Trio Talawine ontvluchtten het oorlogsgebied in hun geboorteland, op zoek naar een betere toekomst in het Westen. Na zijn vrijlating nam de Syrische ud-speler en componist Hassan Abdalrahman het initiatief om met zijn levensverhaal en zijn muziek een carrière uit te bouwen. Letterlijk vertaald betekent Talawine ‘kleurschakering’ en dit vat passend de muzikale veelzijdigheid van dit trio samen . Naast de oriëntaalse muziek boren ze ook de rijkdom aan van andere culturen, zoals Afrikaanse muziek, jazz of zelfs Indiase en meer eigentijdse klanken. »

Waar is Ken? »

concert
23/11/2016

De dromerige pop van 'Waar is Ken?' nestelt zich moeiteloos in je trommelvlies en blijft de rest van de dag ergens in je bovenkamer rondwaren. De singles 'Grasgewijs', 'Wimperzoen', 'Hebjelief', 'Dat kind', 'Badpak' en 'Woordenstroom' zorgden voor goed gekruid, poëtisch elektrobeleg op de dagelijkse boterham van menig nationaal radiostation. Meer nog… ze behoren ondertussen tot het collectief geheugen van heel wat luisteraars. »

Hugh Masekela »

concert
25/11/2016

De Zuid-Afrikaanse trompettist Hugh Rampolo Masekela is één van de grote vertegenwoordigers van de afro-jazz en de jazz in het algemeen. Hij werkte samen met onder andere Harry Belafonte, The Byrds en Herb Alpert. De voorbije jaren toerde hij doorheen Europa aan de zijde van Paul Simon tijdens de Graceland 25th Anniversary Tour. »

De Bonanzas »

The story of The Sixties
27/11/2016

The Swinging Sixties: de tijd van love, peace and understanding maar vooral van uitstekende muziek. De Bonanzas voeren je mee in een chronologische teletijdmachine, die start op de drempel van 1960 en eindigt aan de voordeur van de seventies. »

Radio Guga »

Inteam
29/11/2016

Maestroloog Baùl verbuigt zowel zijn huid als zijn strottenhoofd in de meest gesmeerde bochten, om gestalte te geven aan uiteenlopende binnen- en buitenlandse muzikale grootheden. We hadden al enkele data in de Brugse stadsschouwburg gereserveerd voor Mumford & Sons, Bart Peeters, Clouseau, Jacques Brel, Avici, Hozier, Elvis Presley, Editors of Gabriel Rios... We kozen echter liever de iets moeilijkere weg en laten dan maar Guga Baùl zelf op je los. »

Bella Ciao »

concert
13/12/2016

Dit project luidde zowat 50 jaar geleden het begin in van de Italiaanse folkrevival. Sinds hun eerste optreden in 1964 tijdens het festival van Spoleto, dragen de muzikanten de Italiaanse volksmuziek uit ver buiten de grenzen van hun vaderland. Accordeonist Riccardo Tesi, een van de meest markante en opmerkelijke figuren binnen de actuele Italiaanse wereldmuziekscène, nam de vernieuwing van dit project voor zijn rekening. Met de toevoeging van gitaar en subtiele arrangementen, creëert hij een rijke symfonie tussen instrumenten en zang. »

Leonore + You May Leave The Island »

Unplugged
21/12/2016

Leonore, de Brusselse band rond zangeres Chloë Nols, speelt muziek die stilletjes overgaat van licht naar donker, tot opnieuw de dag aanbreekt. Na twee jaar optreden met artiesten als Avi Buffalo, Amatorski, Intergalactic Lovers, Bony King en Eefje De Visser, bracht de groep hun debuutalbum Phoenix uit. Op de plaat wisselen akoestische nummers elkaar moeiteloos af met het intieme geweld van een volledige bezetting. »

The London Quartet »

Christmas with The London Quartet - Cantabile
23/12/2016

De internationaal gerenommeerde formatie The London Quartet Cantabile staat ondertussen al ruim 40 jaar op de planken en wist zich in die tijd op te werken tot een van de meest vooraanstaande vocale groepen uit het Verenigd Koninkrijk. Het repertoire bevat zowel vroege polyfonie, maar ook jazz en eigentijdse muziek, verpakt in een typisch Britse stijl die virtuoze zang en fijnzinnige humor combineert. »

Viktor Lazlo »

Trois Femmes / Drie Vrouwen
10/1/2017

Wellicht kent u deze Frans-Belgische zangeres nog van de hits 'Backdoor Man’ of 'Sweet, Soft & Lazy' uit de jaren tachtig. Haar carrière stond sindsdien niet stil en onlangs werkte zij zich opnieuw in de belangstelling vanuit haar grote bewondering voor Billie Holiday. Naast Billie Holiday laat Viktor Lazlo zich in Trois Femmes ook inspireren door twee andere jazzdiva’s, Sarah Vaughan en Ella Fitzgerald. »

Kommil Foo »

Kommil Foo in concert
20/1/2017

In de Stadsschouwburg dit keer een programma met alleen het beste van Kommil Foo op muzikaal vlak. Mich en Raf Walschaerts selecteren voor u de mooiste, beste, grappigste en meest ontroerende nummers uit hun uitgebreide repertoire. Verwacht u aan klassiekers als Ruimtevaarder, Madrid, De Volgende, maar ook aan splinternieuwe songs uit de recente voorstelling Schoft. »

Chris Dean's Syd Lawrence Orchestra »

concert
22/1/2017

In 1996 gaf Syd Lawrence de fakkel door aan zijn vaste trombonist Chris Dean. Onder zijn leiding bevestigde het orkest zich als één van de grote Britse swingorkesten, die naast standards van Glenn Miller ook minder bekende pareltjes van wereldvermaarde bandleiders zoals Tommy Dorsey, Woody Herman, Stan Kenton of Harry James op het repertoire houdt, naast standards van o.a. Nat King Cole, Ella Fitzgerald of Peggy Lee. »

Johan Verminnen en Groep »

Tussen een glimlach en een traan
29/1/2017

Zijn repertoire getuigt van een turbulent, maar rijk leven, waarmee Verminnen al meer dan vijfenveertig jaar de theaterplanken aan het trillen brengt. Hij kent ondertussen zowat alle binnenwegen en achterzaaltjes van dit land. Met deze jubileumtour maakt hij de balans op van een rijk artistiek parcours met een pakkende mélange van nieuwe liedjes en oerklassiekers, al dan niet in een opgefrist en uitgestoft jasje. »

Dancers On Stage »

Unforgettable - One Night in Manhattan
12/2/2017

De Dancers On Stage ontvangen je in stijl, zoals James Bond, The Great Gatsby of Frank Sinatra en de rest van zijn Rat Pack het graag zouden zien: chique, een tikkeltje verwaand, maar ook bruisend, energiek en met bij tijd een wijle ook een vrolijke kwinkslag die Fred Astaire op de tippen van zijn schoenen zou doen lopen. »

It It Anita + The Day Off »

Daverend
17/2/2017

It It Anita uit Luik omarmt de noise uit de jaren ’90, maar weet er wel een compleet eigen draai aan te geven. Ze koppelen harde muziek aan energie en subtiele details aan diepe emoties. Denk daarbij aan een dynamische hybride van Sonic Youth, At The Drive In en Pavement. »

Guido Belcanto, Jan De Smet & Barbara Dex »

Ode aan Bobbejaan
18/2/2017

Guido Belcanto en Jan De Smet zijn met de muziek van Bobbejaan Schoepen opgegroeid en leiden zijn oeuvre de eenentwintigste eeuw in. Achter elke grote man, staat een sterke vrouw. Bobbejaan Schoepen en zijn vrouw José deelden vaak het podium, wat resulteerde in enkele gevoelige duetten. De sterke vrouw binnen dit trio is Barbara Dex, ongetwijfeld één van Vlaanderens mooiste stemmen. »

10cc »

support: Mick Flannery
21/2/2017

Graham Gouldman wordt beschouwd als een van de invloedrijkste Britse songschrijvers en zijn band 10cc verkocht sinds de jaren zeventig meer dan 30 miljoen albums. Volgens kenners schuilt de kracht van hits zoals 'I’m not in love' of 'Dreadlock holiday' erin dat zij helemaal niet de trends van hun tijd volgden en daardoor zonder veel weerwerk snel een tijdloos karakter kregen. »

Lady Linn & Her Magnificent Seven »

Keep it a secret
25/2/2017

Geen enkele reden om dit nieuwe album geheim te houden. Het vierde studioalbum van Lady Linn bevat twaalf prachtige songs, schommelend tussen levendig en uptempo naar warm, intiem tot zwoel en mysterieus. »

Esmé Bos & Bart Voet »

Wiegelied
26/2/2017

Wiegelied is voor de allerkleinsten misschien wel een allereerste concert. In de voorstelling spelen twee lieve muzikanten, heerlijk dicht bij de kleuters en (groot)ouders in een intieme en gemoedelijke sfeer. Wie het werk van Esmé Bos en Bart Voet kent, weet dat ze borg staan voor pure, ontwapenende en ontroerende muziek. »

Dolma Renqingi & Kelsang Hula »

B Major
1/3/2017

Dolma Renqingi en Kelsang Hula: Dolma Renqingi (zang, Tibet) werd geboren in de bergen van Tibet in Amdo. Ze leerde al op zeer jonge leeftijd de zangtechnieken en ontwikkelde zich tot een virtuoze zangeres, tot ze naar Indië vluchtte, waarna ze in België terechtkwam. Dolma is zeer actief binnen de Tibetaanse gemeenschap in België en geeft geregeld optredens samen met de dramyenluid speler Kelsang. Kelsang Hula (zang en dramyen, Tibet) werd in 1977 in Tibet (Amdo) geboren, waar hij als autodidacticus de mandoline leerde spelen. Hij zingt, danst en componeert. Hij ontvluchtte Tibet met zijn instrument en kwam aan in Dharamsala waar de Dalaï-lama hem liet toetreden tot het Tibetan Institute of Performing Arts. In die periode werd hij een lid van de groep Akhopema. »

jamsessie »

B Major
1/3/2017

Zin in een ongedwongen jamsessie met muzikanten van over de hele wereld? Kom dan om 20.00 uur naar het Rode Kruis Opvangcentrum in de Vlamingstraat 55, 8000 Brugge. Iedereen is welkom om te jammen met de muzikanten van Refugees for Refugees en de inwoners van het opvangcentrum. »

Asad Qizilbash & Simon Leleux »

B Major
2/3/2017

Asad Qizilbash (sarod, Pakistan) beheerste al op heel jonge leeftijd de viool en de gitaar, maar het is vooral de sarod, een negensnarig instrument, waarop hij besloot zich toe te wijden, na de grootmeester Amjad Ali Khan. Asad is de enige sarodspeler van Pakistan geworden en geniet van internationale faam : hij deed heel wat buitenlandse tournées, waarbij hij onder andere voor Nelson Mandela speelde. Asad verliet zijn land nadat hij een muziekschool had opgericht, tegen de wil van de extremistische gezaghebbers in de regio. Hij wordt op oosterse percussie begeleid door de Belgische virtuoos Simon Leleux. »

Aman Yusufi & Majid Zare »

B Major
2/3/2017

Aman Yusufi was pas elf toen hij de dambura ontdekte, de tweesnarige langhalsluit die typisch is voor het Hazara-volk, uit het centrale berggebied in Afghanistan. Het duurde niet lang vooraleer hij er intensief mee ging experimenteren en ook zijn stem begon te gebruiken. Wat begon als hobby in dorpjes, scholen en op familiefeesten groeide al snel uit tot een onontkenbare passie en een verzameling van meer dan 30 cassettes met eigen werk. Sinds hij als vluchteling in België belandde, steekt hij zijn lotgenoten een hart onder de riem met prachtige Hazaragi-liederen. Hij wordt op tabla begeleid door Majid Zare (Afghanistan). »

Refugees for Refugees »

B Major
3/3/2017

Cultuurcentrum Brugge doet grenzen vervagen en trekt binnen B Major de kaart van de wereldmuziek. Muzikanten met roots uit de hele wereld werken mee. Op vrijdag 3 maart 2017 staat in de Stadsschouwburg het ensemble Refugees for Refugees op scene. Het gezelschap werd in mei vorig jaar in het leven geroepen en neemt u mee op een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen. »

Roel van Bambost, Levien, Mathieu Engels »

Toneel van verbeelding / Hommage aan Dimitri van Toren
5/3/2017

De Nederlandse zanger Dimitri van Toren laat ons honderden liedjes na. Drie collega singer-songwriters vertolken nu een selectie uit zijn rijke repertoire. Dirk Schreurs, de vaste begeleider van Dimitri, zit aan de piano. Roel van Bambost, die vaak het podium deelde met Dimitri van Toren, had niet veel overtuigingskracht nodig om Levien en Mathieu Engels, twee enthousiaste jonge collega’s warm te maken voor deze hommage. »

LaClaireau + Ziggy Venneman »

Unplugged
11/3/2017

Kern van LaClaireau is singer-songwriter HT Roberts, geflankeerd door violist Nils De Caster, pianiste Gabriela Arnon, klarinettist Leander Meuris en multi-instrumentalist Gijs Hollebosch. De groep mixt op bijzondere wijze verschillende muziekgenres: rootsmuziek, maar ook oude Europese muziek met een klassieke toets. De traditie van de Amerikaanse singer-songwriter vloeit naadloos over in die van Europese muziek en vormt een tijdloos en tegelijk heel hedendaags geheel. »

Jackobond »

Rode rozen in de sneeuw / Jackobond zingt Marva
12/3/2017

‘Ik dans met een ander maar ik kijk naar jou, dat zong mijn moeder vaak toen ze met mij als kind door de living danste’, herinnert Riet Muylaert zich nog erg intens. ‘Marva deed haar dromen, van eilanden in groen en blauw en van zoveel mooie dingen, en zo heeft Marva zich stilletjes ook in mij genesteld’, mijmert Riet verder. Samen met haar band Jackobond brengt Riet een pakkende ode aan haar (moeders) idool. Wie weet is Marva voor de gelegenheid ook van de partij? »

Elvis Costello »

soloconcert
16/3/2017

De laatste decennia trad Elvis Costello in België meestal op samen met The Sugarcanes, The Allen Toussaint Band, Steve Nieve, The Imposters en zelfs The Attractions. Dit keer is hij in Brugge te gast voor een uniek, intiem soloconcert in de Stadsschouwburg. »

Egyptian Project »

concert i.k.v. Belmundo
17/3/2017

De jonge Franse muzikant Jérôme Ettinger streek de golven en effende het woestijnzand voor een boeiende confrontatie tussen de etnisch Egyptische traditie en de actuele westerse input van triphop en elektro. Vanuit zijn samenwerking met enkele beslagen Egyptische muzikanten creëert hij een muzikale infusie van meditatieve atmosferen uit de Nijldelta en grootstadgeluiden van Caïro. »

Alsarah & The Nubatones »

Manara
18/3/2017

Met haar betoverende verschijning en bezwerende stem wordt Alsarah beschouwd als de rijzende ster aan de nog maar pas ontgonnen oase van de Nubische retropop. »

Noord Nederlands Toneel »

Carrousel
21/3/2017

In Carrousel slepen de acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van Club Guy & Roni en de muzikanten van Asko|Schönbergs K[h]AOS je mee in een uitputtende competitie, die wordt gadegeslagen door toeschouwers voor wie het leed van de deelnemers een vorm van vermaak is. Regisseur Guy Weizman vraagt zich af hoe het toch komt dat veel mensen, waaronder hijzelf, zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, films, social media of theatervoorstellingen. Brengt het je eigen geluk net iets meer onder handbereik? Wat Carrousel ons ook laat voelen, is de enorme kracht van het leven, die wat er in onze levens ook gebeurt, altijd doordraait. »

Vardan Hovanissian & Emre Gültekin Kwartet »

Adana
23/3/2017

Dit duo stelde een intimistisch programma samen vol prachtige lyrische en introspectieve stukken met teksten in het Armeens en het Turks, waarbij vooral ook de melancholie van de duduk nadrukkelijk doorklinkt. Als duo willen Hovanissian en Gültekin vooral een innemende hommage brengen aan de vreedzame coëxistentie van beide verwante culturen op vandaag in Adana. »

Gisela João »

concert i.k.v. Belmundo
24/3/2017

Haar debuutalbum sloeg enkele jaren geleden in als een warme golfstroom in de monding van de Taag. Als de toekomst van de fado in de 21ste eeuw bovendien ergens ligt, dan is het wel dicht in de buurt van revelatie Gisela João. Daar zijn alle kenners van het genre het over eens. »

The Nylons »

Farewell Tour
26/3/2017

De Farewell Tour van The Nylons werd helaas afgelast wegens ziekte. »

Gers Pardoel + afterparty »

Gers Pardoel Neemt Je Mee
31/3/2017

Gers Pardoel trekt voor de eerste keer naar de theaters. Hij neemt je mee op een muzikale trip waarin hij vertelt over zijn droom, van keukenboer tot artiest. Ga uit de bol op hits zoals Louise en Bagagedrager, maar maak ook kennis met parels die de hitlijsten net niet haalden. »

LOUIE »

ep-release: Movin' On
1/4/2017

Met hun debuut EP Movin’ On laat Louie subtiel een visitekaartje achter in je hersenpan. De vier tracks leiden je van lichtverteerbare catchy discopop naar diepere grooves, en geven zo onderweg de guilty pleasures van de band prijs. Verwacht je aan een kortverhaal in het soulpop genre, geweven uit vele plotwendingen, maar steeds teruggrijpend naar één rode draad: groove. »

Cowboys & Aliens + Fire Down Below »

Daverend
7/4/2017

Cowboys & Aliens werd opgericht in 1996 en is ondertussen één van de belangrijkste muzikale ambassadeurs van Brugge. De band stond al op Dour en Graspop en mocht tussendoor ook het voorprogramma verzorgen van onder meer Deep Purple in Vorst Nationaal. We geven hen tijdens deze laatste editie van Daverend voor dit seizoen graag vrij spel. »

Brugotta pop- en rockawards »

concert
15/4/2017

Wat mag je verwachten? In grote lijnen een Awards Night in de ruimte zin van het woord, met verrassingsacts, unieke gelegenheidsformaties en onverwachte combinaties, toespraken, prijzen, bloemen, bekers en medailles! »

Khoury Brothers »

De avonturen van Prins Achmed
18/4/2017

De Khoury Brothers inspireerden zich voor dit project op één van de meest fascinerende eerste stomme animatiefilms. In 1926 realiseerde de Duitse Lotte Reiniger dit pareltje uit het Europees cultureel erfgoed op basis van de kunst van het silhouet snijden. Voor het verhaal inspireerde Reiniger zich op de Oosterse ‘Sprookjes van 1001 Nacht’. Het project klink alvast veelbelovend. De muziek van de Khoury Brothers vertrekt weliswaar vanuit de Arabische traditie, maar laat zich ook voeden door heel wat invloeden uit flamenco, swing, klassieke muziek en jazz. »

Herman Van Veen »

concert
20,21,22/4/2017

In de nieuwe voorstelling van Herman Van Veen, overtuigen zijn poëtische teksten opnieuw alle harten. Ondanks de experimentele en passionele zoektocht, blijven zijn teksten verstaanbaar hedendaags. Wie niet genoeg heeft aan de Nederlandse woordenaar, krijgt met de meegereisde muzikanten een prachtig extraatje. De jonge, zevenkoppige begeleidingsband klinkt zonder méér fantastisch. »

LSP-Band »

Van vroeger en nu
23/4/2017

De LSP-Band ontstond oorspronkelijk uit een groep muzikanten rond Johan Verminnen, met o.a. Firmin Timmermans, Eric Melaerts en Jan Hautekiet. Bij de keuze van de gasten en het repertoire vertrokken zij van een principe: de bv’s moesten covers brengen en mochten nooit eigen nummers zingen. Ook de nieuwe LSP-band respecteert deze visie. Verwacht je dus aan een middag down memory lane, in het gezelschap van ‘Mona Lisa’, ‘Spanish Eyes’ of John Terra. »

Karen Vanhulle »

Second Skin
27/4/2017

Onlangs verraste Karen Vanhulle de muziekwereld met de bijzonder sfeervolle debuut-EP Second Skin met daarop een zorgzame selectie eigen nummers. Een gevarieerd ‘visiteplaatje’ met veel respect voor onder meer Joni Mitchell, Tori Amos, Eefje De Visser en Jeff Buckley, maar ook met veel karakter en een fijnzinnig geloof in eigen kunnen. »

Hans de Booij, Elly & Rikkert, Lenny Kuhr, Wigbert & Jan Hautekiet »

Het Kleinkunstfestival 2
30/4/2017

Kleinkunst mag weer. Meer zelfs, kleinkunst is weer in. Dat leidden wij althans af uit het groot succes van de eerste editie van dit Kleinkunstfestival twee jaar geleden. Een tweede editie kon dus niet uitblijven. Zeker nu een nieuwe generatie jonge straffe Nederlandstalige artiesten is opgestaan die zich graag spiegelt aan de pioniers van de jaren '60-'70. »

Modern Tribez »

Soundtrack 2017 - Trainspotting
30/4/2017

Voor de tweede editie van Soundtrack blikken we terug op de jaren 90. Een periode waarin niet alleen een pak nieuwe cineasten hun opmars maakten, maar ook een periode waarin behoorlijk wat iconische films het levenslicht zagen. De eerste Trainspotting-film van regisseur Danny Boyle (Shallow Grave, 28 Days Later, Sunshine) is daar ongetwijfeld eentje van. »

Christophe Ywaska, Frederik De Laere, Aponogeton, Carlos Gonzalez »

Klankschap
4/5/2017

Curator Christophe Ywaska neemt je mee in de droomwereld van Klankschap (tevens de naam van zijn radioprogramma op Villa Bota) en nodigt enkele artiesten uit om in deze unieke setting door de zeven hoofdzonden te ploegen. »

WAcKo »

festival vóór en dóór Bruggelingen
5,6/5/2017

Het jaarlijkse festival WAcKo verzamelt Brugse bands op de Burg (onder de bomen). Een festival vóór en dóór Bruggelingen, waarin lokaal talent de plaats krijgt die ze verdient. Op de Burg, in het midden van hartje Brugge hopen ze niet alleen het podium maar ook jullie harten te veroveren. Ondersteun lokaal talent en geniet met volle teugen van dit gratis festival! »

NTGent / Wim Opbrouck & Wilfried de Jong »

We Free Kings
6/5/2017

In een wereld die steeds benauwder aanvoelt, gaan Wim Opbrouck en Wilfried de Jong op zoek naar de betekenis van vrijheid. Naar het hier en nu – met de verbeelding als soevereine kracht. Hun gids is de jazz: muziek op het scherp van de snede, als bevrijding van de geest. »

Musicland Productions »

Ladies of the sixties
7/5/2017

Trouwe nostalgiabezoekers zullen ze zeker nog herkennen, deze ‘ladies of the fifties’ die ondertussen weer wat ouder zijn geworden en zich nu graag in de maatpakjes van de ‘ladies of the sixties’ proppen. De vier zangeressen voeren u terug mee in de tijd dat het televisietoestel stilaan het centraal meubelstuk in elk Vlaamse salon werd en waar de jeugd het uitgaansleven kleurde met sigaretten, drank, wilde haren en vrije liefde. Rock ’n roll voerde de ‘heartbeat’ aan van jongeren die hun outfit iets kleurrijker zagen en hun kapsels iets volumineuzer dan hun ouders lief was. »

Raymond van het Groenewoud »

Kreten en Gefluister
13/5/2017

Na zijn 65ste verjaardag wil Raymond nog méér genieten van zijn muzikale vrijheid. Daarom laat hij zijn begeleidingsband even aan de kant en verovert hij het podium solo. Raymond als alleenheerser op het podium, staat garant voor een avond vol intimiteit, dromen en teksten die zich rechtstreeks in het hart laten kerven. »

Old Salt + Barabas »

Unplugged
26/5/2017

Old Salt bestaat uit zowel Europeanen als Amerikanen en wil graag haar liefde voor traditionele muziek op een energetische manier overbrengen op het publiek. Invloeden van zowel old time, americana, bluegrass als Europese folk schemeren door in hun muziek. Frontman Dan Wall brengt samen met z’n kompanen verfrissende bluegrass en cajun, uitgepuurd tot op het bot. »

Lambchop »

Flotus
28/10/2017

De Amerikaanse groep Lambchop is met grote voorsprong één van de merkwaardigste fenomenen die het gehucht Nashville de voorbije decennia afleverde. Wie Nashville, Tennessee hoort, denkt onwillekeurig aan het muziekgenre ‘americana’. Dat is inderdaad een kenmerk van Lambchop, maar daarnaast is de groep ook niet vies van intense porties invloeden uit postrock, soul en lounge. »