Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

14/12/2016

« terug naar overzicht

bmajor_klein.jpg

B Major »

B Major! - Brugge pakt uit met een tweejaarlijkse muziekbiënnale
Brugge rolt in de krokusvakantie 2017 de rode loper uit voor een nieuw tweejaarlijks muziekfestival, waarbij alle professionele muziekactoren in Brugge de krachten bundelen voor een prikkelend vijfdaags programma dat speciaal voor en in de stad wordt gemaakt.

B Major! zet van 1 tot 5 maart de intense samenwerking tussen alle partners van deze bruisende muziekstad in de verf: Cultuurcentrum Brugge, Cactus Muziekcentrum, Kaap, het MAfestival, het Entrepot en het Concertgebouw presenteren jaarlijks een breed gamma aan muzikale genres en stijlen uit alle windrichtingen. B Major! laat deze troeven zien en focust daarbij op muzikale creaties uit de stad.

Drie professionele orkesten – Anima Eterna Brugge, Symfonieorkest Vlaanderen en Het Kamerorkest Brugge – snijden een gloednieuw project aan. Daarnaast krijgen heel wat componisten en muzikanten de opdracht om nieuw werk te maken, en daarvoor worden de diverse concertzalen én enkele iconische locaties in de stad ingezet. Brugge Plus zet zijn schouders
onder de grootschalige instrumenten- en fondsenwerving voor het humanitaire project Music Fund.
Het concertgebouw Brugge zal zich op 4 maart ontpoppen als een muzikale bazaar voor oude instrumenten die een nieuw leven krijgen, in nieuwe handen en verre landen. 

“Tijdens B Major!, waar de B verwijst naar Brugge en Major naar groot majestueuze composities, gebruiken we de rijkdom van het verleden als inspiratiebron voor nieuwe muzikale creaties. We maken dankbaar gebruik van het historische kader van de binnenstad om nieuwe creaties
een plaats te geven.  Net zoals we met Triënnale Brugge de kaart van de hedendaagse kunst trekken en volgend jaar ook met Brutaal, een literatuurfestival,  taal
centraal stellen en een broeinest willen zijn voor schrijver en lezers. Zo zetten we met B Major!  Brugge als muziekstad in de verf en kijken we reikhalzend uit naar de nieuwe en inspirerende creaties” , aldus Renaat Landuyt, Burgemeester van Brugge.

In januari lichten we het volledige programma van BMajor! uitgebreid toe. Hier vindt u een overzicht van wat u reeds kunt verwachten tijdens B Major!