Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

FESTIVALS

« overzicht festivalsnull


28/04/2017 - 07/05/2017

WAK

Lokaal talent aan zet! Elk jaar gebeurt er iets onwezenlijks in Brugge. Honderden Brugse amateurkunstenaars nemen elk jaar de stad voor tien dagen over. Cultuurcentrum Brugge probeert in die Week van de Amateurkunsten (WAK) zoveel mogelijk podia en platformen aan te bieden. Ook in 2017 komt er opnieuw een verscheidenheid aan kunstdisciplines aan bod. Muziek, film, toneel, dans, beeldende kunst, poëzie,… van donderdag 27 april tot en met zondag 7 mei 2017 kun je als Bruggeling niet meer om het lokaal talent heen. Tijdens WAK kan je niet alleen terecht voor de vaste waarden zoals het gratis muziekfestival WAcKo op de Burg (onder de bomen), maar kun je je elk jaar laten verrassen door de vele nieuwe projecten waarmee lokaal talent zich extra in de verf zet. Ook binnen de Week van de Amateurkunsten volgen we de thematische lijnen.
DO 27 APR

Karen Vanhulle »

Second Skin

Biekorf Theaterzaal
Onlangs verraste Karen Vanhulle de muziekwereld met de bijzonder sfeervolle debuut-EP Second Skin met daarop een zorgzame selectie eigen nummers. Een gevarieerd ‘visiteplaatje’ met veel respect voor onder meer Joni Mitchell, Tori Amos, Eefje De Visser en Jeff Buckley, maar ook met veel karakter en een fijnzinnig geloof in eigen kunnen. »
ZO 30 APR

Modern Tribez »

Soundtrack 2017 - Trainspotting

Cinema Liberty
Voor de tweede editie van Soundtrack blikken we terug op de jaren 90. Een periode waarin niet alleen een pak nieuwe cineasten hun opmars maakten, maar ook een periode waarin behoorlijk wat iconische films het levenslicht zagen. De eerste Trainspotting-film van regisseur Danny Boyle (Shallow Grave, 28 Days Later, Sunshine) is daar ongetwijfeld eentje van. »
WO 03 MEI

Conservatorium Brugge »

WAK Toneel

Foyer Stadsschouwburg
Tijdens de Week van de Amateurkunsten slaan Cultuurcentrum Brugge en Conservatorium Brugge de handen in elkaar om een intieme toneelavond te brengen in een uniek kader. De toneelwerking, onder leiding van Dirk Van Den Broeck, van Conservatorium Brugge levert elk jaar tal van getalenteerde studenten af. Dit jaar bewijzen ze opnieuw hun kunnen tijdens de Brugse WAK. »
DO 04 MEI

Christophe Ywaska, Frederik De Laere, Aponogeton, Carlos Gonzalez »

Klankschap

Magdalenakerk
Curator Christophe Ywaska neemt je mee in de droomwereld van Klankschap (tevens de naam van zijn radioprogramma op Villa Bota) en nodigt enkele artiesten uit om in deze unieke setting door de zeven hoofdzonden te ploegen. »
VR 05 MEI

WAcKo »

festival vóór en dóór Bruggelingen

Burg
Het jaarlijkse festival WAcKo verzamelt Brugse bands op de Burg (onder de bomen). Een festival vóór en dóór Bruggelingen, waarin lokaal talent de plaats krijgt die ze verdient. Op de Burg, in het midden van hartje Brugge hopen ze niet alleen het podium maar ook jullie harten te veroveren. Ondersteun lokaal talent en geniet met volle teugen van dit gratis festival! »
ZA 06 MEI

WAcKo »

festival vóór en dóór Bruggelingen

Burg
Het jaarlijkse festival WAcKo verzamelt Brugse bands op de Burg (onder de bomen). Een festival vóór en dóór Bruggelingen, waarin lokaal talent de plaats krijgt die ze verdient. Op de Burg, in het midden van hartje Brugge hopen ze niet alleen het podium maar ook jullie harten te veroveren. Ondersteun lokaal talent en geniet met volle teugen van dit gratis festival! »
ZO 07 MEI

Bar Literair »

in het kader van Bru-Taal

Binnenplein Biekorf
Tijdens deze laatste WAK-dag zoeken we de literaire aansluiting bij Bru-Taal. Kom op ons knusse terras op het Jacqueline Compernolleplein de Brugse woordkunstenaars die hier de speakers corner innemen, bewonderen. Verdiep je in de poëziebundels of kom met een verfrissende dorstlesser nog even nagenieten van 10 dagen Brugs lokaal talent in de binnenstad. De invulling van de speakerscorner wordt de dag zelf op het evenement bekend gemaakt, maar het beloofd een bonte invulling te worden met taalartiesten van zeer verscheiden pluimage. Verwacht je aan poëzie, proza, comedy en muziek. Om 18u kan je hier ook de apotheose van de Woordenparade in het kader van Bru-Taal komen bewonderen. »