W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30  

FESTIVALS

« overzicht festivalsnull


13/03/2015 - 21/03/2015

¡FLAMENCO!

Eind 2010 werd flamenco door Unesco, de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties, toegevoegd aan de Immateriële Werelderfgoedlijst. Een ideaal aanknopingspunt voor Brugge Werelderfgoedstad om de poorten open te zwaaien en het vuur, het temperament en de betovering van ‘El Arte Flamenco’ in de schijnwerpers te plaatsen.
ZO 15 MRT

Duett Complett »

Grandioso

Stadsschouwburg
Met precisie, snelheid en veel flair vermengt gitaarduo Duett Complett krachtige acrobatie, muzikale bravoure en briljant jongleren (niet alleen met kegels maar ook met ukeleles). Ondertussen blijven ze schijnbaar onverstoorbaar harmonieus en swingend op de gitaar tokkelen en toveren ze, speciaal voor ons flamencofestival, ook nog acrobatische flamenco-ritmes uit hun instrumenten. »
VR 20 MRT

Vicente Amigo »

concert

Stadsschouwburg
Geïnspireerd door de muziek van de wereldberoemde en helaas te vroeg betreurde Paco de Lucía, leerde Vicente zijn gitaarspel bij Juan Muñoz (El Tomate, vader van Tomatito) en Manolo Sanlucar. Voor het festival ¡Flamenco!, geven we hem graag een podium in zijn puurste vorm: de snarenvirtuoos omringd door cajón, zang en gitaren. »
ZA 21 MRT

Luisa Palicio »

dans met live muziek

Stadsschouwburg
Ook dit jaar laten we u graag kennis maken met een zeer innemende jonge danseres. Luisa Palicio (Estepona, 1984) ontwikkelde haar talenten onder leiding van Milagros Menjibar en laat zich momenteel dé vertegenwoordigster van de Sevilliaanse school noemen. Deze stijl binnen de flamencodans kenmerkt zich door elegantie, charme en het gebruik van de ‘bata de cola’ (jurk met lange sleep), ‘mantón’ (grote zijden omslagdoek) en castagnetten. De nadruk ligt niet op het voetenwerk, maar op de delicate bewegingen van het bovenlichaam. »
CURSUS

Flamencodans voor beginners »

workshop

Vormingplushuis
Omdat we u hebben aangestoken met het vuur en de passie van de flamenco, kon een korte lessenreeks flamencodans niet langer uitblijven. Probeer nu zelf het ritmisch geklap, het onstuimige voetenwerk, de sierlijke handbewegingen onder leiding van een ervaren lesgeefster van Danshuis De Ingang. Geen ervaring nodig, vrouwen én mannen zijn welkom. »
CURSUS

Kookworkshop Spaanse Topgastronomie »

Patrick De Groote

Vormingplushuis
El Bulli van chef-kok Ferran Adrià, El Celler van de gebroeders Roca zijn klinkende namen in de wereld van de topgastronomie... ook dat is Spanje! Wat komt er op tafel in zo'n gerenommeerd Spaans restaurant? Benieuwd? Chefkok Patrick De Groote licht een tipje van de sluier. Bereid u voor op een culinaire sensatie met veel aandacht voor lokale Spaanse producten. »
CURSUS

Flamenco atelier voor kinderen »

workshop

Biekorf
Vijf namiddagen leert Tascha Peeters de chicos en chicas op een prettige manier flamenco dansen. Op het programma staan ook Spaanse woordjes en zonnige knutsels. Op het eind van de week mogen familie en vrienden komen kijken naar het resultaat tijdens een zinderende slotfiesta! »
CURSUS

Introductieles palmas & compás met Ramón León Matías »

workshop

Foyer Stadsschouwburg
Handen zijn de meest authentieke en spectaculaire flamenco instrumenten en worden gebruikt voor de ritmische begeleiding van flamencodans, -zang en -gitaar. Ramón, gedreven percussionist en begenadigd verteller, leert hoe u een tango, alegría of sevillana klapt. »