D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W D V Z Z M D W
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28  

MAANDOVERZICHTKies een andere maand:

FEBRUARI 2018

VR 02 FEB

Cirque Inextremiste »

Extrêmités

Le Bateau Feu
Jongleerballen en kegels zijn leuk, zeker als je circus wil maken. Een rolstoel en gasflessen zijn dat ook en daar kun je pas bizarre trucs mee uithalen. Dat is alvast het inzicht vol lef van Cirque Inextrémiste. Vanaf de eerste minuut voel je dat dit Franse drietal niet zomaar een doordeweekse vertegenwoordiger is van het actuele nieuwe circus. »
ZA 03 FEB

De Verwondering »

Marx - Johan Heldenbergh speelt Karl Marx

Stadsschouwburg
In de theatermonoloog MARX kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog MARX een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid. »
ZO 04 FEB

Eddy et les Vedettes »

Chansons Fatales

Stadsschouwburg
Dit programma vormt een innemende ode aan de duivelse dames van het Franse lied. Juliette Gréco, France Gall, Françoise Hardy, Jane Birkin en andere Brigitte Bardots deden ontelbare harten op hol slaan. Zij betoverden niet alleen hun fans, maar vaak ook hun mannelijke collega’s. »
DI 06 FEB

Sanderijn Helsen & Anna Vercammen »

Hoe de speeltuin de wereld redt

Biekorf Theaterzaal
Deze voorstelling werd afgelast. »
WO 07 FEB

Lemm&Barkey & Needcompany »

Forever

MaZ
Nadat artsen een fatale hartziekte vaststellen bij Gustav Mahler, schrijft hij Das Lied von der Erde (1909). Van het laatste deel - Der Abschied - maakt hij een van zijn persoonlijkste composities. Aan een vriend schrijft hij: ‘Ik heb alles verloren dat me tot de persoon maakte die ik was. Ik moet opnieuw leren lopen zoals een kind.’ »
DO 08 FEB

Les Boukakes »

concert

Biekorf Theaterzaal
Les Boukakes, een samentrekking van de twee meest vaak gebruikte racistische scheldwoorden, is raïrock recht voor de raap! De band vertegenwoordigt de ideale mix tussen Oosterse en Westerse invloeden en staat garant voor een Mediterraans feest om 'U' tegen te zeggen. »
VR 09 FEB

Toneelhuis / Bart Meuleman »

Desperado

Stadsschouwburg
Het is voor veel mannen een stille jongensdroom om ooit als een echte cowboy op een volbloed Appaloosa over de prairie te galopperen en zo toch enig stof te doen opwaaien in hun bestaan. Of piloot worden, dat kan ook … De vier pistoleros van dienst voegen de daad bij de droom en besluiten samen een weekendje door te brengen in een heus cowboydorp. »
ZA 10 FEB

De Komedie Compagnie »

Oscar

Stadsschouwburg
Een Nostalgiaseizoen zonder een voorstelling van De Komedie Compagnie is stilaan ondenkbaar. Dit jaar maakt Oscar zijn opwachting, met in de hoofdrollen Bruggeling Dirk Van Vooren en Jan Van Dyke. Zij zullen zich van hun sterkste kant moeten laten zien met onder andere Wendy van Wanten als vrouwelijke tegenspeelster. »
ZO 11 FEB

De Komedie Compagnie »

Oscar

Stadsschouwburg
Een Nostalgiaseizoen zonder een voorstelling van De Komedie Compagnie is stilaan ondenkbaar. Dit jaar maakt Oscar zijn opwachting, met in de hoofdrollen Bruggeling Dirk Van Vooren en Jan Van Dyke. Zij zullen zich van hun sterkste kant moeten laten zien met onder andere Wendy van Wanten als vrouwelijke tegenspeelster. »
VR 16 FEB

Soviet Grass + Black Roses »

Daverend/Unplugged

Daverlo
Soviet Grass brengt rock zoals rock hoort te zijn: vaak vunzig en vuil, met een pompende, groovy en af en toe psychedelische sound. De band maakt gebruik van de clichés uit het genre, maar zonder goedkoop of gratuit te klinken. Hun songs komen altijd zeer netjes op hun pootjes terecht. Ze spelen heerlijke warme bluesrock die doet denken aan onder meer The Black Keys. De groep tourde vorig jaar nog met Balthazar door Europa en is stilaan klaar om de rest van de wereld te veroveren. »
ZA 17 FEB

Olivier Dubois »

Auguri

Concertgebouw
In 2015 sloot Olivier Dubois – het enfant terrible van de Franse dansscene – December Dance af met de hypnotiserende voorstelling Tragédie, een ware uitputtingsslag voor achttien naakte dansers. In Auguri onderzoekt hij het lot van de mensheid via de dans. Op de energieke en machinale muziek van François Caffenne springen, rennen en jagen elf vrouwen en elf mannen als een zwerm vogels op de scène. Een soms onheilspellende en dan weer utopische blik op het menselijke bestaan. »
ZO 18 FEB

rondleiding »

Achter de schermen van de Stadsschouwburg

Stadsschouwburg
Soms is wat zich in de coulissen van het theater afspeelt minstens even verbazingwekkend als de voorstelling zelf. Tijdens deze rondleiding nemen we je mee achter de schermen van de Stadsschouwburg die één van de best bewaarde stadstheaters van Europa is. »

BonteHond »

AaiPet

Biekorf Theaterzaal
In AaiPet beginnen twee goochelaars vrolijk met hun act. Ze vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Maar, dan gaat de iPad een eigen leven leiden en ontpopt het zich tot een brutale grapjas die de show helemaal in de war stuurt. Uiteindelijk weet niemand meer wie nu eigenlijk wie bestuurt. »

BonteHond »

AaiPet

Biekorf Theaterzaal
In AaiPet beginnen twee goochelaars vrolijk met hun act. Ze vouwen hondjes van ballonnen en toveren bananen uit iPads. Maar, dan gaat de iPad een eigen leven leiden en ontpopt het zich tot een brutale grapjas die de show helemaal in de war stuurt. Uiteindelijk weet niemand meer wie nu eigenlijk wie bestuurt. »
DI 20 FEB

Luis & Pedro Sartori do Vale »

Dois

MaZ
Ze zijn met twee, de broers Luis en Pedro. Dat feit inspireerde hen tot een spannende voorstelling over … jawel, twee broers. Ze delen niet alleen dezelfde familienaam, herinneringen, humor en avonturen, maar ook hetzelfde beroep en dezelfde interesses. »
DO 22 FEB

Trajal Harrell »

Antigone Sr. / Twenty looks or Paris is burning at the Judson Church (L)

MaZ
New York, begin jaren 60. In Greenwich Village vindt een groep dansers en choreografen, onder wie Lucinda Childs en Steve Paxton, de postmoderne dans uit. Ze zijn blank, behoren tot de artistieke elite en introduceren alledaagse, authentieke bewegingen in de danstaal. Tegelijkertijd ontstaat in de 'ballrooms' van Harlem de 'voguing dansstijl', beoefend door Afro-Amerikanen en Latino’s, door gays en transseksuelen. 'Voguing' is heel erg ‘poppy’ en modieus, maar zoekt evenzeer naar ‘echte’ bewegingen. »
VR 23 FEB

Natalia Pieczuro »

This Kind of Bird Flies Backwards

De Werf
Natalia Pieczuro zet tijdens Bits of Dance haar eerste stappen als choreografe. Voor deze solo haalt ze inspiratie uit momenten vol extreme gevoelens, momenten waarop we het gevoel hebben dat we leven. Ze bouwt een ritueel universum op en gaat in dialoog met drummer Bjorn Lescouhier. »

Stan »

Na de repetitie

Daverlo
Henrik Vogler, een theaterregisseur op leeftijd, is verzonken in zijn herinneringen aan het theater en aan zijn ensceneringen van Droomspel van de Zweedse auteur August Strindberg. Het is ondertussen al de vijfde keer dat hij het stuk regisseert. Zijn mijmeringen worden verstoord door Anna Egerman, een bezielde jonge actrice die binnenkomt, omdat ze zogenaamd een armband vergeten is. Anna lokt een gesprek uit. Ooit, in een ver verleden, had Hendrik een relatie met haar overleden moeder Rakel. Anna had een hekel aan haar. »

Charlotte Goesaert »

Loophole

De Werf
Twee topentertainers bouwen in zeven loops een waarheid op en breken die weer af. Stemkunstenaar Joost Maaskant en performer Evangelos Biskas – met roots in urban dance en moderne dans – verleiden met opzwepende dansmoves, hypnotiserende muziek en persoonlijke bekentenissen. Charlotte Goesaert combineert beweging, tekst, liedjes, composities, stemkunst en mime en doorbreekt op speelse wijze de traditionele barrières tussen performers en publiek. »
ZA 24 FEB

Alexander Vantournhout »

Red Haired Men

Groenplaats
Alexander Vantournhout en zijn vier performers laten zich inspireren door mini prozateksten van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms, voor deze hedendaagse dansvoorstelling vol magie, circus, contortionisme (een vorm van extreme acrobatiek) en tekst. »

Koen De Preter »

Dancing

Groenplaats
Choreograaf Koen De Preter daagt zichzelf uit als danser. Voor Dancing trekt hij alle registers open: het wordt radicaal poëtisch, absurd, romantisch, beklijvend en rauw. Hij belooft ‘pure movement and sweat’, als in een maffe discotheek. Tijdens Bits of Dance toont hij zijn prille werk aan jullie: gloednieuw materiaal en pure impro. »

Guido Belcanto »

Liefde & Devotie

Stadsschouwburg
Liefde en devotie, deze woorden drukken op perfecte wijze uit hoe Belcanto zijn muzikale roeping belijdt. Zijn liedjes getuigen van een diepgewortelde genegenheid voor de zogenaamd 'onfortuinlijken', voor mensen met een eenzaam en gebroken hart, voor mensen die net de andere kant opkeken toen het geluk voorbijkwam. »

Lea Moro »

(b)reaching stillness

MaZ
'(b)reaching stillness' gaat over de fysieke mogelijkheden van traagheid en over de dynamiek van theatraal geaarzel. Drie ogenschijnlijk emotieloze halfnaakte lichamen verschijnen in een diepblauwe fluwelen achtergrond. Subliem en onbeweeglijk alsof alle leven uit hen is verdwenen. Leven en dood, stilstand en vergankelijkheid versmelten met elkaar. »
ZO 25 FEB

Cas Public & KOPERGIETERY »

9

Stadsschouwburg
In het voorjaar van 2017 creëerde Cas Public, samen met KOPERGIETERY de dansvoorstelling 9 waarin de magistrale 9de symfonie van Beethoven centraal staat. Beethoven voltooide dit bijzondere muzikale meesterwerk op het moment dat hij al volledig doof was. Choreografe Hélène Blackburn neemt voor 9 een atypische danser als vertrekpunt: Cai Glover. Ook hij is doof. Samen met vijf horende danst hij op Beethovens muziek met snelle, precieze en harmonieuze bewegingen. »
WO 28 FEB

Groupe acrobatique de Tanger »

Halka

MaZ
In hun nieuwe productie Halka keert de Groupe Acrobatique de Tanger terug naar hun oorsprong: het strand. Het is een plaats waar lichamen worden verborgen of blootgesteld, waar mensen komen om te spelen, flirten en zich te ontspannen. Bovendien komen in Marokko de ‘troupes’ en families van de acrobaten samen op het strand om er te trainen en zich met elkaar te meten. »